Gå til innhold

Er det gratis å bruke TomTom gps på iPhone 4?


Anbefalte innlegg

Hei. Som emne tittelen sier: er det gratis å bruke TomTom gps'en på iPhone?

Hvis jeg laster ned TomTom til telefonen, setter den i TomTom holderen til iPhone i bilen og taster inn en destinasjon, vil den da bruke den innebyggede gps'en eller mobilnettverket? Sikkert et dumt spørsmål men jeg stiller det for det;) Har ikke lyst på 7000 kroners regning etter en tur i Danmark :p

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg lurer også på noe lignende. I kart-appen på iPhone koster det MB å bruke 3G for å lokalisere seg. Men i treningsappen Runkeeper, som bruker GPS, blir det i følge min faktura hos Telenor ikke brukt en eneste kilobyte en gang på å finne ut hvor jeg har løpt, og hvor raskt. Noen som vet hvorfor det er gratis noen steder, og ikke andre?

Lenke til kommentar

Kartapplikasjonen som følger med henter kart fra Google Maps over nettet. Den lagrer ikke kartdata lokalt på telefonen. Jeg vet ikke hvordan Runkeeper virker så der skal jeg ikke uttale meg. :)

 

Runkeeper bruker samme kartet fra google, så hvis du vil se hvor du har løpt uten å være på wlan, så vil det koste penger, men runkeeper lagrer jo alle gpsdataene (distanse, fart) slik at du kan laste ned kartet når du kommer hjem på wlan..

 

Og ja, Tomtom GPS er gratis å bruke, men er du i utlandet er det lurt å ha roaming og data avslått uansett..

Lenke til kommentar

Ja, men det er dette jeg syns er så rart, for på faktura-appen til Telenor, og på mine sider på telenor.no har jeg ikke engang brukt en kilobyte av mine 500 inkluderte MB denne måneden, enda jeg var ute og løp i 45 minutter. Og hele turen ble logget i google sitt kart via GPS.

 

Et generelt spørsmål: Har iPhone GPS, slik som en GPS laget for en bil har, eller blir posisjonen funnet ut fra målt avstand fra nærmeste mobilsender?

 

Er det slik at i kart-appen bruker iPhonen MB på å laste kartet, mens Runkeeper ikke gjorde det fordi jeg løp en runde i nærområdet, og dette kartet allerede er nedlastet ved en tidligere anledning?

Endret av wacz
Lenke til kommentar

Har funnet svaret her: http://ipod1.no/forum/viewtopic.php?f=153&t=261545

 

Iphone har GPS som beregner posisjon ut fra satelitter. Dette er gratis å benytte.

 

Iphone benytter også lokaliseringsinformasjon fra mobilmaster for raskere å finne posisjon, dette skal også være gratis å benytte.

 

Men alt tilleggsinfo (f.eks. kart) må enten være lastet ned på forhånd, eller så blir dette lasted ned via 3G. Dette er datatrafikk som koster penger. (Er du koblet på trådløst nett )(wifi) er det selvsagt gratis).

 

 

PS: Første generasjon iPhone (som kun ble solgt i USA) hadde ikke gps...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...