Gå til innhold

Laptop - hvilke av disse to?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Selv ville jeg betalt for å få minst i3, helst også i5 i dagens marked. De to du har linket har ikke spesielt gode prosessorer. Du burde klare å få tak i i5/6gb/hd5650/500gb for 5-6000kr.

 

Denne har i3-380, 6gb ram, 750gb hdd og bedre skjermkort enn de som er nevnt og koster "bare" 5.995,-

 

Her får du i5-480, 4gb ram, 500gb or samme skjermkort som den over til samme pris.

 

Jeg hadde mye heller vurdert disse to enn de som du selv nevnte.

 

Ikke kjøp PCen som fiberkanin linket forresten, forferdelig deal.

Lenke til kommentar

Ingen av dem som er nevnt over er noe spesiellt gunstig kjøp. Handler man ny bærbar nå, bør man sørge for at prosessoren er av siste generasjon Intel Core. Det har ingen av de bærbare som er nevnt tidligere i denne tråden. Hvis laptopen har forrige generasjons prosessor, så skal man ha et betydelig prisavslag (et par tusen kroner minst), og det har heller ingen av de ovennevnte maskinene. Jo, den Acer 17-tommeren har det - men det er fordi prosessoren er 2-3 generasjoner gammel ... og prisavslaget burde følgelig vært enda bedre enn det der.

 

Når det gjelder skjermkort, så er det kraftigste man kan få til et budsjett under 6 tusen, et Nvidia GT 540M eller 550M. Det er liten praktisk forskjell mellom de to, og begge duger til å spille mange spill på medium+ grafikkinnstillinger, noen spill kan sikkert makses også.

 

Jeg har funnet et par alternativer til deg: Begge disse har siste generasjon Intel Sandy Bridge prosessor, og GT 540M skjermkort.

 

Asus K53SV

 

Acer Aspire 5750G

 

Når det gjelder PhotoShop, så er det jo selvfølgelig avhengig av hvor seriøst du tar det, men man kan generellt si at ingen bærbarskjermer (med et par unntak) er særlig godt egnet til den slags, og særlig ikke de nede i dette budsjettområdet. Men en god ekstern skjerm er jo løsningen, og da vil også hardware'n i disse maskinene være helt på høyden. En anbefaling er Dell U2311. En 23-tommers skjerm med IPS-panel som er kjempegod på farver, og kan fås til rundt 2 tusen kroner. Unngå TN-paneler hvis du tar det med bilderedigering noenlunde alvorlig.

 

PS. Og 4MB; det har veldig lite å si for ytelsen på et skjermkort hvor stort minne det har. Du kan putte på en million GB minne på det kortet, og det vil ikke være et døyt bedre enn det var fra før. Så lenge det ikke er for lite minne, så er nok nok. Hvis du vurderer ytelsen på skjermkort ut i fra hvor stor minnebrikken på det er, kommer du til å få deg en del overaskelser i fremtiden ;)

Endret av thomit
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Ikke sykt, men helt ok. Litt lav skjermoppløsning til å være en 17-tommer. På den annen side så passer skjermoppløsningen bedre til skjermkortet, da det er få spill du kan kjøre i 1920x1080 oppløsning med det skjermkortet.

Endret av thomit
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...