Gå til innhold

IRC - PHP simpel bot!


Anbefalte innlegg

Heisann! Jeg tenkte jeg skulle lære meg å scripte en bot, i php som knyttes til IRC..

Ganske enkel bot, som jeg kan "snakke med" i en chan. f.eks "Hei bot1", hvor den svarer noe som "tROOP4H, hva skjer?" - Altså noe basic.

 

Bare for å lære meg å knytte opp boten til IRC. Men, nå har jeg INGEN anelse om hvordan jeg skal knytte denne opp til IRC, men vet det lar seg gjøre, problemfritt. PHP er ikke det ultimate språket for slik, når vi tenker på mer avnaserte boter. Men jeg kan iallefall php :)

 

Edit: Fant denne http://www.dreamincode.net/forums/topic/82278-creating-an-irc-bot-in-php/

 

Men, så er ikke jeg så flink med OOP.. Vi får se om jeg ikke simpelthen satser på python for denne oppgaven (har oppretta en tråd, og testet litt) :)

Endret av tROOP4H
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Å koble til IRC er som å koble til hva som helst annet. Kommunikasjon foregår mer eller mindre i klartekst over TCP og du kan eksempelvis bruke fsockopen. Det første jeg vil anbefale deg å gjøre er å sette deg litt inn i IRC-protokollen før du prøver å lage noe som benytter seg av den. I Linux har man typisk netcat som du kan bruke til å koble deg til en IRC-server og sende litt data for å utforske, og i Windows kan man sikkert bruke en innebygd telnet-klient eller noe sånt.

Endret av Jonas
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...