Gå til innhold

Shogun 2 - Total War kriger tråden


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Ahh, ser endelig ut til at det blir mer fokus på "RPG"-aspektet i serien igjen. Følte de gikk litt bort fra det med Napoleon og Empire (kanskje naturlig, siden de foregikk over korte tidsperioder i relativt nyere historie), og da ble spilla langt mindre attraktive for meg. Slagene gidder jeg aldri å spille, så ekstra fokus på den biten har vært skuffende for min del. Dette må nok desverre kjøpes :|

Lenke til kommentar

Ja nå er det jo under en måned til spillet kommer ut. De annonserte akkurat på forumet at Shogun 2 har truffet Gold. Vil vel tro at det er en sluttfasene av lagingen av spillet. Det ville vært fint om noen kunne forklart dette uttrykket.

 

Når et spill har "gone gold" så er masterutgaven av spillet ferdig; wiki: "In hardware and software development, a golden master is the reference model from which copies are mass-produced."

 

Med andre ord så er versjon 1.0 av spillet klart og masseproduksjon kan begynne. Dvs bare produksjon og logistikk igjen før du finner spillet i butikkhyllene.

Lenke til kommentar

Ahh, demoen var herlig :D De har virkelig gått tilbake til røttene, jeg likte settingen og alle smådetaljene som hvordan man oppdaget kart osv satte prikken over i'en.

 

Noe irriterende med tutorial-duden som skal dra hver eneste lille ting ut i det lange og det brede, men det er jo bare å skru av når man får seg fullversjonen.

Lenke til kommentar

Jeg spilte den modden mye hos en kamerat i dag, og dette er min historie:

 

Etter å ha sett kameraten min feile gjentatte ganger, ville jeg prøve en ny strategi. Kameraten min satset tungt på styrker i starten, og prøvde forgjeves å ta over de nærmeste byene, uten hell. Da kom de grønne, og "Game over" x2.

 

Jeg startet fresh and early, og fokuserte derimot på en annen retning, nemlig mat og penger. Jeg tok meg god tid, gikk nedover tech-treet og så etter det beste en kunne bruke for å klare seg bra mtp. mat. Dette brukte jeg ganske mange runder på, og de få militærstyrkene mine ble rastløse (les: kompisen min som i bakgrunnen skrek "FAEN DA, ANGRIP NOEN!") Jeg minte han på hvordan han hadde feilet, og tok min tid. Hæren min besto av flere samuraier, både bueskyttere, sverdmenn og spydmenn, og jeg bestemte meg for å angripe byen til øst, eid av de grønne.

 

Hæren min besto tydeligvis av gamle, trøtte menn, for dette her gikk fryktelig sakte. De stønnet og okket seg, og klagde på japansk. Ikke at jeg forsto en stavelse av hva de prøvde å si, men det er det jeg forestiller meg at de sa. Etter to runder var jeg halveis over til byen i øst, da mine innbyggere klagde på matmangel. Hva er den beste løsningen på matmangel, sier du? Vel, i følge bøndene er det å gjøre opprør det beste. Bøndene angrep den ubeskyttede byen, og hæren min måtte returnere for å skape ro og orden.

 

Jeg satt skattene ned, trente flere soldater, og prøvde på ny. Etter en stressfull runde "auto resolve" sto jeg igjen med en ny by. Jeg lot den brenne.

 

Bad move.

 

Jeg planla å sende deler av hæren tilbake til hovedstaden, men den gang ei. Mens jeg hadde brukt mine tidlige runder på å skape et godt strukturer samfunn, hadde tydeligvis de grønne fokusert på sjøfart. På stranden nedenfor hovedstaden (som altså var min eneste by) sto det en gigantisk hær med grønne tropper. Min hær, som fortsatt besto av gamle menn, karret seg sakte tilbake, men byen sto ikke til å redde. Den brant, den også, og jeg ga opp.

 

TL;DR De grønne er jævlig gode.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...