Gå til innhold

Stargate Universe


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Stargate Universe er absolutt en god serie. Der Stargate SG-1 og Stargate Atlantis var relativt hjernedød, men underholdende action, har Stargate Universe vist seg å være langt mer gjennomtenkt rent plottmessig. Her har man hele spekteret fra intern maktkamp, et uløst mysterie, ukjente romvesener og veldig mye karakterbygging. Stargate Universe er i så måte en mye mer voksen serie. Men den har fortsatt en del fine action-sekvenser.

Lenke til kommentar

Helt grei. Men når ikke mine seriefavoritter (sci-fi eller ikke) opp til kneet. Selv Battlestar Galactica, som jeg har noe blandete følelser for, er mye bedre enn SGU.

 

Man kan forstå at den har sine fans, for den er ikke 100% elendig. Noe er bra - musikk, skuespill, CG, generell stemning (selv om den er heller deprimerende). Episodene føles lange, noe som tyder på at serien ikke engasjerer meg så godt som jeg kunne ønske.

 

Jeg var klar for en annerledes, men fortsatt SPENNENDE og UNDERHOLDENDE Stargate-serie - men jeg forventer mer enn den har levert så langt.

Lenke til kommentar

Det er en spinoff, å det merkes. Jeg foretrekker Stargate SG1 og Atlantis, ja selv tegneserien Infinity foran Universe.

For meg blir det som om SGU vil være det nye BSG noe jeg liker dårlig siden BSG er en skikkelig kjedelig serie imo.

 

Per nu så har ikke SGU noen av elementene som gjør stargate til stargate om dere skjønner. Kall det gjerne hjernedød underholdning, men fy flate så underholdene det var.

 

SGU kan muligens bli bedre med tiden, ser dog ikke bra ut i nærmeste fremtid. Faktisk, så har serien flere likhetstegn til Lost i sesong 1, en drøss folk som ikke kjenner hverandre ender opp på en øy/romskip å må kjempe for å overleve å komme seg hjem. Mye flashbacks og diffuse hendelser i bakgrunnen. SGU er selvfølgelig mye bedre enn Lost, men likhetstegna er der.

 

Noen episoder av SGU er ikke så aller verst, men jeg mener at SGU burde ha blitt kalt noe annet, for det eneste som binder SGU sammen med de 3 andre er selve stargaten (og the lantians (ancients) da).

 

Selv koser jeg meg mye heller med de gamle stargate seriene, sett absolutt alt eks antall ganger, å ble nå fristet til enda en tur. :p

Lenke til kommentar

Vell jeg har sett litt på STU nå(les alt) og syns det får vel krass kritikk. Serien er ikke perfekt, men hvem er vel det?(besides Colombo) Jeg syns dog også at episodene føles litt lange, men det har bedret seg etter episode 11. Nå må det sis at jeg ikke har noe forhold til de tidligere seriene, så slik sett blir jeg ikke skuffet over at det ikke føles som Stargate.

 

Med et slik senario som dette virker det som serien balanserer på en tynn linje mellom karakterbygging og drama/ spenning og action. Serien vangler litt og noen av episodene faller vell langt mot drama delen, men det er vell vert å komme seg gjonnom dem, for episodene som greier denne balansen bra er virkelig gode på begge deler. Og det er jo selfølgeliog slik at det ene er avhengig av det andre. Det holder ikke med interesange karakterer hvis de ikke foretat seg noe spennende. Og action blir ikke spennende hvis det skjer med kjedelige karakterer du ikke bryr deg om.

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Synes SGU er en fin serie, den skiller seg fra resten av SG serien men ikke på en dårlig måte synes jeg. Det tok litt tid før serien tok seg opp og nå er det ganske så spennende, men er klart om en elsket den orginale SG serien så er dette kanskje litt "tung" scifi?

Lenke til kommentar

Tung/hard sci-fi er ikke en betegnelse som SGU fortjener. Og serieforfatternes forståelse av "voksen" og "realitisk" er "folk puler og er kjipe mot hverandre". Helt riktig, forsåvidt, men underholdningsverdien er tvilsom.

 

SGU sine karakterer bryr jeg meg mindre og mindre om, til tross for en del gode enkeltscener i det siste. Ikke et godt tegn.

Lenke til kommentar

Sitter igjen med samme inntrykk. Fulgte med fra starten, men merker nå at jeg knapt orker laste ned de nye episodene. De fleste karakterene er ikke annet enn irriterende og jeg føler ikke at det er noe som binder episodene sammen. Ja, jeg vet at ryggraden i historien er at de skal komme seg hjem, men bortsett fra et par episoder der de ble jaget av aliens føles hver episode som en egen serie uten noen som helst sammenheng med de foregående. Rett og slett en haug med fillers. Jeg har ikke sett mye SG1, men SGU er mye dårligere enn Atlantis i mine øyne.

Lenke til kommentar

Grunnen til at jeg liker SGU endel er at det ikke er så action orientert som dem fleste scifi serier hvor det er aliens som er rundt neste hjørne hele tiden og laserstråler som fyller hele tv skjermen min. Men heller en mørk og ganske så dyster setting, kanskje muligens slik det hadde vært i virkeligheten om menneskeheten nå idag hadde blitt teloportert til Destiny skipet.

 

Er endel figurer på skipet som irriterer meg også som fks suttrer å klager over at dem er på et stort spennendes romskip langt ute i rommet...noe dem fleste hadde gått over lik for å oppleve. Men da igjen om en hadde vært der slik og situasjonen er så mørk som den er ombord på Destiny så tror jeg pipa hadde fått en annen tone...

 

Dem har med denne serien gjort samme feilen som endel kanselerte serier og det er at dem vil bygge opp relasjonene til personene alt for mye før det blir noe action, og dem fleste der ute vet ikke å sette pris på en serie som bygger seg opp i motsettning til å bare kaste aliens og hjernedøde plots mot oss....men desverre er det slik dem fleste Amerikanere liker det...God help us all!

 

 

Lenke til kommentar

Vil si SGU sitt problem er måten alt er lagt opp på. Skipet er programert til å hoppe fra system til system kontinuerlig, dvs ny planet hver forbanna episode. Det stykker serien altfor mye opp og man ser ikke store sammenhengen mellom episodene. De har til tider to eller tre episoder som følger en historie, men oftest er det lite til ingen sammenheng.

SG:A (som jeg sammenligner med) var så utrolig mye bedre på nettopp dette.. Her var det ofte lange historier som gikk over flere episoder med kampen mot replicators, wraith eller begge. Det var selvfølgelig fillers innimellom, men selv de føltes mer koblet sammen med en hovedhistorien enn de fleste episodene jeg har sett av SGU så langt.

Forøvrig likte jeg karakterene i SG:A mye bedre, men det får være så.

Kan hende ting tar seg opp etterhvert, men så langt har ikke serien imponert nevneverdig.

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

SGU hadde vært en dårlig serie dersom den hadde blitt gitt ut under et annet navn. Syns det er en skam at noe så kjedelig kan ha noe med stargate universet å gjøre.

 

Som en mega stargate fanboy ville jeg virkelig like SGU, men det er så sinnsykt mye dårligere enn SG-1 og Atlantis at det er rett og slett trist. Potensialet er der for konseptet er spennende nok, men måten de gjør det på er dønn kjedelig og har som nevnt ingenting med stargate å gjøre. Er noen få karakterer som er greie nok, men jevnt over er de kjedelige, grunne og rett og slett irriterende.

 

Alt som gjorde Stargate til Stargate er borte i SGU, jeg for min del gikk tilbake til å se sg-1 og atlantis fra starten igjen, og kommer til å leve på disse to seriene.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...