Gå til innhold

Apple iPad er ikke alene


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

En skuffende og tendensiøs artikkel hvor forfatteren på en overbevisende måte avslører både manglende kunnskap om emne og manglende evne til å se ting i sammenheng.

 

For det første, og dette er nesten helt utrolig at Gisle Orlund ikke klarer å ta inn over seg; når Apples iPad kommer i salg om to måneder er den mutters alene på markedet. Den vil da være uten sammenlignbar konkurranse i minst seks måneder.

 

Såkalte PC Tablets, som det vises til i artikkelen er både konseptuelt, teknisk og i praksis på en annen planet. Sikkert bunnsolide for sine formål, men altså ikke sammenlignbare produkter. Det nærmeste er HP Slate og lignende prototyper, som vi enn så lenge vet svært lite om, og som tidligst kommer i salg på høstparten 2010.

 

Som du helt korrekt, om enn kanskje ufrivillig innrømmer: "Der Apple har tatt et viktig skritt er å gjøre enheten til et masseprodukt». Og dette er faktisk ideen i et nøtteskall. Og det er dette som er nytt, og det er også dette som gjør at Apple faktisk er alene på markedet. De satte seg ned, tenkte grundig og satset stort på en drøm. Ikke mange som har både evnen og ballene til å gjøre noe lignende.

 

Denne bragden må selvfølgelig ikke få bli stående. Nei her skal det godtgjøres en gang for alle, at dette er jo noe alle kunne ha gjort. Hadde de bare giddet. Fordi «dette har de (Apple) ikke gjort via glimrende tekniske løsninger, heller tvert imot».

 

Her er det på sin plass å spørre om Gisle Orlund vet noe vi andre ikke vet om iPad?en? Hva er det som gjør at dette produktet ikke er basert på en eller flere «glimrende tekniske løsninger»? Og nei, mangelen på tredjeparts multi-tasking, Flash, kamera og gud vet hva, teller faktisk ikke i denne sammenhengen. Dette er konsekvenser av bevisste valg. Både kostnadsmessige og konseptuelle. Hvis resultatet er et produkt som ikke appellerer til forfatteren er det greit. Det forandrer likevel ikke det faktum at artikkelen er grunnleggende feil, og at Apple faktisk nå og i nærmeste framtid er alene på markedet med sin iPad.

 

Og hvis forfatteren faktisk ikke vet noe mer om dette produktet enn resten av oss, blir denne artikkelen bare et stusselig og ubegrunnet oppgulp.

 

En fattig trøst må være at han ikke har er alene om slike bragder den siste uka...

Lenke til kommentar
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...