Gå til innhold

drukna telefon


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Viss telefonen ikkje var på og du har ikkje prøvd å skru den på. skal tørketrikset kunne redde telefonen.

 

Reparering av vatnskada telefon er ikkje lønnsomt, billigare å kjøpe ny.

Ta det på garantien vil koste deg ca 300 + mva og ureparart telefon.

 

Det einaste er viss du har forskring som dekker skade, viss du har mobilforskring og ikkje kasta telefonen med vilje uti, men mista den/blei dytta, snubla altså plutseleg ytre påkjenning som førte til at telefonen blei skada skal det gå på den.

 

mvh

JanEiirk

Lenke til kommentar

Moren min sølte en kopp kaffe over en 3310 (som var på). Den skrudde seg av av seg selv. Hu åpna mobilen, tørka den med qtips, prøvde den, men den var fremdeles helt død.

 

Sendte den inn til reperasjon: gikk på garantien :)

 

Men! Dette skulle egentlig ikke gått på garantien, ettersom ytre påkjendinger ikke dekkes av hverken garanti eller reklamasjon. Så Gudene veit hva de folka dreiv med ;)

Lenke til kommentar

har prøvd å tørke den.. desverre uten hell :-? jaja.. kan jo alltids prøve å sende den inn.. men kjett om det ikke går.. noe som det sikkert ikke vil.. åsså er det en ting til da.. simkortet har jeg klart å miste.. siden jeg tok det ut.. det var et zalto kontantkort sim kort opplegg.. åssen får jeg tilbake nytt med samme nummere?

Lenke til kommentar

Jeg legger inn en artikkel jeg skrev i et annet fora. Ta dette som en generell opplysning da denne artikkelen hovedsakelig dreide seg om rens av et keyboard.

 

Jeg fant et Cinet/Keytronic keyboard på søplefyllinga. Det så helt greit ut bortsett fra at det var inngrodd med møkk. Jeg tok det med hjem og puttet det i oppvaskmaskinen. Kjørte fullt vaskeprogram med såpe og det hele. Etter 2 timer i maskinen så det ut som om det kom rett fra samlebåndet på fabrikken. Jeg lot det ligge å tørke et par timer. Full av optimisme koblet jeg det til PC`n. Dessverre virket det ikke. Det kom masse rare pipetoner fra maskinen. Jeg koblet ifra. Demonterte hele keyboardet med knapper og membrankontaktene. Det viste seg at det fortsatt lå vann igjen her. Tørket det raskt med en hårføner. Litt puslespill med knappene, men det løste jeg. Plugget til igjen, og VIPS det virket. Disse linjene er skrevet med dette keyboardet.

Nå skal det sies at et nytt keyboard koster noen hundrelapper, så timelønna sto ikke helt i stil.

 

En helt annen sak er det hvis du skulle være uheldig å søle Cola, øl eller lignende i keyboardet ditt, og selvfølgelig skjer dette på en lørdag ettermiddag kl. 18.01. Riv snarest ut kabelen fra kabinettet, og skyll keyboardet i kokende vann fra springen. Etter dette prøver du å åpne det. De fleste keyboard lar seg åpne, enten med skruer eller "snap on" clips. Disse sitter som regel nede i noen spalter under keyboardet. Stikk en tynn flat skrutrekker inn i spaltene samtidig som du vipper litt på skrutrekkeren i en eller annen retning, samtidig som du prøver å dele keyboardet. Med litt forsiktighet går dette som regel bra.

 

Som på Keytronic keyboardet var det nødvendig å fjerne alle knappene for å få tørket opp skikkelig. Disse er det som regel bare å trekke rett opp. HUSK FOR ALL DEL Å NOTER ELLER, HA ET ANNET KEYBOARD TILGJENGELIG NÅR DU SKAL MONTERE ALT SAMMEN IGJEN. Jeg tror jeg med sikkerhet kan si at du ikke husker 100% på hvor alle knappene sitter.

Når du har åpnet alt, så tørker du med hårføner som nevnt tidligere. Monter delene sammen igjen, og jeg er rimelig sikker på at du har et Keyboard som fungerer igjen.

 

I mange tilfeller kan dette løse også søl på andre elektroniske produkter, men husk å FJERNE STRØMKILDEN UMIDDELBART. Mister du derimot elektronikk i saltvann, gjør du følgende: FJERN STRØMKILDEN UMIDDELBART, men senk den ned i saltvannet igjen (dette gjelder hvis gjenstanden har vært nedsunket i saltvann, ikke bare fått seg en liten sprut). Få tak i ett eller annet kar, pose eller lign. fyll denne med saltvann og legg gjenstanden oppi. Dette for å hindre at det kommer luft til, slik at saltet ikke får den minste sjanse til å begynne på sin spisende effekt (oksidering). Bring gjenstanden til ferskvann så snart du kan. Senk den på ny ned i ferskvannet, gjerne i ei balje.

Skyll gjenstanden godt. La gjerne vannet stå å renne, slik at man får ut alt saltet. Deretter må du selv finne ut hvordan du tørker gjenstanden opp. Gjenstander med LCD display går det ofte galt med. Vannet trenger som regel inn imellom glassplatene på displayet, og dermed er det ødelagt. Vær tålmodig og sikker på at du har fått gjenstanden helt tørr før du kobler til strøm.

 

ADVARSEL: Dette gjør du på eget ansvar. Jeg fraråder å prøve dette på gjenstander som er direkte drevet av 220V, og husk for all del å holde små barn borte fra smådelene, da de kan svelges og føre til kvelning. Den var rimelig typisk amerikansk eller...?

 

Lykke til! :woot:

Lenke til kommentar
Viss telefonen ikkje var på og du har ikkje prøvd å skru den på. skal tørketrikset kunne redde telefonen.

Siden det ikke er en strøm bryter på telefonen spiller det ingen rolle om den er på eller ikke. Det er strøm både her og der i telefonen og vann som ikke er 100% rent vil sette igang korrusjon og kortslutning. Det man burde gjøre er å ta ut batteriet med en gang, så legge telefonen i ovnen på 50 grader C. Dette er diskutert i det vide og det brede på NITM

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...