Gå til innhold

Ubuntu 9.04 problem


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Her om dagen hadde tenkt til å teste ut Ubuntu 9.04. Jeg brente ubuntu ISO filen til en CD og alt fungerte som det skulle. Jeg restartet maskinen valgte å boote fra CD ROM og kom til Ubuntu menyen. Ettersom jeg bare skulle teste ut Ubuntu først, valgte jeg å teste programvaren uten å installere den på harddisken. Bootscreen kom opp og spenningen økte... Spenningen sank raskt etter at skjermen plutselig ble svart! Musepekeren var det eneste jeg kunne se :( Jeg hørte Ubuntus oppstarts melodi og that's it.

 

Jeg har lett rundt på nettet, men de forklaringene jeg har funnet har jeg forstått lite av. Jeg er tross alt helt noob når det gjelder Ubuntu... Det hadde vært veldig fint om jeg kunne fått en forklaring på hva jeg bør gjøre for å fikse dette problemet.

 

Min PC:

 

Pentium 4 2.53GHz

1 GB RAM

ATI Radeon HD 3850 AGP

 

På forhånd takk.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Vet du hvilket hovedkort du har eller om det er en fabrikk-PC? Da kan det være enklere å finne ut hva som går galt under booten. Det er også mulig å trykke CTRL+ALT+F1 (samtidig) for å vise terminal-vinduet. I terminalvinduet vil du se de siste feilmeldingene, og de vil trolig være til god hjelp for å finne feilen.

 

Jeg vil gjette på at problemet skyldes en eller annen driver, mest sannsynlig skjermkortdriveren.

Lenke til kommentar

Google førte meg til denne tråden på Ubuntuforum:

http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1115965

 

Også andre steder på nettet leser jeg at støtten for en del av disse ATI-kortene er dårlig i Linux, og at man ofte må laste ned egne drivere fra ATI.

 

Men, jeg foreslår at du forsøker en gang til, men da med å boote i "safe graphics mode". Etter at du har valgt "boot from CD" trykker du ESC for å få opp en valgmeny.

 

Det står litt bedre beskrevet hvordan du gjør dette her:

http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=438486

 

Hvis du får til å boote i "Safe graphics mode" er det stor sannsynlighet for at pakkesystemet i Ubuntu kan hjelpe deg med å installere rett driver.

Lenke til kommentar

Hvis dette er det eneste som holder deg fra å teste Ubuntu så burde du rett og slett bare installere det. I værstefall kan du jo bare slette det fra partisjonen hvis du ikke liker os'et.

Som sagt over her så har ati/amd dårlig driverstøtte i linux, så du kan støte på noen problemer når det kommer til applikasjoner som skrever noe av skjermkortet.

Jeg mener du absolutt bør gi Ubuntu en sjanse.

 

Begynte selv å leke ordentlig med Ubuntu for noen uker siden. Hadde bare smått testet det fra før.

Støter stadig på problemer som irriterer livet av meg, men google har som oftest løsningen på det meste du støter på av problemer.

Er veldig artig og lærerikt.

Endret av Sadfez
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...