Gå til innhold

Trenger tips til strategispill


Anbefalte innlegg

Ja, som tittelen sier så ønsker jeg anbefalinger til artige strategi spill.

 

Det er veldig lenge siden jeg spilte et slikt sist, og det har liksom aldri vært min type spill, men jeg føler at jeg går glipp av en viktig sjanger.

Jeg er på utkikk etter noe alá Age of Empires (kanskje det er en start i seg selv?), hvor man bygger bygninger og lager arméer etc. Det bør være "realistisk", dvs ikke noe magi eller lasere, og det bør foregå "for lenge siden" eller nåtid/nærmeste fremtid. Spillet trenger ikke være helt nytt eller ha super grafikk. Og læringskurven bør ikke være altfor bratt.

 

Har spilt litt Company of Heroes: Opposing Fronts (skjermkort bundle), men det lånte jeg bort og fikk aldri tilbake igjen.. Og så satt jeg en del med Caesar 2 eller 3, som av en eller annen grunn var bundlet med en PC som ble kjøpt en gang på 90-tallet, men jeg skjønte ikke så fryktelig mye. Det er vel de eneste jeg har prøvd innen sjangeren.

 

Kanskje noen har en "must have" liste?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvis du er ute etter klassiske startegispill kan jeg jo anbefale Red Alert serien, men hvis du vil prøve noen nytt så vil jeg si World in Conflict. Dette er et av de beste strategispillene ute nå. Man bygger riktignok ikke baser, og har store hærer, men du føler virkelig at du deltar i noe stort.

Det er særlig multiplayer som er veldig bra, her blir du tildelt classer, infanteri, armor, air eller support. Og alle er veldig bra balansert. man kan ikke vinne hvis man baserer seg kun på en class.

Endret av VIGGO123
Lenke til kommentar

Command & conquer serien har mange gode strategi spill.

 

WarCraft 3 er et bra spill,Company of Heroes som du har prøvd litt av er jo en bra serie. Men of war kan jo også være interesant for deg.

 

Andre spill kan være, rise of nations, age og mytology, age of empires, empire earth og ringenes herre: kampen om midgard ...

Lenke til kommentar

Hiver meg på Thor_F sin post. Strategispillene Total War serien fra Creative assembly er meget gode. De funker flott som introduksjon i sjangeren, og har nok dybde til å holde erfarne spillere i ånde. Spillene inneholder både en strategisk del, og en flott taktisk RTS-kampdel.

 

I tillegg så er det jo slik at, avhengig av datamaskinen din så har det kommet spill i denne serien over så mange år at du finner Total war spill som passer til de fleste oppsett. Det nyeste spillet er Empire:Total war og krever sitt av maskienen, men er meget bra. Dette omhandler perioden fra 1600-tallet og frem til den industrielle revolusjon.

 

I rekkefølge er disse spillene utgitt i serien:

Shogun : Føydal japan (begynner å bli veldig gammelt, men veldig godt spill

Medieval: Middelalder-europa med korstog til litt

Rome : En av de beste spillene i serien slik som jeg ser det. Romerriket på sitt heftigste i spillform

Medieval 2 : er mer eller mindre en remake av Medieval, men men forbedringer i histen og pisten, seff på grafikk bla(i mine øyne iallefall)

Empire : som nevnt

 

 

Samtlige av spillene har også expansionpack, og de fleste untatt Empire, får man vel i gold-utgaver på billigsalg nå.

Lenke til kommentar

AoE og Total War er jo sjølvsagt nemnt, eg har også høyrt mykje bra om Supreme Commander, men har ikkje prøvd dette. Civilizations er jo dronninga av strategispel, og alle der er veldig bra. R.U.S.E. kjem vel også snart, det skal jo vere eit bra strategispel(det første skikkelege ifølgje Ubisoft, som tydelegvis ikkje har spelt Civilization, Total War eller AoE)

Lenke til kommentar
Gjest Bruker-127711

Total War er jo verdt å få med seg, som andre har nevnt.

 

Jeg har satt stor pris på Blizzards sine strategispill (Warcraft og Starcraft), de er kanskje litt fantasy/scifi preget, men de er absolutt verdt å få med seg.

Lenke til kommentar

Kampen om Midgard 2; Heksekongen (Lord of The Rings The battle for middle Earth II; The rise of the Witchking) Eller Kampen om Midgard 1/2 (vil anbefale 2'ern siden der er det mer frihet).

 

Har alle de spillene ovenfor, og er fornøyd med allesammen. 2'rn er best på multiplayer da, siden det er flest som spiller 2'rn og RoTWK. WiC er jo også og anbefale da :p .

 

EDIT; Ser at du ikke vil ha magi :p Men, det er nå bare noen spessielle helter som kan magi, og du har "evnepoeng" som lar deg gjøre en spessiell ting, eller en bonus av noe slag eller og påkalle en kjempe eller no' i den dur :)

 

Lykke til!

 

//Smurfen

Endret av Nightmare
Lenke til kommentar
Mange takk for gode forslag :)

 

Ser ut til at Total War spillene og Age of Empires 3 fristet mest ved første øyekast. Tror jeg kjøper Empire: Total War pluss Medieval II: Total War og Rome, da de var relativt billige, samt Age of Empires 3, så ser jeg hvordan det går :)

 

Så bra :) Håper du liker dem

Lenke til kommentar

Jeg vil anbefale Settlers 3.

Om du kan se forbi alle nyvinningene innenfor grafikk som er gjort siden den tid, sitter du igjen med et av de beste og mest elskede strategispill noensinne, det er bare noe utrolig magisk med det spillet.

 

Stalin vs Martians kommer også ut snart, tror virkelig at dette kommer til å bli et utrolig bra spill:)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...