Gå til innhold

Skal få i gang en (veldig) gammel laptop


Lakus

Anbefalte innlegg

Fant en laptop på skolen i dag nemlig, og den har jeg faktisk planer om å få funksjonabel igjen. Nok til å skrive i Notepad iallefall. Kall det mitt lille prosjekt. Den er produsert i 1999, er laget av Toshiba og har imponerende specs. Fikk lov til å ta den med hjem av læreren da den aldri ville blitt brukt igjen på skolen uansett, så om jeg kan få igang Linux på den (følger med Windows 98 lisens xD) har jeg en ekstremt tung nett-PC. Nesten så det ikke er verdt det engang, men det er moro å fikle med sånt.

 

*Intel Mobile Celeron processor, 550Mhz

*12,1 DSTN fargeskjerm

*6GB S.M.A.R.T harddisk

*Innebygd diskettstasjon og CD-ROM

*ATI Rage LT Pro video kontroller, 4MB Video RAM

*Toshiba Enhanced lydsystem

*Innebygd 56Kbps V.90 modem

*Windows 98

 

Det jeg da trenger hjelp til er jo selvfølgelig eventuelle spørsmål som garantert vil dukker opp, samt valget av Linux-distro. Linux er noe jeg har lite peiling på, og spesielt på en såpass gammel maskin. Om det i det hele tatt vil virke med Linux vet jeg heller ikke, så trenger absolutt hjelp med denne her.

 

Men først må jeg finne en lader som passer. Noen tips til hvor jeg kan finne det? Står DC 19V og 2,4A under om det hjelper noe særlig. Skal prøve ut alle laderne vi har her hjemme iallefall, men tips er kjærlig velkomment.

Endret av Lakus
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Se om du finner en universal lader hos Clas Ohlson.

Når det gjelder linux distroer så er mye mulig da de ofte er svært fleksible, husker jeg lekte med bl.a. Xubuntu på min gamle Thinkpad 600, den hadde til gjengjeld 384mb ram vet ikke hvor mye du har. Jeg endte ihvertfall med en veldig strippet XP installasjon på den 233mhz Thinkpadden så mye burde være mulig med 550mhz og litt ram.

Lenke til kommentar

Står ikke noe antall RAM på maskina, og ettersom jeg ikke har noen lader enda så får jeg heller ikke startet den for å få sjekket. Skal dra ned på Clas Ohlson nå og kjøpe meg en lader, men er det "en lader som passer til alle" eller er det noe spesielt jeg må se etter?

 

Det står som sagt 19V og 2,4A under maskina.

Lenke til kommentar

Etter det jeg husker så var det bare en ordinær lader med utskiftbare plugger, kan ikke huske noe om volt og ampere. Og ja, høres rart ut men jeg vet at ingen av laptopene jeg brukte den med tok skade av det. Vet ikke helt hvordan det virker, men det virker. Du får spørre noen på Clas Ohlson eller vente til et klokere hode kan si noe om det her på forumet.

Lenke til kommentar
Det finnes en litt lader hvor du kan stille på utgangsspenningen, og den har garantert 19V. Det er også forøvrig en universallader.

 

Det store spørsmålet er vel om det finnes en plugg som passer.

Fins alltids en loddebolt liggende ;) og ducktape, så får du en "integrert" strømforsyning :D Bortsett fra at det muligens blir litt varmt...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...