Gå til innhold

Football Manager Live - anmeldelse og synspunkter


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Spilte i Beta og i early starten i høst. Fikk dessverre aldri følelsen for dette som for gode gamle FM. Helt klart moro å spille mot en menneskelig motstander, og måten kampprogrammet er laget er meget bra.

I utgangspunktet er alle spillerne i FM Live free transfer, med en signon fee og lønnskostnader. Når du starter spillet må du velge deg en squad på minst 18 spillere, eller noe i den duren. Du har da et budsjett på 500000FM penger å forholde deg til (husker ikke helt tallet), og må plukke en squad ut fra dette ( Kan gjøres automatisk, men den funksjonen var ikke verd mye da jeg spilte). Deretter må du velge deg liga, eller federation som det heter. Du har mange forskjellige federations, som er basert rundt når du spiller på døgnet, og hvor mye du spiller. Seriekamper kan spilles når som helst, og har ingen spesiell rekkefølge. Du har et antall kamper du må være igjennom i løpet av en sesong, det er alt. Det er satt en siste frist for når kampene skal være spilt. Er ikke kampene spilt før denne tid tar AI over og spiller kampen, men dette skal ikke være noe problem, da du som regel har god tid på å fullføre dette.

Når du starter vil du ha svært lite tilgang til taktisk variasjon, da du må trene skills for å få tilgang til alle da vanlige taktiske valgene fra FM (Mentalitet, tempo, langskudd,playmaker osv).

De bruker samme skillprogression systemet som EVE om du noengang har spilt det. Du har 4 hovedkaterogier du kan lære deg (Trening, speiding, taktikk, management, om jeg ikke tar helt feil). Under disse har du igjen mange forskjellige skills du kan lære deg. Du får et hvis antall skillpoints pr time (kan manipuleres ved å trene visse skills), så de enkleste skillene tar ca 25 min å lære og de "tyngste" kan ta 30 dager.

 

Det var vel litt smått om hvordan dette fungerer. Det var derimot et par ting som til slutt tok gleden bort for min del,

4-5-1. Taktikken var helt fantastisk, flat 5'er var bortimot uslåelig.

Speidingsystemet. Hvis du var en av de første som lærte deg judging potential, altså muligheten til å se hvor god et talent var, kunne du banne på at "alle" andre hang etter deg å prøvde å signere de samme talentene som deg. Siden man kan se hvilket lag som byr på en spiller var ikke dette noe problem.

Lønnssystemet var skakkjørt etter 3 uker. Folk ga unge talenter lønninger fra en annen verden. Og det var bortimot umulig å få gode talenter til en god pris.

Lenke til kommentar

Hmmm.... Sjølv om det høyrest ut som om det har nokre svakheiter, så virkar det som om dette er litt morosamt! Tippar at det blir kjøp frå mi si sida, sidan eg har fleire klassekameratar som er veldig spente på denne tittelen. Men korleis fungerar det med ligaer og slikt, blir ein berre heilt tilfeldig satt inn i ein liga eller går det an å velgje litt? For det hadde vore artigt å kunne vere i same serie som kompisane mine. Ein må heller ikkje betale månadsavgift for dette?

Lenke til kommentar

Jo, som de fleste andre MMOs er det mndsavgift her. ca 100kr i mnd, men selve spillet koster ingenting. En annen ting som er fint er at klienten kun er på et par mb. Det meste blir kjørt serverside, slik at spillet kan spilles på svært dårlige oppsett.

 

Liga systemet er lagt opp som Federations. Disse er lagt opp etter når du er online/hvor mye du spiller. Dette for å gjøre det lettere for folk å være online samtidig, slik at ligakamper kan spilles. Innenfor hver federation er det flere divisjoner, samt U21/U18 ligaer hvis folk innenfor Fed ønsker dette. Det er dessverre ikke slik at det alltid er plass i den Fed du ønsker, da disse har begrensede plasser. Jeg vil anbefalle å starte samtidig som en server blir startet om dette er mulig. Lettere å få gode talenter og komme inn i den Fed du ønsker.

 

Ja det har sine svakheter, men det skal sies at jeg ikke har spilt siden stor patchen kom i januar. Mye har garantert blitt fikset.

Lenke til kommentar

Kampene er i sanntid ja. Du kan velge tre hastigheter å spille kampene i. Kampene blir alltid spilt i den lavestehastigheten du eller motstanderen din velger. Du kan også ta time-out, men tror det kun er en eller to kamper i løpet av en kamp, samt hvis en spiller blir skadet/får rødt kort får du automatisk en emergency time out. Taktiske endringer kan du også gjøre når som helst under kampen.

 

@Bikkebakke tror foresten det kun var 90kr pr mnd om det hjelper :p Mener jeg betalte 270kr for 3 mnd.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...