Gå til innhold

Barbertråden


Anbefalte innlegg

Vet du hva, jeg var inne å så litt rundt på de forskjellige forumene. I det jeg innså at dette kunne bli utrolig dyrt lukket jeg igjen nettleseren raskere enn goatse. Er godt klar over farene, har tidligere gått på et par smeller. Har ingen planer om å fylle opp skapet med høvler men (alltid ett men) de der straight razorene så utrolig fine ut. Jeg har allerede bestemt at jeg må få tak i en gammel Super Speed eller noe. Trenger vel ikke å forklare fasinasjonen..

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg startet med denne typen barbering, pga jeg tenkte deilig å slippe dritten i butikken, være mer mann og barbere seg tradisjonelt, jeg trodde også jeg ville spare penger. Mye billigere blad osv...

 

Vel jeg har nå brukt 1500 kr så mye penger spart ble det vel ikke... Lengter stadig etter nye ting men angrer ikke i det hele tatt

Lenke til kommentar

Alejandro:

Jeg har en superspeed selv, meget fin og hendig. Følelsen av å eie en 50 år gammel gjenstand som fortsatt er like fin, og som du kan bruke hver dag er noget spesiell. Anbefaler deg å titte på kjøp/salg på B&B, der får man de til bra pris, og de er somregel polert etc.

 

Statuen og Anolop;

 

Jeg tror ikke jeg bruker så mye mer penger på barbering nå enn før, jeg skaffet 300 barberblader for 100 kroner.

Det er fem år med barbering, for 100 kroner (!!)

 

Sammenlignet med Gillette greiene er det latterlig.

Jeg brukte 16 Gillette-blad i måneden før, så hvis jeg tar samme regnestykke ville jeg brukt 36 000 på Gillette.

 

Da sier det også at jeg brukte godt over 600 kroner i måneden før på barberblad, og nå kan jeg heller bruke det på såper/kremer/høvler/whatever.

Endret av Bertelsen
Lenke til kommentar

Utrolig bra guide Bertelsen. Kommer til å handle litt godsaker selv etterhvert. Har tidligere brukt maskin, billig høvel, gilette multi-giga-ultra-xxx med ørten blader, men ikke klassisk høvel. Har eksperimentert litt med kost og bodyshop barberkrem, men kosten var nok litt for dårlig og billig, ubehagelig treskaft og stiv bust. Men var bedre enn gilette skum. Har kraftig men kort skjeggvekst, men ikke så veldig ømfintlig hud.

Har alltid vært fascinert av stilige høvler og stativer, og fikk litt hakeslepp av det ene stativet med stilig kost og høvel postet litt tidligere. Må nok ha noe sånt på badet. :)

 

Igjen, tusen takk for en utrolig bra og utfyllende forklaring og anbefaling. Denne tråden burde være sticky, om den ikke er det allerede.

Registrerte meg på forumet bare for å kommentere dette. ;)

Lenke til kommentar

Huff, ikke billig å handle skikkelig barberutstyr.. :p

Sitter og snoker litt på Barbershop.no og har egentlig sett meg ut denne (Merkur Vision gavesett). Problemet mitt er at jeg rett og slett må ha noe som ser bra ut, kan ikke bare ha en type høvel og en kost som ikke står i stil. Det blir for dumt :p Får spare litt og handle senere. Stilig er det hvertfall. Så rekker jeg å se på andre ting som frister også, før jeg hiver meg på. Også trenger jeg barberskum og sånne greier og, blir dyrt dette. ^^

 

*EDIT*

 

Haha, havnet på over 3k kr for det jeg ville ha.. Da har jeg tatt med Merkur Vision gavesett(høvel, stativ og kost), 100 barberblader, Proraso barberkrem, Truefitt & Hill Grafton Aftershave Splash, Proraso razor burn repair og blodstillerstift.. Trenger jeg mer da? :)

 

Får vente en mnd eller noe, og se om jeg kan ta meg råd til dette. Gidder uansett ikke gjøre noe "half-assed", så blir enten eller for min del. ;)

Endret av vgard
Lenke til kommentar

Hei!

 

Tusen takk for bra tilbakemelding! Tråden er under oppdatering, så da skal jeg skrive mer om forskjeller på høvlene og litt til.

Vision-settet er utrolig snasent å se på, det ser helt fantastisk ut.

 

Men, jeg vet ikke om jeg ville startet med et slikt sett, Vision er en stor og tung høvel - Derfor vil den være litt vanskelig i bruk, den er også innstillbar, dvs. du endrer på vinkelen man må holde høvelen, da kan du bestemme hvor agressiv den skal være.

 

Når man begynner med en DE vil man ha nok å tenke på fra før av, det er ikke rakettforskning, men det er litt mer tricky enn en moderne høvel.

 

Så når man attpåtil kan justere vinkel osv, da får man for mye å tenke på.

I førstepost anbefaler jeg alle å bruke et bestemt startsett, og ikke bytte for mange variabler før man behersker det man starter med.

 

Når du da bruker en innstillbar høvel er det lett for å "forske" for mye, og det er ikke lurt hvis du vil se/føle en fremgang.

En DE høvel vil gi deg en real lekse når man gjør en stor feil, og da er det lett for å gå tilbake til moderne høvler, det er noen som gir opp lett.

 

Jeg startet selv med en Futur, og jeg fikk en bra vegg å klatre opp for å si det sånn, hadde jeg startet med en 34HD ville jeg lært det mye fortere - Men jeg ville helt klart ikke ha kunnet like mye som jeg kan nå, prøving og feiling / Lange netter for å studere fimer på youtube og lesing på B&B-forumet har gitt meg et meget stort innblikk i barbering, og det er faktisk helt utrolig at jeg har klart å lære så mye om dette.

 

Så hvis du vi kjøpe en Vision gjør du det, men merk deg at du vil slite veldig mye i starten (sånn som meg), og du vil kanskje angre deg litt hvis du virkelig møter veggen. Til gjengjeld vil du lære masse, og det vil helt klart hjelpe deg senere når du prøver ut andre høvler.

 

Det gikk jo bra med meg og mange andre som startet med en slik høvel.

 

Men jeg vil så absolut ikke påstå at det er halvhjertet å kjøpe en annen høvel, alt fra Merkur Solingen er kvalitet, svensk stål hamret sammen i Tyskland vil vare i flere hundre år hvis du tar vare på dem.

 

Hvis du har flere spørsmål er det bare å spørre i vei. :)

 

epqr

 

Det kommer mye an på krem/såpe/ulik skjeggvekst/prepping osv, men mellom fire til seks barberinger er vel normalt.

De varer til seks barberinger for min del, men jeg har holdt på med dette lenge, etterhvert får du kunnskap til å holde bladet bra vedlikeholdt. :)

Endret av Bertelsen
Lenke til kommentar

Wow vgard snasen start der, 3000! Får mine 1000 til å se ynkelige ut. Men det vision settet ser nydelig ut, har siklet litt på det selv men er ikke interesert (for øyeblikket) å bruke så store penger på det.

 

Bertelsen:

Joda jeg bestillte meg Conkel og ... Conk? Såpe, husker ikke navnet haha :p

Kostet 49 kr på Barbershop og jeg kjøpte med Amber duft. Har ikke helt tatt av med denne såpen enda, satt i skoletimen og surfet gjennom B&B for å lære så mye som mulig men er ikke helt fornøyd, så jeg er temmelig glad jeg kun brukte 49 kr :p. Syntes huden min blir litt tørr etter bruk av den såpen. Og jeg savner den chillende effekten fra min proraso.

 

Kjøpte også stativ til kosten min, det ser rimelig fancy ut nå, så det var uten tvil verdt det!

Fikk også kjøpt en Splash on, og den er jeg stor fornøyd med!

 

Men best av alt var uten tvil blodstillerstiften, herregud for en snasen liten dings! Nei den var genial, ihvertfall for usle 39 kr!

 

Må nesten få tatt et bilde av det utstyret jeg har for øyeblikket :p, syntes selv det er litt fancy å se på haha :p. Skulle likt å sett et bilde av din utstilling Bertelsen!

Lenke til kommentar

Ja Bertelsen, kanskje lurt å begynne med en høvel som er litt vennligere mot nybegynnere, vi får se. :) Liker ofte å bare hoppe i det og se hva som skjer, kan jo bare kjøpe en billigere høvel og kost, så bytte det ut med vision settet etterhvert. ^^

 

Kommer ikke på noen spørsmål nå, men er sikkert mange spørsmål jeg kommer på etterhvert som jeg prøver meg frem. Med billighøvel nå må jeg barbere meg mellom tre og fem ganger for å få et godt resultat, med skikkelig trykk på høvelen. Etter omtrent 1-2 cm slutter høvelen å ta pga hår som setter seg fast. Napper også mye i hårene. Da med 4-7 dagers skjegg. Det resulterer i at jeg ikke gidder barbere meg, og heller tar det med skjeggtrimmer av og til. Vet med meg selv at jeg ville gjort det grundigere med skikkelig utstyr.

 

Statuen; Må huske på at jeg ikke har bestilt for 3k kr enda, bare satt opp det jeg ville ha.. ;)

 

Hadde vært interessant å sett hvilket barberutstyr de forskjellige har, ja. Syns det er utrolig tøft design på enkelte høvler og koster..

Lenke til kommentar
Skulle likt å sett et bilde av din utstilling Bertelsen!

 

Jeg kan slenge opp noen bilder når jeg kommer tilbake fra hytta. :)

Jeg tok med 34HD, TOBS Rose, EJ Silver Tip og en ASB fra Proraso med meg, gleder meg til å teste TOBS Rose.

 

"Problemet" med tradisjonell barbering er at det blir aldri "bra" nok, jeg leter fortsatt etter den perfekte kosten, høvelen, bladet, kremen/såpen osv.

Det finnes endeløse kombinasjoner og måter for å barbere seg, de fleste av oss søker fortsatt etter den perfekte kombinasjonen.

 

Du kan sammenligne det med gitarspillere, de kan gjerne bruke et helt liv for å finne sin egen "sound".

 

Jeg hadde min mest perfekte barbering i går, jeg tror ikke det kan bli bedre enn den gangen.

Jeg preppet på kyle's måte (Kommer i førstepost), tok på Pre-shave fra T&H og brukte T&H Luxury Shave Soap.

 

Tok frem 34HD'en med et nytt Derby Extra-blad og barberte ivei.

 

Bladet kuttet skjegget som smør, jeg kødder ikke. Jeg trodde det var noe feil med bladet, for jeg kjente ikke at jeg barberte meg i det heletatt.

Så jeg tok sjansen på å kjøre ATG med en gang (Jeg kan aldri gjøre det til vanlig), jeg tok tre (!!) passeringer med ATG, uten noe problem, det var helt fantastisk.

 

Tok samme prosedyre idag, og det endte opp med samme resultat. Så jeg tror jeg har funnet min PS (Perfect Shave).

Jeg skal prøve å få opp guiden til Kyles Prep idag, så kan dere teste det ut. Det anbefales virkelig på det sterkeste.

 

Ang. Col Conk så burde du ta en teskje varmt vann og helle på såpen og la vannet ligge der mens du forbereder kosten.

Hell ut vannet fra koppen din, og hell oppi vannet fra såpen. Klem kosten skikkelig, så det ikke er igjen mye vann i den, og kost over såpen ti du ser at det har begynt å skumme litt.

 

Ta gjerne å "pump" litt med kosten å, så det kommer såpe inne i roten av kosten, begynn så å kost opp i koppen.

 

Har ikke tid til å forklare noe bedre nå, må rekke en båt. :p

Lenke til kommentar
Jeg hadde min mest perfekte barbering i går, jeg tror ikke det kan bli bedre enn den gangen.

Samme her Bertelsen! Har virkelig begynt å finne ut av ting nå. Latherings prossessen varer i bare 60 sekunder også, takket være Proraso sin krem som gir en utrolig frisk "chill" følelse på huden!Bruker bare en side av bladet én gang før jeg kaster den. Jeg kjente heller ikke at jeg barberte meg i går, alt gikk så silkemykt.

 

Gleder meg til jeg kommer hjem på fredag også, da Barbershop har sendt EJ kosten min som ble forsinket! Har virkelig begynt å like kosten jeg fikk i mellomtiden også, men den er jo av mye lavere kvalitet enn grevlingkosten!

 

Fikk med en prøve av Men-U sin healthy facial wash med forrige forsendelse! Den er utrolig god og gir meg også en "cill" følelse i ansiktet når jeg vasker meg. Står at den er "ideal for use after shaving", så det må jeg prøve også da jeg bare har brukt den før barbering hittil ;)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...