Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

kan man tinte baklykter med vanlig svart spray?


Anbefalte innlegg

Har en peugot 406 1997 mod. jeg har lyst å tinte baklyktene å lurte på om det er mulig med vanlig svart spray boks, men hvordan gjør jeg det? hvor mange lag skal jeg ha? skal ha dem så svarte som det går an så lenge bilen bak ser når jeg trykker på pedalen :) å hvor langt unna lyktene skal jeg holde spray boksen? håper på svar

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

yes det skal jeg :) men er den også ulovlig? :p

 

All endring av kjøretøyets utvendige lys er ulovlig så sant du ikke monterer E godkjente lys. Selv disse må vises og godkjennes av Statensvegvesen. Og føres opp i vognkortet før de er 100% lovelige.

Men min erfaring er at det som regel går greit i politiets kontroller selv om man har sotet litt. Så lenge man ikke har gjort andre ting som gjør at de er ute etter å stoppe deg. Da gir sota lykter politiet en god grunn til å stoppe deg. Men det finnes jo selvsagt flise spikkere og idioter i politiet også. :thumbdown:

Men om du komer i en teknisk kontroll så får du fort problemer...

En løsning på dette er å ha med ekstra lys i bagasje rommet. Å skifte lys på stedet. Solfilm er også en grei løsning. Selv så pleide jeg å bruke sorte dame strømper over lyktene i ungdomen. Ta ut lyktene og dra dem stramt over så det ser pent ut. Når du så skrur lykten godt fast så sitter de. Legg bare flere lag til du er fornøyd med fargen. I en kontroll så er det gjort på ett blunk å fjerne dem med en tapet kniv.

 

:innocent:

Endret av The_Saint
Lenke til kommentar

Tenk også på at det er grunnlag nok for skyld ved kollisjon bak å ikke ha forskriftsmessige fungerende lys. Det kan kanskje også bli avkortning på forsikringen i tillegg som følge av bevisst uaktsomhet ved å modifisere lyktene.

 

Jeg har sett mye, og det inkluderer hjemmesotede baklykter hvor det på dagtid ikke er mulig å se forskjellen på baklys og bremselys med mindre man faktisk så dem bytte. Får man en kollisjon bak i f.eks køkjøring, hvor bremselys er veldig nødvendig, er det ingen problem for andre part å skylde på ikke-fungerende bremselys.

 

Originalsotede baklys er vel gjerne slik at glasset er tonet på en måte som gjør at lys slipper ut, men ikke inn. Da ser dem mørke ut, men lyset fra baksiden slipper ut uten at det blir redusert.

Endret av gxi
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...