Gå til innhold

Nettverk dør ved torrent og PS3


Anbefalte innlegg

Jeg har et nettverk bestående av et kabelmodem fra Canal Digital som er koblet til en Linksys WRT54G. Alle enheter er trådløse, to mac-er, to iphone-er, en Airport Express (for musikk) og en Playstation 3. Det funker stort sett glimrende, bortsett fra i visse tilfeller.

 

1. Om jeg laster ned via torrents (bruker Transmission på mac, porter åpnet) så går nettet først uhorverlig treigt før det dør fullstendig. Det vil si, torrents fortsetter å laste ned og MSN, Twitter (klient) etc. fungerer fint. Det virker rett og slett som om DNS dør på seg (Jeg bruker Google sine DNS-servere). Jeg har prøvd å skru ned antall samtidige tilkoblinger i Transmission til 20 uten at det hjelper. Jeg har strupet nedlasting til under halvparten av linjekapasitet, uten at det hjelper. Skrur jeg av Transmission så tar det en liten stund så fungerer alt som før.

 

2. Ser av og til film via Playstation, og bruker da PS3 Mediaserver som server. Det merkelige er at hver eneste gang jeg starter programmet på mac-en min så må jeg krangle med det før det fungerer. Typisk er at mac-en kobler seg av det trådløse nettverket i en endeløs loop, helt til jeg avslutter serveren og starter på nytt. Da fungerer det som oftest og mac-en dukker opp på PS3-en. Her er jeg helt blank, jeg aner ikke om problemet er at PS3 Mediaserver er rævva, om det er nettverk-stacken på mac som er rævva eller hva i alle dager det er. Noen tips her hadde gjort seg.

 

3. Og et siste problem som forundrer meg noe voldsomt. PS3-en fungerer stort sett fint. Firmware-oppdateringer blir fint lastet ned, spill og demoer blir fint lastet ned, men om et spill trenger oppdateringer så stopper oppdateringen typisk på mellom 3 og 20%. Det virker som om nettverket rett og slett dør. Eneste måten å få det til å fungere på er å skru av mediaserver-opsjonen på PS3-en. Da lastes oppdateringer ned uten problem. Er dette en bug i PS3-en, eller kan det løses på noen måte?

 

På forhånd takk. Si fra om jeg har utelatt noe viktig informasjon. :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hadde akkurat samme problemet med nett som forsvant selv før, men løste seg med ny router. Har også canal digital moden og tror faktisk jeg hadde akkurat samme router som deg før :p

Okey. Denne routeren var jo "the shit" når jeg kjøpte den for noen år siden, og den fungerte brillefint før jeg flyttet. Da hadde jeg riktignok Nextgentel med modem med innebygget router, så linksysen fungerte utelukkende som trådløst aksesspunkt.

Lenke til kommentar

heisann. Har fiklet uhorvelig mye med ps3, torrents og ps3 media server selv, og i det siste med 2 rutere etter hverandre.

 

Vet ikke hvor mye du har fiklet med ting her, og hvor mye peiling du har, men for ordens skyld starter jeg fra "scratch" med mine erfaringer :-)

 

Når du kjørte linksysten som trådløst accesspunkt, ville brannmuren( og dhcp, unpnp, osv) være slått av, slik at ingen konflikter vil oppstå. Hvis du kjører den som "router" vil sjangsen for at du kjører dobbel brannmur ganske stor.

 

1. Slå av brannmur på siste router, gjerne på begge 2.

 

2. bruk DMZ host på ps3'en.

DMZ vil si at ps3'en er helt åpen for all trafikk, og ruteren blokkerer ingen ting til den spesifiserte adressen.

Først låser du ps3'en til en fast lokal ip-adresse ved hjelp av MAC adressen på ps3'en, så setter du DMZ til den faste adressen du har gitt ps3'en.

 

andre muligheter er å slå modemet ditt til "passiv" modus(husker ikke nøyaktig hva det heter), slik at ruteren din foretar "oppringingen", da vil det kun være ruteren som stenger og åpner porter. Jeg anbefaler alikevel å ha ps3'en i DMZ.

 

Om du har disse instillingene, og trådløsen fortsatt "dør", kan du prøve noe så enkelt å skifte kanal for trådløsnettet manuelt, da det kan være andre trådløsnett eller andre ting på 2.5Ghz bandet som påvirker.

 

Om du tror ruteren din er gåen, kan du jo prøve å legge inn DD-WRT firmware på linksys ruteren din. Denne programvaren er kjent for å gjøre wrt54g/wrt54gl til fantastisk gode rutere. les mer om dette her: http://www.dd-wrt.com/site/content/about

 

følg instruksene til hvordan du gjør det til prikke, er ikke værre enn å oppgradere en vanlig firmware stort sett.

 

Når det gjelder DNSene dine, skifter du ut de i ps3-instillingene, eller på ruteren? om du gjør det på ps3'en, prøv å gjør det i modemet i stedet.

 

Jeg gikk lei trådløsen, og har benyttet meg av LAN over strømnettet i stedet: http://www.devolo.com/consumer/5_dlan-200-avplus_starter-kit_product-presentation_1.html?l=en

 

etter det streamer jeg full HD og laster ned i full kapasitet konstant.

 

En trådløs forbindelse blir ikke bedre enn den totale trafikken over trådløsnettet, så om du laster ned på en pc, surfer på mobilen, og prøver å streame hd på ps3 samtidig, kneler trådløsnettet veldig fort. 54 Mbit trådløs delt på 4 enheter med kaotisk random mengder data overføring, blir hardt. Jeg gikk til innkjøp av N-standard trådløs(300Mbit), og til og med den kneler etter mye spredt trafikk.

 

lykke til!

Lenke til kommentar

Takk for tips. Modemet står i bridge-modus, noe som av en eller annen grunn ser ut til å være standard for kabelmodem. Skal prøve å sette PS3-en i DMZ.

 

Mulig jeg rett og slett bare drar en cat5 til PS3-en, men det får bli når det bor i meg.

 

Da gjenstår bare torrent-problemet. Har tidligere lastet ned med 6-700 MBps uten problem, nå kneler nettet om jeg laster ned med 400 MBps ...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...