Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

Bærbar PC fryser flere ganger om dagen


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Har søkt litt rundt først, men følte ikke jeg fant noe som løste min situasjon.

 

Jeg har en ASUS X77JA som helt siden jeg kjøpte den har vært prikkfri på alle mulige måter. Etter jeg installerte Windows 7 SP1 har den begynt å henge seg innimellom, ofte flere ganger om dagen. Det varierer i lengde; Alt fra 5 sek til 2 minutter.

 

Det første jeg tenker er jo at det er SP1 som har "skylda". Allikevel tenker jeg også at det kan være tilfeldig, så jeg har forsøkt to ting på egenhånd. Det første jeg gjorde var å reinstallere Windows. Etter reinstalleringen installerte jeg alle oppdateringer Windows anbefalte meg før jeg begynte å bruke PC-en. Problemet var ikke borte.

 

Det andre jeg har forsøkt, er å kjøre memtest86. Lot denne stå på i over 10 timer, men den fant ingen feil. Minnet er altså friskmeldt.

 

Kan dette være så enkelt at det er SP1 sin skyld, dvs at noen av de oppdaterte driverne til min hardware ikke fungerer så bra med W7 SP1? Eller kan det være noe annet som er årsak, f.eks. en harddisk som ikke fungerer som den burde lenger? Hvordan får jeg evt testet harddisken på samme måte som minnet?

 

Setter stor pris på hjelp og innspill, for dette er vanvittig irriterende. Kanskje det er så enkelt at jeg bør reinstallere igjen og unngå å installere W7 SP1, men kanskje det ikke er så enkelt heller...Vet det er mange her inne som har mye mer peiling på PC enn det jeg har.

 

Hvis dere trenger mer specs og/eller andre ting for å få hjulpet meg skikkelig er det bare å si fra!

 

Mvh,

Geir

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Er det snakk om bluescreens?

Eller såkallt "hard freeze"? (altså at alt på skjermen stopper. inkludert musen, og selv CTRL-ALT-DEL ikke lager noen reaksjon uansett hvor lenge du venter på den)

 

Bluescreens kan man analysere seg frem til problemet på. Hard freezes er som regel hardware-relatert, men kan være vanskelig å feilsøke seg frem til siden du må i praksis bare eliminere mulige feilkilder med reservedeler på en veldig metodisk måte.

 

-Stigma

Lenke til kommentar

Det er ingen bluescreens, nei. Jeg kan fortsette med det jeg holdt på med uten tap av data e.l. PC-en trenger heller ingen restart. Det er bare å vente på at maskinen kommer seg igjen, så kan jeg fortsette.

 

Har forsøkt å se etter feil i event viewer også, men fant ikke noe logisk der heller...det var ingen kritiske feilmeldinger hvertfall.

 

Er det noen måte jeg kan finne ut om driverne til lydkort og skjermkort ikke fungerer korrekt sammen med W7 SP1? PC-en henger som regel kun dersom jeg har en låt gående på Youtube samtidig som jeg surfer og/eller om jeg hører på musikk i Winamp og driver med noe annet samtidig.

 

Windows Update melder om at alle drivere er oppdaterte, så det blir litt frusterende.

Lenke til kommentar

Hei!

 

Får bare beskjed om at Windows 7 SP1 er installert fra før.

Har du prøvd å gå inn på handlingssenteret og teste?

 

Likeså ta en titt på oppgavebehandlingen og se på lista hvor mye som kjører?

Finne ut om det er noe grums som er årsaken?

Tenker på virus når jeg hører ditt problem. ROOT virus.

 

Vennligst

 

BmOnline

Lenke til kommentar

Hei!

 

Takk for gode innspill.

 

Handlingssenteret maser om at jeg har skrudd av automatiske oppdateringer og at jeg ikke har laget backup CD-er. Jeg pleier alltid å slå av automatiske oppdateringer for å begrense oppgaver som kjører i bakgrunnen. Så utover disse to er det ikke noe sutring derfra.

 

Kjørte forøvrig kompabilitetstest i handlingssenteret nå, men da jeg fikk spørsmålet om når jeg følte programmene for skjerm- og lydkort funket sist, så fikk jeg ikke muligheten til å velge Windows 7 før SP1 ble installert. Da er det vel ingen vits?

 

I oppgavebehandlingen har jeg kontroll på alle prosesser som kjører pr nå hvertfall. Ser ingen "rare" programmer der. Ikke brukes det unormalt mye minne heller.

 

Antivirusprogrammet jeg bruker er Comodo Internet Security, men den har ikke avdekket noe virus såvidt meg bekjent. Finnes det noen standalone programmer som søker på bl.a. ROOTvirus? Jeg har ikke tenkt tanken på virus ennå, så det er nok lurt å ta en titt for sikkerhets skyld.

 

Tar gjerne i mot flere tips på løpende bånd.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...