Gå til innhold

Streaming & HTPC. Hakking ved panorering og raske bevegelser


Anbefalte innlegg

Hei,

 

Jeg har en HTPC koblet opp mot en litt eldre 42" skjerm fra Fujitsu Siemens. Jeg bruker den mye til å streame fotball kamper fra Tv2 sumo, også leier jeg en film en gang i blant på Headweb og Voddler. Kvaliteten på Sumo har etterhvert blitt veldig bra, men problemet jeg sliter med er at bildet hakker en del ved panorering i bildet og ved raske bevegelser. På fotball kamper er dette spesielt tydelig da man stadig flytter kamera fra side til side.

 

Jeg har blitt fortalt at dette skyldes at vanlige tv signaler fra f.eks kabel tv eller parabol blir sendt som interlaced video. Hvis jeg har forstått dette riktig så er interlaced video en måte man tradisjonelt har brukt for å spare båndbredde. Her i Norge blir bildet delt opp i 2 ganger 25 "streker" (50hz) som blir flettet i hverandre. På vanlig tv får man da ikke denne hakkingen. Men når Tv2 sumo skal streame video så skal jo dette først og fremst vises på en pc. Problemet her er at en pc skjerm ikke fletter sammen strekene på samme måte som det gjøres på en tv. På en pc skjerm så blir hele bildet tegnet opp på skjermen på en gang isteden for å bli flettet sammen slik som på vanlig tv. I tillegg er denne oppdaterings frekvensen forskjellig avhengig av type skjerm og skjermkort i pc. Hvis man viser interlaced video på en pc skjerm så vil man tydelig se disse "strekene" når det er bevegelse i bildet. For å unngå disse strekene så tar derfor Tv2 å deinterlacer videoen før den streames ut. Deinterlacing er vel en metode som fjerner disse strekene. Er det noen som vet hva som gjør at man får denne hakkingen?

 

Er det noe man kan gjøre for å unngå problemet. Jeg har testet forskjellige PCer og TVer men alle ser ut til å ha det samme problemet.

Jeg har søkt mye på nettet rundt dette problemet men finner merkelig lite info om dette. Jeg ville tro at det er ganske mange der ute som streamer video etterhvert. Jeg har en mistanke om at problemet er mindre i de land der de bruker NTSC (60hz) standarden fordi oppdateringsfrekvensen er litt raskere slik at slik panorerings hakking blir mindre tydelig for øyet. Jeg har sett at en del sliter med Netflix i USA. Og det er vel kanskje noe av det samme problemet som jeg sliter med fordi filmer blir filmet med 24 bilder i sekundet.

Endret av buundi
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Takk for svar.

 

Men jeg forstår ikke helt hvordan et kort med innebygget deinterlacing skal kunne hjelpe meg med mitt problem. Alle som streamer video idag, feks. tv2 sumo, legger på deinterlacing på serversiden. Hva kan da et skjermkort med hardware deinterlacing gjøre med det? Er det noe jeg ikke forstår her? Jeg har prøvd å finne et klipp hos på tv2.no/play med en sånn nyhetsticker i bunn av skjermen. Slike nyhetstickere med tekst som går fra høyere til venstre i bildet viser tydelig hva mitt problem er. Hvis man ser på et slikt klipp så går den ikke jevnt slik som den ville gjort på en vanlig tv skjerm. Isteden bremser den liksom litt opp hele tiden mens den går fra høyre til venstre. De som evt har sumo abonnement kan logge seg på nyhetskanalen. De har ofte en slik ticker i bunn av bildet.

 

Jeg fant et annet klipp som viser problemet, men det er litt vanskelig å forklare hva det. Se på dette klippet og fokuser på bakrunnen (publikum) når de flytter kameraet frem og tilbake på skjermen. Da vil du forhåpentligvis se hva jeg mener. Selv om det ikke er så enkelt nå man ikke kan sammenligne med hvordan dette ser ut på vanlig tv. Klipp

 

Hvis noen har et kort med innebygget deinterlacing ser dette klippet og mener at det kjører "smooth" så er jeg interessert i å få vite hvilket kort dere bruker.

Lenke til kommentar

Fant et klipp på

Ikke kjempe lett å se hva jeg mener uten å ha noe å sammenligne med, men prøv å skru på tv2 nyhetskanalen på vanlig tv og se at nyhetstickern flyter mye jevnere på skjermen. Det er også mye enklere å se problemet hvis man blåser opp bildet i fullskjerm på en stor tv.

Lenke til kommentar

Jeg tror jeg forstår hva du mener.

Det du ønsker er "Motion interpolation"

 

http://en.wikipedia.org/wiki/Motion_interpolation

 

Dette kan du oppnå med filtere (ffdshow eller AVI synth).

F.eks her er det en guide:

http://www.tested.com/news/how-to-enable-motion-interpolation-on-your-movie-files/329/

 

Dessverre bruker TV2 Somo properitær Silverlight teknologi,

Vet ikke om Directshow filtere har noen effekt på dette.

 

Doom9 http://forum.doom9.org/ eller avsforum http://www.avsforum.com/avs-vb/forumdisplay.php?f=26 har nok folk som kan hjelpe deg videre.

Lenke til kommentar

Takker.

 

Slike filtre kan nok ikke brukes på Silverlight eller flash streaming så vidt jeg forstår. Er det ingen med HTPC som streamer video fra nettet her? Jeg synes det er det er rart at det ikke har det problemet som jeg sliter med? Jeg får prøve meg hos Doom9 eller noen av de andre forumene.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...