Gå til innhold

fordeler med linux?


Anbefalte innlegg

Gjest Slettet+3124

La nå TS prøve ut en distro som er enkel i bruk og ser fin ut. Man trenger ikke å drukne TS i tekniske spissfindigheter, det gjør bare alt uoversiktlig og ekstra vanskelig.. Eller foreslå 10 forskjellige distroer.. :) Mitt forslag til TS er å prøve ut Linux Mint i ro og fred.. det koster deg bare en tom CD eller DVD.. ;)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet+3124

Du kan legge inn Mint eller Ubuntu som hvilket som helst program i Windows 7, og fjerne dette på vanlig måte. Når du velger å legge det inn som et vanlig program så vil du få opp en valg mulighet i oppstarten; Win eller Mint. Men prøv det ut på en Live CD/DVD først du.. man ødelegger ingenting, og du har ingenting å tape på det heller.. :)

Lenke til kommentar

Kjapt om hvordan man partisjonerer i Linux:

 

Root partisjonen ( / ) er der Linux (her ubuntu) lagres, tenk på denne som C:. I teorien trenger du bare å lage en root partisjon å kjøre på , men det kan også være en god ide å lage en swap partisjon. Hvis du er kjent med page-filen i Windows fugnerer swap omtrent likt, kortforklart avlaster den ramen hvis det trengs.

 

I Linux finnes det hav av filsystemer (i motsetning til Windows), noen er bedre på store filer, andre på små osv... Det greieste er bare å gå for den som heter ext4.

 

Så lag en partisjon root-partisjon ( / ) med ext4 som filsystem.

 

Lykke til :)

 

 

Edit: skrev ext3 istede for 4...

Endret av Kaptein...
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...