Gå til innhold

Verdens beste gitarist?


Skandee

Anbefalte innlegg

  • 1 måned senere...
Videoannonse
Annonse

vanskelig å sei, men om eg skal nevne 5 av dei mest kjente, må det bli (i tilfeldig rekkefølge);

Eric Clapton. (Cream)

Jimmy Page. (Led Zeppelin)

Brian May. (Queen)

Jimi Hendrix. (The Jimi Hendrix Experience)

The Edge. (U2)

 

Ser også at ingen har nevnt Duane Allman (!), som absolutt bør være ein god kandidat til tittelen. B.B. King har heller ikkje blitt nevnt, han var VIKTIG for bluesen.

 

Robert Johnsen har heller ikkje blitt nevnt, uten han hadde vi nok ikkje hatt Clapton i det heile tatt, det har han sakt skjølv.

 

For å oppsummere, ser mi topp3 liste slik ut;

1. Allman.

2. Hendrix.

3. Page.

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Jeg klarer aldri å like kassegitar, det blir liksom for platt. Du kan gjøre så mye mer med en elektrisk. Og hvorfor gidder han Butler-fyren å spille alene?? Det er jo bedre med band. Mitt svar blir Dave Mustaine eller The Edge fra U2 - han oppfant jo teknisk sett delaypedalen! :new_woot: :new_woot: :new_woot:

 

Når jeg begynte å spille gitar hørte jeg på shreddere som Michael Angelo, og spilte en del prog metal. Etter noen år ble vepsevreng og show off spilling jævlig kjedelig. Den kalde lyden som EMG mikker gir er fulstendig følelsesløs. Man har ingen ting å spille på med tanke på dynamikk. For vrenglyd gir en strat med single coils mye større spillerom. En akustisk gitar har en klang og resonans som man føler fysisk når man spiller. Dette kan ikke elgitarer konkurrere med. Når man vokser fra seg "fort og høyt" fasen begynner man å sette pris på andre ting, og det er da man begynner å bli gitarist for alvor :)

 

Denne gutten spiller fletta av shreddere som er dobbelt så gamle som han. Han har fart, tone og ekspressivitet i spillet sitt:

 

Får 0.9 strenger til å virke som sytråd i forhold. Gi shreddere en sånn gitar og de kan ikke spille halvparten så fort som de kan på juksegitarene sine :)

Lenke til kommentar

Ah, Ocean er hva jeg nesten vil kalle et perfekt musikkstykke. Det er så uendelig mye mer imponerende at noen klarer å lage noe så vakkert og stemningsfylt som Ocean enn å for eksempel wanke ut 30 noter i sekundet bare fordi man kan.

 

John Butler Trio er et eksempel på musikk jeg kan bli sittende til neste morgen og høre på, og rett og slett glemme at jeg er trøtt og må sove. Med Michael Angelo Batio og resten av den gjengen venter jeg bare på at de skal bli ferdig.

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Å finne svaret på spm. som dette er vanskelig, men det er mulig. Verdens beste gitarist har mye teoretisk kunnskap, og kan komponere musikk av høy musikals verdi, han kan også fremføre teknisk krevende stykker innen ett vidt spekter av sjangre og stilarter.

 

En gitarist som burde nevnes i denne tråden er John McLaughlin, som bla. spiller på de legendariske Miles Davis-platene In A Silent Way og Bitches Brew.

Problemet oppstår når man kommer til formidling. Det som du ser på som høy musikalsk kvalitet, er piss og drit for noen andre, og foretrekker Angus Young og Jimmy Page lenge før gutter som Laughlin engang blir tenkt på. Verdens beste gitarist er og blir alltid subjektivt. Det du snakker om er den "gitaristen som kan flest forskjellige teknikker og kan briljere innenfor flest mulige sjangre", og det er ikke det tråden heter.

 

 

Denne gutten spiller fletta av shreddere som er dobbelt så gamle som han. Han har fart, tone og ekspressivitet i spillet sitt:

 

Får 0.9 strenger til å virke som sytråd i forhold. Gi shreddere en sånn gitar og de kan ikke spille halvparten så fort som de kan på juksegitarene sine :)

Dette er foreløpig det beste bidraget i denne tråden. Fysøren...

Endret av Frohman
Lenke til kommentar

Kanskje vi skal skylde på Idol og X-factor og fanden og hans oldemor, men: Musikk er ikke en konkurranse.

 

Det er den dagen i 1975 da jeg kom...

Geir :)

 

Helt enig. Jeg er 22 og har spilt gitar i bare 3 år, men musikk interessen min har vært der hele livet. Nå fortiden hører jeg mye på blues og rock, og lærte fort om filosofien til blues musikere.

 

Det har ingenting å si hvor "dyktig" du er på gitaren. Det handler om hva du gir til "musikkens bord". Se bare på Robert Johnson: lite kjent, sikkert ikke dyktig gitarist etter manges standard; men han har inspirert et tusentall av gitarister og musikere opp gjennom alle år, som igjen har inspirert nye folk. Selvfølgelig har man sjangere: raskeste gitarist osv. men det igjen blir kjedelig.

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Umulig å kun nevne en, men de under er vel noen av de beste.

(tilfeldig rekkefølge)

 

Hendrix

S.R Vaughan

Satriani

Steve Vai

Petrucci

Knopfler

Gary Moore

Steve Lukather

Jimmy Page

Ritchie Blackmore

 

Det er sannsynligvis mange fler nevneverdige gitarister, men det var de jeg kom på sånn i farta. Det er som sagt umulig å kåre verdens beste gitarist. Det er subjektivt.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...