Gå til innhold

Overføring av lyd mellom PC og stereoanlegg


Anbefalte innlegg

Jeg har altså en bærbar PC med 3.5 mm jack utgang, og et stereoanlegg som kun støtter RCA in, og jeg ønsker å overføre lyd mellom disse, slik at jeg får brukt mest mulig av egenskapene til stereoanlegget.

 

Løsningen jeg bruker nå (helt vanlig 3.5 mm jack til 2 RCA) gjør at lyden fort vrenges når jeg skrur høyere opp på volumet (og da spesielt bassen). Det er altså ingenting galt med selve anlegget, for jeg har testet volum- og bassnivået ved å spille av CD på anlegget, og det oppstår da ingen lydforvrenging.

 

Jeg forstår at jeg ikke kan få til CD-kvalitet, men jeg setter pris på det om dere kan komme med noen tips på eventuelle kabler som gjør lyden bedre.

 

Er det en forskjell om jeg kjøper en av disse monster-kablene eller andre kabler som sies å ha høyere kvalitet? Finnes det andre løsninger?

 

Setter stor pris på svar!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

HDMI og optiske tilkoblinger finnes ikke som tilkoblingsmuligheter på det stereoanlegget jeg har (begynner å bli litt gammelt).

 

Dersom det ikke finnes noen andre løsninger enn 3.5 mm jack til 2 RCA så blir det vel innkjøp av det, bare i litt bedre kvalitet denne gangen.

Lenke til kommentar
  • 2 måneder senere...
  • 5 måneder senere...

Her er den beste løsningen:

 

http://www.hegel.com/hd2.htm

 

Koble en DAC til PC'n din, den vil da fungere som et ekstern lydkort og går helt utenom alle lydkretser i selve PC'n. En DAC "renser" lyden for jitter og andre ulumskheter og resultatet blir veldig mye bedre.Den jeg linket til er liten og portabel, og kobles til PC'n ved hjelp av USB, og derifra har den både analog ut og digital ut. Fås kjøpt hos Soundgarden blant annet.

 

Oops.. steinaldertråd.

Endret av Wildbill
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...