Gå til innhold

Trøbbel med Asus A7N8X 2.0/XP3000+ (For svak PSU?)


Olethros

Anbefalte innlegg

Hei,

 

Er den ikke-fullt-så-stolte eier av en klin ny XP 3000+ CPU (333mHz FSB) og et Asus A7N8X 2.0 (ikke Deluxe-modellen) hovedkort. Problemer:

[*]USB-porter 1 og 2 virker ikke (de to nederste, ved siden av LAN porten).

[*]Ofte (ca hver 3. gang) når jeg kaldstarter maskinen får jeg "Keyboard not present or keyboard error" feilmelding av BIOSen.

[*]Etter mellom 30 og 60 minutter (vanligvis temmelig nært 45 minutter, faktisk) rebooter maskinen helt uten varsel. Dette skjer helt uavhengig av hvorvidt systemet er totalt stillestående eller om jeg spiller Will Rock demoen med alle instillinger makset ut og ørten gazillioner fiender i skjermbildet.

Har prøvd følgende:

[*]Oppgradert BIOS til versjon 1005. Dette så faktisk ut til å hjelpe; maskinen gikk knirkefritt i en hel dag, men deretter ble det like ille igjen.

[*]Reinstallert drivere for nForce2 chipsettet 2 ganger (både Asus' medfølgende og de nyeste fra nVidias nettsider.)

[*]Installert USB 2.0 driver for Windows 2000. Hjalp ikke.

[*]Byttet ut den medfølgende 512MB TwinMOS PC2700 brikken med de to gamle 256MB TwinMOS PC2100 og satte RAM frekvensen ned til 133mHz.

Annet utstyr i bruk:

[*]Gainward geForce 3 "Golden Sample" AGP grafikkort. (Har hørt at såpass gamle kort kan få trøbbel i nye AGP 8x porter hvis de krever 3.3v istedet for 1.5v, men "AGP Voltage" varseldioden burde jo da lyse og systemet burde ikke startet i det hele tatt hvis dette hadde vært tilfelle...)

[*]3 7200 RPM IDE harddisker.

[*]Terratec TV kort.

[*]Tekram DC-315 SCSI kontrollerkort.

[*]Pioneer DVD-U05S SCSI DVD-ROM.

[*]Sony CRX-145S SCSI CD-RW.

[*]SB Audigy Platinum lydkort.

[*]MS internet keyboard pro.

[*]MS Intellimouse Optical mus (USB).

[*]Chieftec Bigtower kabinett med 340W original Chieftec PSU.

Operativsystem (når det en skjelden gang starter) er Windows 2000 Pro med SP3. I følge ASUSProbe ligger CPU nokså konstant på 43 grader Celcius og MB tempen på ca 32, så varmgang er neppe problemet.

 

I skrivende stund har jeg tatt ut Audigy kortet og bruker kun on-board lydkortet (blergh). Systemet har nå vært oppe i utrolige 2 timer, og det ser ut til at USB 1 og 2 virker igjen! Det bør også nevnes at jeg har prøvd å kjøre med kun den ene 256MB PC2100 brikken, og da virket også USB 1 og 2 plutselig.

 

Det jeg håper noen kan svare på er om dette mest sannsynlig er en feil på hovedkortet eller bare en litt for svak PSU. Evt. noe annet.

 

PS: Det samme oppsettet (+LAN kort) kjørte helt fjellstøtt på mitt gamle Asus A7M266 hovedkort med en Thunderbird 1.4gHz CPU. Er virkelig XP3000+ så utrolig mye mer strømkrevende?

 

PPS: Noen som har erfaringer med Q-Tec strømforsyninger? Vurderer å kjøpe denna.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det du burde gjøre er å koble fra alt unntatt grafikkortet, ram og CPU/vifter , DVS hardisker, floppy, cd-rom/brenner/DVD, TV-kort, lydkort OSV...

[PS:bruk EN rammbrikke som du VET er stabil]

 

Deretter prøver du og starte maskina og går inn i biosen..

der lar du maskina stå så lenge att du er helt sikker på om den slår seg av/rebooter eller ikke...

 

Slår maskina seg av i bios uten att du har koblet til alt hardwaren så vet du att det sannsynligvis er hovedkortet eller ram som er gåen/dårlig..

det kan også være en dårlig strømforsyning men muligheten er mindre for det da du ikke har koblet til alt hardwaren..

 

Vist maskina ikke slår seg av så er sannsynligheten for att en av de frakoblede hardwaren er defekt/dårlig...

for og finne ut hvilke hardware som er defekt/dårlig så koble du bare til en og en i slengen mens du starte maskina hver gang du har kobla til en ny del får og sjekke om den er stabil...

 

slik fortsetter du til du har funnet ut av problemet...

 

prøv også en ny innstalasjon av oprativsystem vist du ikke finner noe hardwarefeil...

 

Skal jeg tippe så tror jeg det er hovedkortet eventuelt ram som er ustabilt...

 

anyway håper du finner ut av det ,, kjipt med nytt system som ikke virker skikkelig :(

Lenke til kommentar

Hei!

 

Jeg kjører et A7N8X Deluxe på et 300W Chieftec supply og et abit NF7-S på et Chieftech 360W power. Begge fungerer nå bra med barton cpu, Twimos PC3200 / Corsair TWINX XMS 3200LL, flere harddisker, CD- Brenner (Asus 52x), Terratec TV kort og Radeon 9500 Pro 128MB.

 

Så 300w holder for meg.

 

Jeg hadde et Asus A7N8X/Deluxe HK som slo seg helt vrangt og det er jeg i fred med å returnere. Det fungerte også prikkfritt en dag.. så ble det værre og værre til det ble ubrukelig.

 

Lykke til.

 

LK

Lenke til kommentar

En ting du burde prøve før du masse tester produkter frem og tilbake er å installere noen andre driver med mindre du har allerede gjort det. På hovdkort CDen så ligger det drivere for chipsettet. Dersom disse ikke er installert så vil man få problemer. Har selv glemt dette en gang og selv om lydkortet var installert og alt så fint ut så ville ikke systemet spille av lyd, samt det ga meg alltid en feilmelding om lydkortet ikke var installert. Fikk også blåskjer og andre feil jeg ikke husker. Installerte så chipsettdriverne fra hovedkort CDen og alt fungerer utmerket.

 

Ihvertfall verdt et forsøk:)

Lenke til kommentar

Vet ikke om det er nevnt, men du kan også prøve å kjøre memtest86 for å teste minnet. Får du noen feil der er det sannsynligvis noe galt med enten brikken eller brikken og hk sammen. Slik fant jeg ut hvorfor maskinen min restarta seg tidligere, skada minnebrikker og/eller inkompatibilitet med hk.

 

Du kan også prøve å nedgradere bios. Har selv a7n8x-dlx rev. 1.04 og kjører med bios 1003. Ved bios 1004 ble maskinen ustabil for meg, restartet seg selv osv. Mulig bios flash'en gikk dårlig, så skal prøve igjen nå snart.

 

Lykke til!

Lenke til kommentar

Memtest86 v3.0 finner ingen som helst feil med minnebrikkene.

 

USB-problemene ser ut til å ha forsvunnet sammen med Audigyen (får ikke lenger "unknown device has exceeded its limit" feilmelding - hvor, i beste Microsoft tradisjon, hverken enheten det gjelder eller hvilken grense den har overskredet er nevnt). Maskinen ser ut til å kjøre nokså stabilt når den først har startet nå.

 

Keyboard error på ca hver 3. kaldstart fortsetter som før.

 

I morgen stikker jeg bort på Komplett og kjøper ny PSU. (Må ha ny allikevel, siden den gamle skal følge min forrige prosessor og hovedkort over til det gamle AOpen HX45 kabinettet.) Og hvis ikke det løser problemene leverer jeg Asus-dritten tilbake og krever et annet merke.

Lenke til kommentar

Høres helt klart ut som ett spennings/strømproblem. (I og med at USB portene tøyser på den måten de gjør.) Har hatt Q-TEC PSU i ca. 4 dager, men solgte den, da den veide ca. 1/3 av Enermaxen min, pluss at den hørtes ut som et Apachehelikopter komplett med maskingevær og rakettbatteri... (Kjører en Enermax Whisper 431W til daglig.) Kan være at jeg var uheldig og fikk en "mandags"-versjon, men jeg stoler ikke på en PSU som kjennes ut som den er lagd av plast... :)

 

-KJ

Lenke til kommentar

Hei.

 

Q - tec er et billigmerke. det blir omtrent som å kjøpe dvd-spiller på rema1000 .Det kan jo være bra. :shrug:

Nei ...All erfaring jeg har hatt med q -tec tilsier at dette er lite gjennomtenkte , og billige løsninger.

 

Har selv et q- tec midtower atx . hvor det er så trangt og jæv... at jeg nå har begynt å snekre mitt eget .

jeg har to q -tec strømforsyninger. Hvor den ene røk etter 14 dager. gidder ikke reklamere.... får bare ta lærdom av at design og ingeniørflid som retter seg etter utviklingen i markedet , alldri kommer til å bli solgt på rema1000 eller s-laget for den saks skyld. hva med s- tec.? Coop pc ?

Kjøpte q -tec på clas ohlson for ca 1 år siden. trodde det var billig .

 

Men tilbake til saken.

 

Noen pci kort krever egen irq.

Dette er nok tilfellet med audigy kortet.

Skjønner godt at systemet ditt låser seg når du presser all den gørra inn i et helt nytt system.

Alle usb portene er aktivert i bios ? Det må jo være grenser for hva man kan koble til en stakkars pci bus.

Når du installerer audigy kortet , har du da disabled onboard audio?

Har du usb trådløst tastatur og mus , og har enabled usb legacy mouse and keyboard support?

Det kan hende bios setup ikke klarer å lagre settings hver gang.

På noen av de tidlige modellene av a7n8x var det et problem med batterier som kun holdt en spenning på 2.9v . Prøv med et multimeter og se hva du har. Bytt til et på 3.3v.

 

Alt i alt prøv å se i et hardwaremonitor program(asusprobe , er ok , se bort ifra temperaturavlesningene på cpu) , hvis +5v er under 4.9v . på tomgang , ja da bør du se deg om etter en ny psu.

5 disker, tvkort ,skjermkort ,lydkort ++

sjekk documentasjonen din og legg sammen effektforbruket.

 

Du burde seriøst vurdere å bygge en pc til(en filserver til diskene.) , med alle de komponentene der. eller levere tilbake kortet å få et uten onboard lan , lyd .

Lenke til kommentar

Jeg har det samme hovedkortet som deg, og har også opplevd en del problemer med det. Maskina restarter seg helt plutselig, enten i spill eller i windows. Av og til fungerer ikke USB-portene hverken de intregret i HK eller de som er kobla til i fronten av kabinettet.

Jeg fikk dette problemet i går da jeg oppdaterte BIOS med det medfølgende ASUS-programmet.

I tillegg til dette er det noe feil med de doble minnekanalene på HK. Uansett om jeg kjører Single eller Dual-channel så får jeg den samme ytelsen på RAMen i Sisoft sandra.

 

Min PSU er en Chieftec 360W, og jeg vurderer om jeg skal kjøpe meg ny bare for å teste om det er denne som skaper problemene...

 

Det frister å bare returnere kortet, men jeg skal holde litt lenger på det for å se om noen finner ut hva det er som er galt med systemet.

 

*argh*

Lenke til kommentar

Har nettopp satt i en Q-Tec 550W strømforsyning, og såvidt jeg kan se til nå har dette fungert glimrende. Mem-test og ACPI-oppstart og alle de greiene BIOSen gjør før operativsystemet startes går nå mye, mye raskere. Så det ser mer og mer ut til at mangel på watt var roten til problemene.

 

Det var selvfølgelig den dyreste Q-Tec modellen jeg kjøpte (den med PFC) og såvidt jeg kan bedømme bråker den ikke noe mer enn den gamle Chieftecen. Det eneste problemet er at PSUer må monteres på høykant i mitt kabinett, og den viften som skal suge luft fra området over hovedkortet er rettet til siden i stedet for nedover. Men den jobben har jeg to Enermax kabinettvifter til allikevel.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...