Gå til innhold

imac 27" til en gamer og editer, verdt det?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Nei det er den ikke, men er jo praktisk i forhold til plass etc. og har stilig design. Det er selvfølgelig langt billigere å sette sammen en stasjonær PC som yter mye bedre med 27" skjerm.

 

Bare pass på at du ikke kjøper ekstra ram fra Apple, da det gjerne koster 3-4 ganger så mye som å kjøpe fra Dustinhom e.l og oppgradere selv.

Lenke til kommentar

Det eneste som er å kommentere på er at om gaming er et fokus så er jo selvfølgelig Mac plattformen noe handicappet i forhold til utvalg av spill. Hvis du bare spiller de spillene som utgis til plattformen så er det jo greit - men (ved mindre du bootcamper til windows) så lukker du deg selv ute fra muligheten til å spille størsteparten av spill som gis ut.

 

Ellers i forhold til hva du får for pengene i forhold til ren hardware så er ikke maskinen spesiellt sterk for 17K, og du kan klart lage en langt sterkere PC til samme prisen. Du ender opp med å betale en god del av totalsummen her for formfaktoren, Mac merkenavnet, og det generelle designet. Maskinen er dog forsovidt sterk nok til å takle de fleste spill tålelig bra om du ikke insisterer på maks grafikk på de heftigste titlene (jeg får inntrykk i at de spillene som ofte krysslanseres til Mac sjeldent har så voldsomt høye krav til spesifikasjoner anyway). Det er vel tilsvarende til det man ville kalle en "økonomi" gaming maskin.

 

Du får selv vurdere om Mac platformen samt designet og formfaktoren er verdt den ekstra prisen...

 

-Stigma

Lenke til kommentar

En oppdatering av imac'ene er vel også like rundt hjørne nå. SÅ hvis jeg hadde vært deg så hadde jeg ventet litt, for jeg vil at det er ganske surt å invistere i en ny imac 27" nå, også om 1-2 måneder se at imac serien bli oppdatert med sandy bridge og kanskje amd 6xxx gpu, som yter en del bedre enn nåvæernde hardware. Mitt tips er å vente, for nåværende imac'er har vært på markedet i 206 dager av en gjennomsnitts syklus for imac serien på 226 dager.

Lenke til kommentar

27" Dell fra Netshop med tilsvarende oppløsning ligger på 6990,-

 

Da sitter man igjen med 10 000,- å kjøpe PC og OS-lisens for. Man får helt sikkert litt mer for pengene komponent for komponent, men for å være helt ærlig, og selvbygger av PC opp gjennom alle år, er det ikke så voldsomt store forskjellene lenger. Brukeropplevelsen bør være avgjørende om det ikke er store kostnadsforskjeller, og ønsker Mikkis2k i utgangspunktet en Mac ser jeg ingen grunn til å få han til å spare en tusenlapp på å velge en annen plattform.

Lenke til kommentar

27" Dell fra Netshop med tilsvarende oppløsning ligger på 6990,-

Det bør også nevnes at den Dellskjermen bruker nøyaktig det samme panelet som i Imac 27".

 

Som andre i tråden her sier, får du ganske lite for pengene hvis du sammenligner med en selvbygd PC til 10 000, eller for den saks skyld en PC-bygger fra f.eks. Komplett eller Netshop. Jeg satt opp en liste i prisguiden med omtrent samme innmat som 27" Imac, samt bra PSU og kabinett, og som du ser tar Apple seg rimelig godt betalt. Følgelig får du så klart en mye bedre PC for 10 000 kroner.

 

Hvis du vil ha den formfaktoren, og/eller er solgt på OSX er det ikke så mange konkurrenter, og du får nok like mye for pengene med Imac som en typisk Elkjøp-PC.

Endret av Dauemannen
Lenke til kommentar

Kan bygge en pc med mye bedre specs samt identisk skjerm for samme prisen.

 

Eneste som mangler er formfaktoren som med tanke på begrensningene i forhold til oppgraderinger ikke akkurat er et stort tap.

Bortsett fra kanskje penere design har derimot imacen ingen nevneverdige fordeler.

Endret av cruzader
Lenke til kommentar

Kan bygge en pc med mye bedre specs samt identisk skjerm for samme prisen.

 

Eneste som mangler er formfaktoren som med tanke på begrensningene i forhold til oppgraderinger ikke akkurat er et stort tap.

Bortsett fra kanskje penere design har derimot imacen ingen nevneverdige fordeler.

 

Er ikke helt enig i det.

Plass, støy, mindre kabler etc. er fordeler som henger sammen med designen, men som jeg mener bør nevnes.

 

I tillegg kan du kjøre OS X på den. MAnge synes det er en fordel.

Lenke til kommentar

Dere får sørge for at dere får med programvare av tilsvarende kvalitet som iLife-programmene har i deres alternativberegning. Mye vrøvl som kan påstås å være ekvivalent og billig om en bare ser på overflaten.

Medfølgende programvare kan sikkert være verdt en del for noen, men du bør være klar over ikke alle har så veldig god nytte av den. Dessuten er gratis programvare oftest vel så bra som det PC-produsenter slenger med. I mine øyne er en PC med Windowslisens relativt nært en PC med OS X hva programvare angår.

 

Trådstarter sier for øvrig at han bruker Photoshop, og da regner jeg med at Ilife ikke er verdt noe særlig for han.

Lenke til kommentar

Formfaktoren nevnte jeg, men fra mitt ståsted er designet like fult et minus med tanke på oppgradere og hva du kan putte i maskinen.

Med specsene maskinen har er behovet for oppgradere ikke så langt unna.

 

OS X kan du forsåvidt kjøre på alt av maskiner selvom ikke apple er så stor fan av det.

 

yep. Desverre krever det dog en del mer planlegging å kjøre OSX på en PC enn windows på en Mac. Det ligger mest i at Macene er veldig standardisert på hardware mens windows er ganske altetende. Derfor må du planlegge godt på hvilken hardware der i PCen du skal kjøre OSX på, mens windows kjører greit nok på alt av Macs siden alle komponenter de bruker vil du finne i PCer også. Så lenge du kommer over den speedbumpen så fungerer det glimrende rent teknisk. en Mac er jo i disse dager akkurat det samme som en PC anyway, så det er jo forsovidt ganske logisk at det går fint.

 

-Stigma

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...