Gå til innhold

Psykologi i Australia


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Jeg har bestemt meg for å studere psykologi i Australia, og jeg har lyst til å ta hele utdannelsen der.

Hvorfor jeg vil til utlandet er det flere grunner til, men det er ikke så vesentlig her. Men jeg har noen spørsmål:

 

1. Jeg har 4,7-4,8 i karaktersnitt (uten tilleggspoeng, som jeg for øvrig vet at ikke teller i utlandet. Alternativet er da å forbedre vitnemålet). Er et slikt studie "out of reach" da?

 

2. Er det noen som har erfaring med å studere i Australia, eller å studere et sted langt unna, og har noen tips? Jeg har vært mye ute og reist på fjerne plasser, og har ingen problemer med å tilpasse meg til andre kulturer og miljøer, og er relativt utadvent sosialt sett.

 

3. Jeg har forstått det slik at å få rett til å praktisere som psykolog i Norge etter endt utdannelse der omtrent er en umulighet å få lisens til, og at kjappeste vei til å kunne få det i hvert fall tar to år. Men selv om jeg ikke får lisens til å praktisere som psykolog, betyr vel ikke det at en utdannelse i psykologi er ubrukelig i Norge? Det er vel ikke slik at "ingen vil ha min kompetanse" fordi den ikke samsvarer med kompetansen man kan tilegne seg hos en norsk utdannelsesinstitusjon? Det er vel ikke nødvendigvis slik at alle som studerer psykologi blir psykologer, eller? Hvordan får jeg brukt utdannelsen uten psykologlisens?

 

4. Kanskje dumt spørsmål, men: Hvordan er Australiere? Hyggelige, utadvendte mennesker, eller like utilnærmelige som mange av oss nordmenn?

 

5. Lokasjon. Australia er et enormt land, og samtidig som jeg ønsker å finne en god utdannelsesinstitusjon, er klima av stor betydning: Jeg vil ha sol og varme, enkelt og greit. Så mye som mulig. Innspill her?

 

6. Opptaksprøver?

 

Kom gjerne med andre innspill. Mange jeg har snakket med synes det er rart at jeg vil ta hele utdannelsen så sinnssykt langt unna. Dessuten kjenner jeg INGEN der........men er det egentlig noe problem?

 

 

På forhånd takk. :-)

Endret av HHalling
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

For å oppnå denne autorisasjonen er du avhengig av at utdanningen du tar blir godkjent av Statens autorisasjonskontor for helsepersonell (SAFH ). En utenlandsk utdannelse vil bli vurdert i forhold til den norske profesjonsutdanningen i psykologi. Studiesteder utenfor Norden (gjerne Europa generelt, USA, Canada og Australia) har en del variasjoner i psykologiutdannelsens innhold og oppbygning. På grunn av dette vil hvert studieforløp og hver søker som regel vurderes enkeltvis, når det søkes om autorisasjon i Norge.

Tar du derimot en utdannelse i land innenfor Norden, og oppnår autorisasjon et av disse, vil dette også danne grunnlaget for autorisasjon som norsk psykolog. Norden vil altså si Sverige, Danmark, Island og Finland (i tillegg til Norge). På grunn av språklige forhold vil nok Sverige og Danmark være de mest aktuelle studielandene for de fleste.

Autorisasjon som psykolog i Norge søker du hos Statens autorisasjonskontor for helsepersonell

http://www.psykologforeningen.no/pf/Kurs-og-utdanning/Studentsiden/Hvordan-bli-psykolog2/Utdanning-i-utlandet

 

Når det kommer til hva du kan gjøre så kan du jobbe med f.eks HR i bedrifter, bli lærer, jobbe i organisasjoner og så videre.

Lenke til kommentar
  • 9 år senere...
  • 4 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...