Gå til innhold

Nok en "jeg trenger hodetelefoner til 1500-2000"-tråd


tjalla

Anbefalte innlegg

Har hatt mine Sony MDR700-klokker i omkring ti år og de har utvilsomt gjort nytten sin. Til tross for sprekk i begge gaflene som den modellen er kjent for, så har den vært en flittig arbeidshest for primært stereo, pc og mp3-spiller. Den ene skjøten har i løpet av de siste dagene blitt noe svakere og jeg har måttet skjøte på ny. Tror ikke det ble helt rett, fordi det klemmer iallefall mer enn før. Ønsker derfor å prøve noe annet for å se om lyden kler meg. Når det gjelder lydpreferanser er jeg rimelig blank. Lyd blir for min del litt som det motsatte kjønns ansikt. Vanskelig å beskrive akkurat hva som tiltrekker.

 

Budsjett: 1500-2000

 

Størelse: Klokker som dekker hele øret

 

Type: Primært hjemme, så støyreduksjon er ikke prio

 

Bruksområde: Musikk (rock)

 

Tilleggsinfo: Bør være noe solid, men trenger ikke å være noen stridsvogn ala Sony'n.

 

Kilder: Mid-end stereo + pc (med et shabby Audigy 4-kort).

 

Så hva tror folket? Bør jeg legge mer penger til et nytt lydkort eller hva? Hva med hodetelefonforsterker? Strekker meg selvfølgelig hvis det er en del å tjene. Har kikket (ikke hørt) på DT770 Pro og kommer til å høre på den i løpet av de nærmeste dagene. Ser det er ulike versjoner av den i forhold til ohm. Noe å tenke på? Flåsete spørsmål, men hvor avhengig er den av gode kilder? Henviser igjen til mitt Audigy-kort. Hva er i såfall et godt erstatningskort som ikke tømmer hele lommeboka?

 

Håper på noen gode tips.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
Videoannonse
Annonse

Et ordentlig lydkort er absolutt å anbefale. Søppel inn > søppel ut. Dette gjelder kanskje spesielt når man begynner å se på hodetelefoner i den klassen du nevnte.

 

DT770 pro er et særs sikkert og godt valg, særlig med tanke på at du liker rock. 32 ohms-versjonen høres bra ut rett fra lydkortutgangen.

 

Dersom det skulle være interessant, så har jeg et audiofilt lydkort, DAC og forsterker liggende. Forumreglene forbyr meg å reklamere for salg, men det er derimot ikke ulovlig å snakke om det over PMs. :innocent:

Lenke til kommentar

Hehe, takk for svar. Koser meg allerede med 80 ohms-utgavevn av D770'en. Rart hvordan man blir overbevist om at det man har fra før var ganske ok, så er det ikke noe annet enn søppel når man får prøvd noe som skal være bedre. En iBasso D2 dac er på vei så da skal det vel bli enda bedre lyd. Angående lydkort: en usb-dac by-passer vel uansett lydkortet i og med at det på sett og blir et eksternt lydkort?

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...