Gå til innhold

Organisere bilder/video etter tid tatt?


Anbefalte innlegg

Jeg har mange bilder, sikkert ikke like mange som flere her, men iallefall flere enn jeg ønsker å rydde i. Finner det ett program som kan legge alle bilder i mapper etter når de ble tatt? år, og mnd?

 

Har ryddet, så de er på en harddisk, og det blir tatt automatisk backup til en backup-harddisk ofte. Mangler bare organiseringen, så er alt klart. Eller, ferdig.

 

Og, finnes det noe som kan gjøre samme med videoer? (har samme "system" med de).

Endret av Jevrio
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du kan jo gjøre dette i windows. Bruker du Windows 7 eller XP?

 

Uansett, gå inn i mappen, Sorter View som Details. Så høyreklikk på toppen der du ser det står "Navn/fil" osv. Så får du opp mulighet å velge ny kolonne info. Om du velger "More" så kan du til og med sortere etter dato bilde ble tatt osv osv osv.

 

Så klikker du bare på ønsket kolonne som du ønsker mappen skal sortere de etter.

Lenke til kommentar

Adobe Lightroom fungerer utmerket til akkurat det du beskriver. Dog kun til bilder så vidt jeg vet, med mindre du får tak i den aller siste versjonen; som visstnok støtter video.

Det organiserer bildene dine vha EXIF-data, dvs at du kan velge å sortere dem etter dato tatt, hvilket utstyr de er tatt med, osv. Det gir deg også muligheten til å importere bildene via selve programmet og kan automatisk organisere dem i en mappestruktur etter år, mnd og dato.

Du kan også utføre grunnleggende etterbehandling i LR. Anbefaler deg å sjekke det ut :)

Endret av _nomad
Lenke til kommentar

Jeg lurer på noe av det samme som trådstarter.

Fikk for en tid siden et nytt cannon DSLR, og den har en litt merkelig måte å organisere bilder på etter importering. Den legger alle bildene i en mappe merket med datoen bildene ble lastet inn, så om det er lenge siden sist jeg lastet inn bilder kan denne mappen inneholde noen tusen bilder fra helt forskjellige situasjoner. Det har etterhvert blitt såpass mange bilder at det ikke virker så fristende å sortere manuelt, så jeg lurer på om det finnes et program som kan sortere disse bildene automatisk i mapper etter dato.

Jeg har og bruker Adobe lightroom, men så vidt jeg skjønner funker det bare til å sortere inni i selve programmet. Jeg ønsker å opprette mapper i windows, om dere skjønner.

Endret av gulnisse
Lenke til kommentar

Faststone ImageViewer er et flott gratisprogram som også gjør dette, veldig enkelt! Den kan importere både fra minnekort og eksisterende strukturer, og lagre etter dato, på mange forskjellige måter.

Et supert og raskt program for å ble gjennom og se på bilder, samt en del enkle oppgaver. Sammenligning er også veldig kraftig funksjon, veldig bra for å importere og sile ut bilder.

Et av de programmene jeg bruker mest!

Gratis, lynraskt, kompakt, på norsk, og nyttig manual!!

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...