Gå til innhold

-- Gir fem års garanti på reservedeler


Anbefalte innlegg

ARTIKKEL FRA http://www.hegnar.no/motor/article542929.ece

 

Bak det nye tilbudet står BilXtra, som spår hard kamp om kundene i 2011.

 

– Med den nye garantien øker vi kundens trygghet og viser tydelig at vi benytter reservedeler med kjente merkenavn og av høy kvalitet, sier kjedesjef Ove Bakkemo i BilXtra i en meldnig.

 

Garantien ble innført fra årsskiftet og gjelder i fem år eller 100.000 kilometer på reservedeler som benyttes ved kjedens verksteder. En forutsetning er at bilen følger fabrikantens service - og vedlikeholdsprogram hos BilXtra eller andre offentlig godkjente verksteder.

 

– Vi har et ønske om å vokse videre i Norge og jobber hele tiden med å videreutvikle verkstedenes tilbud og tjenester. Konkurransen på verkstedmarkedet er knallhard, og vi ønsker å være aktive når det gjelder å møte forbrukernes behov, sier Bakkemo.

 

Så denne artikkelen, og ble litt sjokkert. Er ikke dette basert på det man allerede har: 5 års reklamasjonsrett?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Nå skal det sies at dette ikke er omfattet av forbrukerkjøpsloven om de er montert på verksted, men håndverkertjenesteloven.

 

Ikke at den er så forskjellig, men for næringskunder vil jo all garanti utover 2 år være bra, da de ikke er omfattet forbrukerkjøpsloven.

 

§ 22. Reklamasjon.

(1) Forbrukeren taper sin rett til å gjøre en mangel gjeldende dersom tjenesteyteren ikke blir underrettet om at mangelen påropes innen rimelig tid etter at forbrukeren oppdaget eller burde ha oppdaget mangelen.

(2) Reklamasjon kan ved arbeid på ting senest skje innen to år fra avslutningen av oppdraget. Dersom resultatet av tjenesten eller deler av den ved vanlig bruk er ment å vare vesentlig lengre, samt ved arbeid på fast eiendom, er lengstefristen fem år. Fristene etter dette ledd gjelder ikke så langt tjenesteyteren ved garanti eller annen avtale har påtatt seg ansvar for mangler i lengre tid.

(3) Tjenesteyteren kan ikke gjøre gjeldende at det er reklamert for seint etter (1) eller (2) dersom tjenesteyteren har opptrådt grovt aktløst eller for øvrig i strid med redelighet og god tro.

(4) Retten til å gjøre mangelen gjeldende kan også tapes etter foreldelseslovens regler om foreldelse.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...