Gå til innhold

Fritak 1.avd Jus


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Jeg driver fortiden å tar 1 avd Rettsvitenskap som enkeltemnestudent/privatist, og lurte på om det var noen her inne som vet hvordan det fungerer når man skal søke fritak for første året for å kunne gå over til et annet universitet som bergen eller tromsø.

 

Videre lurte jeg på om man kan søke studielån/stipend med status som enkeltemne student og om jeg da ville slippe privatist avgiften på 4600 kr. Eller er det et must å være oppført som privatist for å kunne ta eksamene?

 

Takker for alle svar på forhånd!

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
Videoannonse
Annonse

Du må søke via samordnet opptak, så når du kommer inn går du til rådgiver med karakterutskriftene dine og håper at de godkjenner dem. (Du kan jo selvfølgelig ringe (helst maile egentlig) de aktuelle universitetene å få en "forhåndsgodkjenning" først.

 

Det er forskjell på å være enkeltemnestudent og privatist. Hvis du er enkeltemnestudent så skal du ikke betale privatistgebyret, men bare vanlig semesteravgift. Men det er enkelte fag som ikke tillater enkeltemnestudenter å søke. Privatister får som regel lov til å gå opp uansett. Når det gjelder Lånekassen tror jeg ikke de gir støtte til verken den ene eller andre studentstatusen det her er snakk om, men det kan være jeg tar feil.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...