Gå til innhold

SDRAM


picko

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hmm kan ikke skjønne hvorfor det minnet ikke skulle funke med et BX brikkesett men...

 

Du ser om PII-hovedkortet ditt bruker BX brikkesettet ved å f.eks se på northbridgen. Den vil det stå 440BX på hvis det er et BX brikkesett (Finnes f.eks VX og LX utgaver også).

Lenke til kommentar
Hmm kan ikke skjønne hvorfor det minnet ikke skulle funke med et BX brikkesett men...

 

 

 

Det kommer rett og slett av at BX ble laget lenge før dagens høykapasitets minnebrikker. Idag lages rambrikkene av forholdsvis få DRAM-chiper med stor kapasitet. En vanlig DRAM-chip idag har en kapasitet på 512Mbit (= 64MB) ... og en 256MB brikke har da 4 slike chip'er på seg.

Men dette er for mye for BX (samt VX, LX og tidligere chipset). BX klarer ikke håndtere så store minnechip'er ... og resultatet er da at chipsettet ikke finner mer enn en liten del av den totale kapasiteten. Det har ikke noe med at brikka er spesifisert for PC133 eller noe slikt. Jeg har selv prøvd dette ... og med en slik 256MB brikke, fant hovedkortet bare 64MB.

 

Så om du trenger ram til et eldre hovedkort, så er du nødt til å finne brikker med mange chiper ("de små svarte klæddene" og noen lurer) med lav individuell kapasitet. Sannsynligvis er dette lettest å skaffe brukt, siden det ikke selges slike brikker lenger uten om av spesialforhandlere.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...