Gå til innhold

Hvordan lage en "slowmotion" video med hv40?


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Jeg har HV40 og bruker den til litt av hvert. Ser på nett at det skal gå ann å mekke en bra slow-motion video, hvis det blir filmet på 60fps. Jeg har googlet litt hvordan jeg skal få det til, men forstår ikke helt?

 

Ettersom jeg har skjønt riktig, det skal filmes med HDV kvalitet. Så skal det overføres til data på 60fps, ikke 30fps som det skjer i preimere pro. Hvordan skal jeg få det fikset?

 

Help anyone?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvis du har filmet i 60fps progressivt så skal du åpne en ny prosjekt/sequence med timeline satt til 30fps i Premiere Pro.

 

Hvis du vil ha 60fps sekvensen til å spille av enda saktere så åpner du et nytt prosjekt satt til 24fps og redigere sammen klippene. Men da må standard normal speed være 24fps i kamera hvis du skal redigere sammen sekvenser med normal speed og slow-mo.

 

 

Lenke til kommentar

6fps forskjell mellom 30fps og 24fps er riktig, men opptaket ditt er 60fps.

 

60fps på en 30fps timeline er 30 bilder i sekundet forskjell.

 

Så et sekund med video i 60fps opptak vil ta 2 sekunder å spille av på en 30fps timeline.

 

Ett minutt med video opptak i 60fps vil ta to minutter å spille av på en 30fps timeline.

 

Ett minutt med video i 60fps vil ta 2 minutter og 15 sekunder å spille av på en 24fps timeline.

 

Starter du med en 24fps timeline vil du altså senke farten ytterlige 25% i forhold til om du bruker en 30fps timeline, gitt at opptaket er gjort med 60fps.

 

 

Lenke til kommentar

Har du kjøpt HV40en i Norge? I så fall har du ikke 60i, men kun 50i og 25p. Jeg tror det du er ute etter er programvare som klarer å lage slow motion. I så fall kan du bruke et hvilket som helst videokamera. Programvaren vil analysere hvert enkelt bilde og generere nye bilder for å lage kunstig slow motion.

 

Så vidt jeg vet gjør Premiere Pro dette automatisk. Men et eget program eller en plugin vil visstnok gjøre jobben enda bedre og kunne få enda høyere fps ut av samme råmateriale.

 

Edit: Du overfører videoene til PCen som normalt. Skal du ta slow motion må du sørge for at kameraet filmer i 50i (default). Har du først filmet i 25p, tror jeg ikke du kan overføre dette som 50i til PCen. Ja, du bør filme i HD (HDV-kvalitet). Men det er ikke noe krav til slow motion. Det ville også fungert i SD (Standard Definition).

Endret av bb79
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...