Gå til innhold

Søvnovervåkning, mulig for hvermannsen?


Anbefalte innlegg

Hei, som elektrostudent på høyskole har jeg fundert litt rundt dette.

 

Si at man har ei "sovehette" som oppfatter elektrisk aktivitet i hjernen. Kjør signalet gjennom en forsterker og rett inn i pcen via en USB port. Pcen analyserer signalet og vekker deg når søvnrytmen din passer (innenfor et tidsrom). Kanskje kan man se nattens søvn i ettertid også, for å se om du virkelig sov dårlig - eller om det bare er noe du innbiller deg.

 

Det finnes mye forskning på søvn, så jeg vil tro programvaren og grunnkunnskapen ligger til rette for at dette skal være gjennomførbart.

 

Kjør diskusjon! 

 

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg har også fundert litt og si vis du har en Iphone og du laster ned denne appen, legger iphonen under puta og legger deg til og sove.

 

Søvnovervåkning er ikke spesielt hightech og du trenger ikke en gang en "sovehette" som oppfatter elektrisk aktivitet i hjernen. Kjør signalet gjennom en forsterker og rett inn i pcen via en USB port. En Iphone og en app til 6kr. holder helt fint.

Endret av McHill
Lenke til kommentar

Appen merker hvor mye du beveger deg, og vekker deg når du rører mye på deg innenfor tidsintervallet du har satt. Det funker greit, hvis ikke du sover veldig rolig.

 

En sovehette vil kunne måle hjernebølger og vil være langt mer nøyaktig, men tror ikke jeg hadde orket å sove med masse sensorer på hodet.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...