Gå til innhold

Jobb offshore?


Anbefalte innlegg

Hei, lurte litt på hvordan jobben offshore er? Og hvordan/ om jeg har mulighet til å skaffe meg en slik jobb, som f.eks. 2uker på og 2uker av.

foreløpig utdannelse er så her:

1år. Vgs.: Salg og markedsføring

2år. Vgs.: Salg, service og sikkehet

3år. VGS.: Generell studiekometanse / Almenpåbygg.

 

Hørt at man kan tjene godt, men også at det kan være en hardtarbeidene jobb, men er klar over det.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Man kan ta mye kurs og lignende hvis man vil jobbe offshore. Du burde egentlig bare ringe et offshore selskap og snakke med en derfra, da vil du nok få mye bedre og konkrete svar. Er en side som heter www.offshore1.no, der er det en liste med de fleste offshore selskap og mye informasjon.

Du tjener bra men hardt arbeid ja. Har du kjæreste/samboer burde du kanskje revurdere det, veldig høy skillsmisseprosent/mye utroskap for de som jobber offshore.

Lenke til kommentar

Nå har jo skillsmisseprosenten og tall på utroskap absolutt ingenting med saken å gjøre. Men har du referanser på denne statestikken?

 

Det å jobbe offshore er hardt, krevende arbeid. Mens man er på jobb jobber man så og si mellom 12 og 16 timer døgnet. Det er sjeldent man får fri lørdager og søndager - man jobber til man er ferdig, eller blir erstattet av en som tar over skiftet ditt. Når du har fri derimot, ja da har du fri. Du kan regne med minst 160 reisedøgn i året. Det vil si at du får kun får halvparten av dagene dine med beina på bordet, laptopen på fanget og storskjermen foran deg (eller hva du enn bruker fritiden din på). Når du er ute så får du selvsagt noen timer mat og pleie - men man er som regel nokså trøtt (særlig i begynnelsen), og man tenker mest på å få i seg næring for å så hive seg i sengen.

 

Når det kommer til utdannelsen din, så er du ingen klar kandidat for offshoreoppdrag enda. Det er som forrigemann sier, en del kurs man må gjennom før man kan reise ut, samt. en del kurs man bør gjennom. Du kan regne med ca 20.000 kroner i kursing før du i det hele tatt kan reise offshore. Du er - selv med disse kursene tatt privat, ingen klar kandidat til å få en jobb som innebærer offshorearbeid.

 

Jeg klarer ikke helt lese hva du vil jobbe med offshore. Det er som regel mekanikere, elektrikere (software også), sveisere, hydraulikere, renholdere og kokker ombord på en installasjon. De to sistnevnte er det minst sjanse for å få gjennomslag på - da det finnes fryktelig mange kokker og renholdere på land med lang arbeidserfaring som har en mye større mulighet enn deg å få jobb på en offshoreinstallasjon.

 

Jeg vil anbefale deg å se på studier som har noe med mekanikk, elektronikk, software, automasjon å gjøre. Spesielt software er "hot" for tiden - men arbeidsmarkedet der er noe mindre enn de andre disiplinene. Kombiner gjerne to disipliner i en bachelor (eller to). Da ligger du plutselig svært godt an når det kommer å få jobb i en anerkjent bedrift som serviceingeniør eller annet offshorerelatert.

 

Jeg regner med du ikke vil farte frem og tilbake mellom offshoreinstallasjoner resten av livet ditt. Det finnes få offshorearbeidere over 50. Dette fordi de gjerne har jobbet sine år offshore, og får stillinger på land i samme firma (eller andre). Dersom du tar en utdannelse innen en av disiplinene og i tillegg har salg&service fra vgs, kan dette kombineres fint i den rette bedriften med tiden.

 

Lykke til :)

Lenke til kommentar
Jeg regner med du ikke vil farte frem og tilbake mellom offshoreinstallasjoner resten av livet ditt. Det finnes få offshorearbeidere over 50. Dette fordi de gjerne har jobbet sine år offshore, og får stillinger på land i samme firma

 

Den må du lengere ut på vidda med ;)

Lenke til kommentar

Da er det nok litt forskjell på bedriftene.

Hos oss utvikler vi som regel flesteparten av til å gå inn i stillinger på land over sikt. Men vi har lite av rene mekanikere - mer spesialister med ingeniørutdannelse - noe som sannsynligvis også vil være mer attraktivt for en som ser etter utdannelse innen bransjen?

 

Det er hvertfall en ingeniørutdannelse jeg ville anbefalt - men det krever selvsagt at man har hodet på rett plass. Dersom man er av håndtverkertypen kan man nok fint klare seg med en mekanisk/elektrisk utdannelse (ikke Engineer), men det er vel kanskje det minst attraktive løpet å gå med tanke på alternative arbeidsområder/muligheter til å skifte beite...

 

Nå skal det nevnes at "oss" ikke er et operatørfirma, men et firma som leverer borepakker/utstyr.

Lenke til kommentar

Det er nok litt forskjellig fra serviceselskap til operatørselskap. Jobber selv for en operatør, og vi har en snittalder på rundt 55 år om jeg ikke tar helt feil. Grunnen til at det er yngre personell i serviceselskap blir vel fordi utreisene ikke blir så forutsigbare (correct me if im wrong), og dermed kan det bli vanskelig å planlegge ting med familien.

Lenke til kommentar

Ikke for å være frekk, men er det noe du sier fordi det er det alle sier eller har du sjekket noen tall ?

 

F.eks produksjonsraten på oljen etter 2000, eller hvor mange nye felt som finnes, og hvor mange av disse som faktisk er drivverdige ? Eller hvor mange av de eksisterende feltene ikke er i haleproduksjon ?

 

Jeg mener jo ikke at det blir slutt om tre år, men jeg tviler på at du blir pensjonist på offshore i Norge :)

Lenke til kommentar

Ikke for å være frekk, men er det noe du sier fordi det er det alle sier eller har du sjekket noen tall ?

 

F.eks produksjonsraten på oljen etter 2000, eller hvor mange nye felt som finnes, og hvor mange av disse som faktisk er drivverdige ? Eller hvor mange av de eksisterende feltene ikke er i haleproduksjon ?

 

Jeg mener jo ikke at det blir slutt om tre år, men jeg tviler på at du blir pensjonist på offshore i Norge :)

Det er som du sier korrekt at peak verdi var oppnådd i 2000, men det sier ingenting om hvor lenge man kan drifte med fortjeneste. Man trenger ikke å produsere 200 000 barrels om dagen

for at en plattform skal gå i pluss.

 

Du spør om tall, men det er fryktelig vanskelig å si hvor mange uoppdagede felt som finnes. Tvert i mot er det umulig. Man kan heller ikke vite hvor høy utvinningsraten på feltene blir i fremtiden, annet enn bedre enn det er per dags dato. Når det kommer til om en plattform er drivverdig, så er det umulig for oss å sitte her å finne ut av det. Det er fryktelig mange kostnader inne i bilde, som kan være veldig variable.

 

Det er altså mye som er usikkert, men noe som er sikkert er at oljeselskapene satser mye penger på opprustning av plattformer. Det er også disse selskapene som vet best hvordan reservoarene er, og dermed kan man nesten ikke tro at det er annet enn mange år igjen med olje.

Lenke til kommentar

Det du sier er jo sant, men samtidig meget optimistisk.

 

Feltene man jubler over i dag, som Gjøa og Goliat, er bare bittesmå i forhold til de feltene som nermer seg slutten i dag.

 

En graf over funnene vil vise at funnraten stuper, og ut ifra dette kan man estimere (dog men en grad av usikkerhet) hvordan utviklingen blir. Nesten alle feltene som settes i produksjon i dag ble jo funnet for minst 30 år siden, men kunne bare utvinnes med dagens teknologi og priser, og nesten alle er avhengig av eksisterende store installasjoner for å gå i overskudd.

 

Hvis du legger til at dagens ressurser holder i ca 8 år uten nye tilskudd, ser ikke ting bra ut i mine øyne (jada, dette er jo egentlig tull, men det gir jo et bilde av situasjonen).

 

Alle de små feltene rundt Statsfjord ville jo aldri blitt noe av om de hadde ligget langt ute i Barentshavet eller Lofoten.

 

Tiden for de enorme plattformene med livstid på 40 år er nok over for godt, desverre, og det går mot små undervannsannlegg knyttet opp mot infrastruktur som allerede er på plass.

Lenke til kommentar

Jeg skal si meg enig i at jeg neppe tror vi får store funn alla ekofisk igjen, men det som jeg synes er litt rart er at det er ekstremt mye eksperter inne, som har mange forskjellige meninger. Det jeg synes er enda mer spesielt er at enkelte ekspert sier at oljen er slutt, før eksempelvis Conocophillips (ekofisk) har fått satt opp nye planlagte plattformer. CopNo mener de har mulighet til å produsere 40 år til, og jeg kan rett og slett ikke se mening med å gå ut å si dette om det ikke er reelt (og det er trossalt CopNo som har best peiling på sine reservoarer).

 

Men, jeg er ikke ekspert på dette feltet. Jeg synes bare det er mye meninger og synsing.

 

Alle de små feltene rundt Statsfjord ville jo aldri blitt noe av om de hadde ligget langt ute i Barentshavet eller Lofoten.

 

Det er sant, men det ble mulig pga Statfjord. Akkurat som man har mulighet til å gjøre slik på flere felt når boreteknologien tillatter det.

 

Tiden for de enorme plattformene med livstid på 40 år er nok over for godt, desverre, og det går mot små undervannsannlegg knyttet opp mot infrastruktur som allerede er på plass.

 

Det er også korrekt, men jeg tror fremdeles ikke de vil flytte prosessanleggene til land, eller legge dem på havbunnen. Men det vil nok bli satt opp flere subsea templates fremmover enn plattformer.

Endret av Vegpeg
Lenke til kommentar

Jeg kan godt tenke meg at Ekofisk fortsatt er i drift om 40 år, jeg skrev det i min første post. Men problemet blir jo at ikke alle offshorefolka kan jobbe på Ekofisk og de andre få platformene.

 

Jeg mener ikke at der er umulig å bli pensjonist på osshore, bare at det blir færre og færre av dem. :)

 

Det er sant og jeg tror vi har ganske likt syn på det da :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...