Gå til innhold

Tv med DLNA; Hvilke muligheter gir det?


Anbefalte innlegg

Hei

 

Tenker å parkere min gamle Tandberg for godt nå, og har lyst på denne Sony KDL-40NX700

 

Jeg har lyst på en TV med DLNA, for bla. ha mulighet til å streame bilder og video fra mitt nettverk, men er usikker på hva denne tven kan spise av formater. Infoen som jeg finner om tven er litt mager, så jeg tenkte jeg skulle stille noen spørsmål her.

 

* Film: Kan denne tven (eller andre) streame DVD filer via DLNA? Har rippet en god del barnefilmer for å berge orginal DVDene, og lurte på om jeg kan spille disse via DLNA funsjonen til tven. Filene er lagret i DVD struktur (Vob. Eller må jeg lagre DVDene som MKV, avi eller divx (mye pes..)

 

* Internet: Kan man fx. google på nettet med tven, eller ligger det slike begrensninger at man bare kan bruke de innebygde Widgetene?

 

* Audio: kan man streame FLAC via DLNA til tven? Har rippet en del cder i FLAC, og kunne tenkt meg til muligheten for å spille dette av med tven. Mulig, eller bare å glemme? Ikke noe stort problem da jeg kan lage til enda en backup som MP3, men hadde vært kjekt å slippe og gjøre det da.. ;)

 

Håper noen har erfaring med DLNA og kan gi meg noen gode råd!

 

Takk :)

Endret av Polarbastard
Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...
Videoannonse
Annonse

Hei

 

Takker for svar!

 

Landet på en Samsung 46" UE46C6005 som kom på rundt 7995,- på Elkjøp. Er storfornøyd med den, og ikke minst hva den støtter av formater native gjennom USB. H.284, MKV, MPEG1 2 og 4, 3gp, MP4 ++ srt,smi, txt og sub.

Men det mest imponerende var å kjøre den gjennom DLNA og bruke programmet Mezzmo! Flac, Ape og OGG kjøres uten prob! 8 GB MKV filer på 1080p kjøres flytende på et 300 N nettverk samt Vob-filer (sikkerhetskopi av DVD) :w00t:

 

Nå er det enkelt å terrorisere besøkende med endeløse slideshow av familiebilder fra ferieturer streamet over nettverk ;)

 

Vel.. jeg er veldig fornøyd med tv`en, og føler at DLNA virkelig har noe for seg for de fleste som kjøper ny tv. Tenk på det!

Lenke til kommentar

hmm...vi kjøpte 5 serie modellen først, men den "hakket" pga lav hertz, så vi oppgraderte til 6005. Den hakker ikke, men den har noe etterslep i raske scener. Kjipt å game med tv'n egentlig.

 

Er det etterslep i filmer, eller bare når du spiller? Hva slags konsoll har du, og på hvilken inngang kjører den? Har du prøvd med Spillmodus På/ Av? Hva slags kilde (DVD/Blueray) har du, og hvilken inngang bruker de?

 

Har selv "bare" en Wii som kjører med orginalkabel(scart), og den har vel en grafikk som ikke kan brukes som referanse.

 

Når det gjelder filmer, så kjører jeg en DVD spiller med HDMI + en DVD med HDMI, og de fungerer flott. Klarer ikke å merke etterslep på noen filmer jeg har prøvd så langt, men tar forbehold mot mine øyne.. hehe

 

Tv-inn signalene mine går via scart (Altibox), og jeg har ikke HD boksen enda. Vurderer sterkt på å oppgradere nå som jeg har fått tv med full HD. Her merker jeg litt dårlig oppløsning på enkelte kanaler (bla. Tv3), men regner med at det skyldes mangel på HD og det at jeg kjører scart-inn.

 

Har som sagt også prøvd store (1080p)og små filer gjennom DLNA, og de imponerer stort.

 

Kunne godt tenke meg å se en av filmene som du sier gir mest etterslep for å teste dette selv. Har du noen titler?

Lenke til kommentar

Bruker HDMI port nr 4, vet ikke om det har noe å si. DVD og BR går gjennom ps3 på den porten. Har skrudd av så og si alt av kantforbedring osv på tvn og merker at etterslepet har gitt seg litt. Mulig øynene har blitt vandt til det eller så har etterslepet avtatt. Det går forholdsvis greit å spille black ops og gta 4 nå. Men det er likevel merkbart etterslep. Synd at det skal være sånn.

Lenke til kommentar

Bruker HDMI port nr 4, vet ikke om det har noe å si. DVD og BR går gjennom ps3 på den porten. Har skrudd av så og si alt av kantforbedring osv på tvn og merker at etterslepet har gitt seg litt. Mulig øynene har blitt vandt til det eller så har etterslepet avtatt. Det går forholdsvis greit å spille black ops og gta 4 nå. Men det er likevel merkbart etterslep. Synd at det skal være sånn.

 

Har du prøvd med LED Motion Plus Av/På for å teste forskjellen? Eller Spillmodus På/Av?

Her er forøvrig en test av Tvet med forslag til innstilling.

Lenke til kommentar

Det er mest i scener med mørke farger det er etterslep. F.eks om noen går i svarte bukser og beveger seg bortover ser man mest etterslep rundt de svarte buksene. Men også i vanlige scener med lysere farger. Du er 100% sikker på at du ikke merker noe etterslep eller noe som likner?

 

Har klart å merke etterslep under 50Hz sending på Eurosport, da jeg kikket på biljard i går kveld. Da var det litt "meteoritteffekt". Men så er de fleste kanaler så som så ettersom jeg ikke har HD dekoder enda.

På HD-filmer (så Hero i går, med flere kampscener) så klarer jeg ikke å se etterslep. Men skal prøve på nytt i kveld når jeg kommer hjem etter svømmetrening med poden. Skal lete fram noen actionfilmer slik at jeg får testet ordentlig.

Lenke til kommentar

har også lagt merke til at tv'n sliter litt med å holde fokus under scener når bildet beveger seg rolig bortover, f.eks "scanner" et rom med mennesker.

 

Det siste merker jeg også, men er egentlig ikke så plagsomt. Var ganske tydelig når jeg så Gåten Jason Bourne. Dette "sløret" ser jeg derimot på alle flatskjermer jeg har sett på. Noen mer enn andre, og mindre på de dyreste modellene. Men jeg ser dette også på de dyrere plasmamodellene fra Panasonic også.

Når det gjelder etterslepet merker jeg det for det meste bare ved vanlige tv-sendinger som sendes via 50Hz. Særlig sportssendinger.

 

Jeg har sett et par actionfilmer, den ene over lokalnettet og den andre fra en BD spiller, men klarer ikke å få noe distinkt etterslep. Nå har jeg hørt en plass at det skal være forskjell på Samsung panelene innenfor samme serie, men jeg vet ikke om dette har noe å si i dette tilfellet.

Lenke til kommentar

Etter litt utforsking i instillingene har jeg kommet til en god løsning. Nå er etterslepet nesten fraværende, men "sløret" er her fortsatt. Glee på DVD får ganske bra kvalitet. Har blitt ganske fornøyd med tv'n nå. Merker ikke stort til etterslepet når jeg spiller CoD eller GTA 4. Takk for at du delte litt erfaring og tips. The Dark Knight sine IMAX scener er ville btw :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...