Gå til innhold

sikkerheten når man logger inn som root


Anbefalte innlegg

jeg ber om deres fulle oppmerksomhet: wil påstår at det går fint an å logge seg inn i X som root uten problemer og han tror ikke på meg når jeg sier at reslutatet kan bli et usikkert system , at han også kan risikere at systemet går istykker. kan noen bekrefte dette så wil skjønner alvoret :woot:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

root blir bare rot :p

 

Seriøst, en gylden regel er å være vanlig bruker så mye som mulig. Dvs. når man ikke driver med installering/oppgadering og annen systemadministrasjon.

 

Men livsfarlig er det jo ikke - og for å ta et eksempel:

 

Jeg ville aldri logget inn i Windows som noe annet enn administrator, for da går det jo ikke an å gjøre en dritt.

Lenke til kommentar

Det nok slik at som root har ein all tilgang til alle filer og i NIX(linux, unix osb) er alt filer. X i seg sjølv er nok ikkje farleg å køyre, då det er godt sjekka kode, men sett at du opna eit uønska program, f.eks. webside med ein ondsinna java applet. Reknar med at du forstår kva eg meiner, likevel: Som vanleg brukar er det avgrensa kor mykje ein får øydelagt, men som root kan ein få øydelagt, endra, sletta eller stjelt alt som er på PCen.

Lenke til kommentar

tusen takk for svarene men det meste visste jeg fra før, å logge seg inn som root blir jo nesten sånn som å kjøre windows i sikkerthetsmodus. men de som for, for seg at det er farlig å kjøre root i linux er jo ikke helt rett da, pga man gjør jo ikke de vanlige oppgavene sine i root, de gjør man jo i brukerkontoen sin. å for de som tror at jeg er dum så kan jeg bare si at det ikke er rett, jeg er ikke dum, jeg kan endel om pc, linux og windows, men er jeg ikke expert i Linux enda.

 

synes moderatorene bør gi en advarsel til en viss person her. nevner ingen navn.

Lenke til kommentar

nei, det er det jeg sier, du for hverken problemer eller noen ting dersom du logger deg inn som root, å det er jo normalt at når man har gjort oppgavene som man skal gjøre i root så logger man jo ut med en gang å logger på user kontoen sin, det er jo den som brukes mest av folk, ja man for litt trøbbel hvis man ikke logger ut fra rooten etter at man er ferdig ja. det var ikke meningen å være en sånn kjefte tråd dette altså, om hvem som var dum å ikke dum. ingen her på hardware.no forumet er dumme, alle har noe som de er gode på bare at de er gode på hvert sitt område. da mener jeg alle.

Lenke til kommentar

hehe, man bruker vel egentlig ikke noe særlig med program i root, man gjør vel bare noen instillinger og konfigueringer også logger man ut igjen. å mounte partisjonen sånn at de bli mounte ved booting så må man være root for da må man redigere fstab fila, men ellers så har jeg ikke vært så mye i root. root i linux kan vel kanskje sammenlignes med sikkerhetsmodus i windows, det man gjør i sikkerthetsmodus f. eks å slette en ting i sikkerthetsmodus kan man ikke finne tilbake igjen, da er det borte forever, det samme gjelder vel når man er i root i linux også regner jeg med. jaja fint av vi for oppklaring i ting folkens, sånn alle forstår det.

Lenke til kommentar
jeg ber om deres fulle oppmerksomhet: wil påstår at det går fint an å logge seg inn i X som root uten problemer og han tror ikke på meg når jeg sier at reslutatet kan bli et usikkert system , at han også kan risikere at systemet går istykker.

 

Rot-kontoen har vel aldri i seg selv ødelagt noenting som helst. Dersom X er stengt av mot nettverket, er gevinsten primært at risikoen for skader som følge av brukerfeil blir mindre.

 

Hvorvidt systemet er sikkert avhenger av 1000 andre ting også.

Lenke til kommentar
det er jo normalt at når man har gjort oppgavene som man skal gjøre i root så logger man jo ut med en gang å logger på user kontoen sin

 

Er det ikkje meir normalt å altid logge seg inn med brukerkonto og bruke su for å skaffe seg admin. rettigheter når man trenger det? Man kan jo evt. bruke sudo for å gi admin. rettigheter til brukere på enkelte programmer

 

Dionysos :evil:

Lenke til kommentar

Kan bekrefte at det er bedre å logge seg inn med en vanlig bruker og heller bruke så når man skal instalellere eller endre ting.

 

og når man er root så tenk 2 ganger over hva du gjør... Klarte å ta en rm -r -f fra / en gang :oops: trodde jeg stod i /temp :oops:

 

Heldighvis bare et testsystem ikke noe prod greier :D

 

G.

Lenke til kommentar
Kan bekrefte at det er bedre å logge seg inn med en vanlig bruker og heller bruke så når man skal instalellere eller endre ting.

 

og når man er root så tenk 2 ganger over hva du gjør... Klarte å ta en rm -r -f fra / en gang :oops: trodde jeg stod i /temp :oops:

 

Heldighvis bare et testsystem ikke noe prod greier :D

 

G.

 

Hehehe så heldig var ikke sys.admin ved NITH Oslo i fjor, 2 uker før prosjekt innlevering blei alt på hjemme områdene til pj301 studentene slettet, han skulle "bare" søke og slette overflødige temp filer :lol:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...