Gå til innhold

Alienware er best, hvorfor?


Gamingtalk

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hei. Det sies at Alienware er den sterkeste laptopen for gaming på markedet nå, men er det noen som kan si meg hvorfor? Grafikkortet er NVIDIA GeForce GTX 260M. Står ikke noe om SLI. 260M blir jo lett slått av 460M så hvorfor er denne PC-en den beste laptopen til gaming?

 

Tusen takk på forhånd :)

Snakk.

Endret av martin808
Lenke til kommentar

Er ikke helt sikker, men kanskje kan det være pga kvalitet?Kanskje har de en god tastatur/touchpad osv. Det er nå også litt pga at det er mekre.

Det er det samme å spørre hvorfor kjøper folk en jeans til 2 000 kr, når de også kan få en jeans til 100kr?

Godt tastatur, hah, ja det er sikkert grunnen for at det er overprisa. Du finn maskiner med like god hardware og byggekvalitet til lågare pris. Klart du betaler for at det står "Alienware" på PC-en, og du betaler for at det står eit merkenavn på ein jeans. Det er normalt ein del kvalitetsforskjell på ein jeans til 100 i forhold til ein til 2000. Blir vanskeleg å samanlikne med ein PC som består av komponenter du kan putte inn i kva som helst PC.

Lenke til kommentar

AW er langt i fra den beste produsenten. Skjermkortene de bruker er ofte utdatert. Samme gjør vel nesten alle de andre produsentene også.

 

Legg også merke til at butikkene legger mye press på nettop 3 ting i annonser Prosessortype (ikke modell), ram og diskplass. Mens skjermkort modell må man alltid lese om i den lille skriften.

 

Eks:

 

ALIENWARE I7 prosessor, 6gb RAM, 500GB diskplass og kjempebra skjermkort!

 

Vanligste jeg har sett er at det er gjerne langt billigere og kjøpe laptop fra en vanlig produsent siden AlienWare er bare et merkenavn som gjør at man kan sette noen ekstra nuller på prislappen.

 

Mens egentlig merker man ikke forskjell på en laptop med 4 gb og 6 gb ram. Jeg mener at 4 gb holder i mengder på en laptop så lenge man ikke skal kjøre tunge 3d programmer elelr koble skermen opp på en ekstra skjerm med kjempeoppløsning. Men da igjen vil skjermkortet være en flaskehals.

Endret av Wilyes
Lenke til kommentar

Hvis "det sies" at Alienware har den beste bærbare til spilling, så stemmer det jo faktisk, i hvert fall nesten; Alienware M17x kan utstyres med 2 stk. HD 5870 skjermkort (CrossFire). Det gjør den i alle fall til en god nr. 2, i og med at Clevo (Multicom Kunshan) har maskiner som som er enda bedre (X7200 med 2 x GTX 480M SLI + desktop prosessor/hk), og en som er nesten maken til Alienware-maskinen (X8100 med 2 x HD 5870 eller GTX 460M). Det gjør disse - helt objektivt - til "de beste". Ingen andre produsenter har for tiden maskiner med SLI/Crossfire-løsning på grafikksiden.

Nummer tre på rangeringen er Clevo W880 (ett enkelt GTX 480M, finnes meg bekjent ingen andre maskiner som har det), og så følger alle de som har enten ett enkelt HD 5870 eller et GTX 460M kort.

 

Det er i ren ytelse - men også kvalitetsmessig ellers legger Alienware/Clevo seg godt over gjennomsnittet, med sine toppmaskiner. Det skulle da også bare mangle på såpass dyre maskiner.

Og så har jo begge disse produsentene lang erfaring med å takle varme- og støyproblematikken på slike ekstreme maskiner godt.

 

De er ikke billigst, men det hindrer jo ikke noen av dem som absolutt vil ha denne ytelsen og kvaliteten, og som har råd.

Endret av thomit
Lenke til kommentar

Jeg har ikke diskutert pris. Spørsmålet var "hvorfor er Alienware best?" Men når det er sagt; Alienware M17x kan konfigureres maken til en Asus G73JH (til 15.000), bare med et ekstra HD 5870 kort i tillegg, til ca. 22-25.000. En noenlunde fornuftig (for spilling) konfigurert Multicom Kunshan X7200 med SLI GTX 480M, kommer seg på ca. 28.000+. Det finnes bærbare som er langt dyrere enn dette, som knapt kan brukes til spilling i det hele tatt, og som heller ikke er noe særlig bedre egnet som kraftig arbeidsstasjon... spesiellt ikke i forhold til Clevo X7200, som i ytelse er helt overlegen en hvilken som helst annen bærbar, til enhver tenkelig oppgave.

 

Så nei, dette er ikke maskiner i budsjettklassen - det har da heller aldri hverken Alienware eller Clevo hevdet at de er.

 

Den "andre bedriften" i USA du nevner, dreier seg vel om en av flere forhandlere som leverer konfigurerbare Clevo-maskiner. F.eks. Sager, XoticPC, AVADirect ... m.fl. Det finnes andre forhandlere i Tyskland, England og resten av Europa og verden også. De leverer alle Clevo bærbare på akkurat samme måten som Multicom gjør, med sine egne navn på.

Endret av thomit
Lenke til kommentar

Skjønner... Skjønner at Alienware 17x er så dyr pga den har 5870 crossfire. Men det jeg ikke skjønner er hvorfor Alienware 15x er så dyr? Må opp i 18.000 får å få en gaming pc til nåtidens spill, mens andre som har samme egenskaper ligger på 10-14.000kr.

 

Her et eksempel på hvorfor jeg blir så forvirret av Alienware:

 

En actionfylt hverdag

 

Få mest mulig ut av spillene dine med NVIDIA® GeForce® GTS 260M-grafikkort. Du får den høyeste bildefrekvensen og den beste oppløsningen som er mulig på en 38 cm (15") skjerm. Nå kan du alltid ligge ett skritt foran de andre.

 

Hvorfor tar de ikke bort dette når de beste grafikkortene for 15 tommere er GeForce 460M og Radeon HD 5870?? Første gangen jeg leste dette trodde jeg at de selvfølgelig hadde 260M SLI siden den var "et skritt foran de andre"

Lenke til kommentar

Hvorfor Dell skriver sin reklametekst som de gjør, må du nesten spørre dem om. Det er vel ikke på bakgrunn av produsentenes eller forhandlernes egenreklame du velger deg maskin, er det vel? ;)

Nei selvfølgelig ikke, men synes at reklameteksten skal hjelpe deg litt med å velge. Alienware 15x sin er rett og slett missvisende :(.

Lenke til kommentar

Er ikke helt sikker, men kanskje kan det være pga kvalitet?Kanskje har de en god tastatur/touchpad osv. Det er nå også litt pga at det er mekre.

Det er det samme å spørre hvorfor kjøper folk en jeans til 2 000 kr, når de også kan få en jeans til 100kr?

 

Det er ikke bra tastatur/touchpad på de. Det er ganske dårlig og museknappen er helt forferdelig.

Lenke til kommentar

jeg har selv alienware m15 x 260m 4gb ram i 7 prosessor for 17 k prisen er for disign kvalitet og extremt bra data. det er ikke mange lapptoppper som kan holde temperaturen nede så bra som alienware , når jeg spiller crysis på fullt og gta iv så ligger den på 50-60 grader bare ! det er ganske bra etter mitt syn. tastaturet er BRA men touchpaden er ikke fult så god

Endret av kivriel
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...