Gå til innhold
Trenger du skole- eller leksehjelp? Still spørsmål her ×

Spørsmål rundt gen. studiekomp. via nettstudie


Anbefalte innlegg

Heisann!

 

Beklager dersom disse spørsmålene har blitt besvart i andre tråder, men tenkte jeg skulle samle dem slik at jeg forhåpentligvis får svarene samlet.

 

Jeg har etter 3 år i arbeid bestemt meg for at jeg trenger å komme meg videre og trenger dermed gen. studiekompetanse.

Jeg har ikke gått på VGS og trenger dermed samtlige fag som kreves for å utnytte 23/5 regelen.

Det eneste alternativet for meg er nettstudie ettersom jeg er i fast arbeid og har gjeld som må betales :)

 

Mine spørsmål er som følger:

 


  1.  
  2. jeg ha undervisning via NKI/NKS/Sonans f.eks eller jeg kan bare melde meg opp for eksamen uten noen timer på "skolebenken". Det er enkelte fag jeg håndterer mye bedre enn andre.
  3. Er det noen som har erfaring med NKI / NKS eller Sonans i forhold til nettstudie og gen. studiekomp? Det er desto viktigere at det er dyktige folk du kan henvende deg til ettersom dette er over nett og du ikke kan spørre noen face-to-face.
  4. I Naturfag har jeg sett at Sonans f.eks anbefaler forkurs, hvor viktig er dette?
    [*Ved NKI ser jeg at Nynorsk grammatikk er med i studiet, er nynorsk et fag jeg må ta eksamen i?

 

Setter stor pris på tilbakemeldinger.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du må ikke ha undervisning i fagene, det er bare å melde seg opp via Privatistweb.no. Du må nesten vurdere hvordan du lærer best, evt. hvilke fag du føler du trenger undervisning i og hvilke du kan lese deg opp i. Fag som religion, historie, geografi osv. er jo greie å lese selv for de fleste. Bare å lese boken og pugge.

 

Fag som matematikk og norsk derimot, kan det være greit å ha undervisning i. Spesielt hvis det er lenge siden du har hatt dem.

 

Jeg har tatt matematikk og fysikk på Sonans, og opplegget var egentlig greit nok. Det kostet litt, men så fikk jeg 6-er i R1, R2 og fysikk1, som gjorde at jeg både fikk bra nok snittkarakter og den nødvendige fagkombinasjonen for å fortsette på ingeniørstudier. Samtidig tok jeg geografi, religion og kroppsøving (for å forbedre karakterer), disse leste jeg selv, og fikk 5-ere og 6-ere. Dette tok jeg året etter jeg var ferdig med allmennfag, samtidig med deltidsjobb.

 

Når det er sagt, så kunne jeg nok klart meg like bra uten undervisning på Sonans. Det finnes mange bra onlineressurser med videoundervisning, som er gratis.

Lenke til kommentar

Takk for flotte svar.

Tok du Matematikk via nettstudie eller fysisk på skole? Hvor behjelpelige var lærerene?

Jeg tok vanlig klasseromsundervisning i Stavanger, men hadde òg tilgang til nettbaserte moduler som en del av dette. Lærerene var flinke, og opplegget var veldig eksamensrettet hvor vi jobbet med gamle eksamenssett. Vi fikk hele tiden tips om hva som var "typiske eksamensoppgaver" når vi jobbet med de forskjellige temaene (f.eks. jobbet vi ingenting med numerisk integrasjon, selv om det var pensum -- siden dette aldri blir spurt om på en eksamen).

 

Vi hadde òg frivillige innleveringer som ble rettet.

 

Uansett, så anbefaler jeg deg å stikke innom Sonans/Bjørknes/Akademiet, siden disse har gratis rådgivning. Da kan du høre hvike fag du må ta osv. (kjipt å melde seg opp i feil fag). :)

Endret av Jude Quinn
Lenke til kommentar

Hei igjen,

 

Er det noen som vet hvor man kan få tak i info rundt hvilke bøker / hva man må lese for å ha nogenlunde sjanse til å bestå eksamen?

 

Kom på at det kan være en fordel å vite hvilke bøker og hva slags stoff jeg må lese.

 

EDIT: Tenkte på stoff til, Engelsk, Historie og Samfunnsfag primært.

Endret av rasaaknor
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...