Gå til innhold

Hva slags jobb passer meg?


M4ds

Anbefalte innlegg

Jeg har mitt andre friår nå, for å ta Matte slik at jeg får studiekompetanse. Jeg har tatt Studiespesialisering på VGS, og fikk ca 3.4 i snitt. Med det snittet, aner jeg ikke hva jeg skal gjøre videre, så jeg trenger litt hjelp:

 

1. Jeg er ikke flink i matte. Jeg prøvde meg litt med R1, og klarer litt av det. Men mye av det skjønner jeg ikke. Jeg holder på med R1-kurs med sonans, men de forklarer dårlig så jeg skjønner ikke HVORFOR ting skjer. Derfor burde jeg kanskje låne en bok..

2. Hadde fysikk i 2.klasse, men pga veldig lite jobbing fikk jeg akkurat 2. Det er ikke noe for meg.

3. Hvis jeg ikke er motivert til å gjøre noe, er jeg skikkelig slækk. F.eks. på vgs ante jeg ikke hva jeg skulle bli, så da ville jeg bare bli ferdig med skolen uten å jobbe noe særlig.

4. Liker data, men vil ikke være inne foran pcen resten av livet i et usikkert marked, da alle lærer nok om IT til å kunne fikse alt selv.

5. Liker markedsføring, men som sagt er ikke matte noe for meg. jeg vil heller ikke gå rundt og selge ting som en vanlig selger, som selger lamper på døra.

6. Elsker sport, spesielt fotball. Det er noe jeg kunne tenke meg å jobbe videre med, men det er ikke særlig lett med tanke på at man burde være trener eller spiller.

 

Også vil jeg gjerne tjene minst 400.000 kr etter ca 5 år i jobb. Gjerne mer, men er vel ikke særlig sannsynlig at jeg finner en jobb på over 500.000 med mitt snitt?

 

All hjelp tas hjertelig imot :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Lett.. du må jo bli Anestesisykepleier.

 

Håper det er greit at jeg låner tråden din litt. Det virker som at du og jeg er ganske like. :)

 

Jeg er 22 år og studerer for tiden idrett (årsstudium). Jeg gikk allmenn på videregående og sitter igjen med ca. samme snitt som trådstarter, tror jeg. Har gått et år på folkehøgskole, vært et år i militæret og jobbet et år.

 

Da jeg gikk på videregående skjønte jeg at skole ikke var noe for meg, og derfor virket utdanning i militæret veldig greit. Men etter å ha gjennomført førstegangstjenesten snudde den tanken helt om.

 

Jeg satt i kassa på en butikk i et halvt år og trives faktisk veldig godt med det. Å jobbe turnus funket for meg, men det var kjedelig å gå glipp av fotballtreninger og det å jobbe når favorittlaget spiller fotballkamp var heller ikke noe morsomt. Men dagene på butikken gikk fort da det - som regel - er noe å gjøre i kassa.

 

Det andre halvåret jobbet jeg som assistent i et par klasser på en barneskole, og bortsett fra profesjonell fotballspiller, så må dette være en av de beste jobbene som finnes, bortsett fra at lønna er utrolig dårlig. Det var enkelt å stå opp om dagene og dra på jobb. En jobb på barneskole kunne jeg tenkt meg, men har ikke lyst til å ta all verden med utdanning, da jeg er slapp når det gjelder å studere.

 

Siden idrett er noe av det eneste som interesserer meg fant jeg ut at jeg måtte prøve år med idrett. Synes dette virker som et fint årsstudium og kanskje jeg fortsetter på en bachelor, men det er ikke så mye jeg kan gjøre med den, er det vel?

 

Gymlærer høres ut som et veldig greit yrke, men det virker veldig vanskelig å få jobb som gymlærer.

 

Har noen tips til hva jeg bør studere for å få en jobb på barneskole, men en grei lønn? Matte og Geografi er to fag som interesserer meg litt. Førskolelærer har jeg tenkt over, men er veldig usikker.

 

Er ellers en veldig aktiv person, så har vurdert Politihøgskolen også. Ellers høres fengselsbetjent ut som et greit yrke, kanskje mest fordi det er lønnet utdanning.

 

Til trådstarter; hvis du skal studere noe, men ikke er sikker på hva du skal bli, så anbefaler jeg et år med idrett, spesielt siden du er glad i sport.

Lenke til kommentar

Kanskje ta et årsstudium kanskje, i idrett? Men jeg tenker også at jeg må forte meg å skaffe meg jobb, ellers ligger jeg så langt bak alle andre. Jeg vil gjerne skaffe meg en fast jobb jeg trives med, og med en grei lønn.

 

Jeg er litt som deg, jeg liker ikke lese noe spesielt. Jeg merker jeg har blitt veldig slækk, etter at jeg sluttet på vgs. Og det misliker jeg. Jeg holder på å få orden på livet mitt og finne ut hvem jeg er. Men det er jammen ikke lett.

 

Jeg liker jo data, men vil ikke bli en sånn "nerd", som er usosiale, og ikke eier hygiene. (no offense)

 

Markedsføring er jo interessant, men jeg aner ikke hva de gjør eksakt. Dessuten er det all den matten, som jeg ikke liker.

Lenke til kommentar

Det finnes nok av folk innen IT som har god hygiene og er sosiale utenfor jobb. Du gjør det til det du vil. "Data" er forresten ganske abstrakt. En god del "data-utdanninger" krever forståelse av matematikk. 400.000 i året uten noen som helst form for utdannelse er heller ikke vanlig. Det eneste rådet jeg kan gi er og ta deg sammen, ingenting kommer fallende i fanget på deg. Du må faktisk jobbe for det. Ta en titt på poenggrensene på samordnaopptak, det er ikke umulig å studere med 3,4 i snitt. Det finnes en god del muligheter, dog er snittet som oftest høyere i storbyene.

Lenke til kommentar

Har ikke sagt at jeg ikke vil studere og jobbe for å få en utdannelse :)

Og jeg sier ikke at alle IT-folk har dårlig hygiene, var ikke det jeg mente i det hele tatt. Jeg prøvde bare å lage et poeng av at jeg ikke har lyst til å bli en av de som sitter inne foran pcen, med potetgull og brus, og gamer 24/7. Du skjønner vel hva slags folk jeg mener? Og jeg sier ikke at de er en egen rase, jeg prøver bare å få frem et poeng. Dette hørtes kanskje diskriminerende ut, det er det ikke meninga at det skal :/

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...