Gå til innhold

SSD Intel X25-M treg etter 6 måneder


geekfreak

Anbefalte innlegg

Kjøpte Windows7 og Intel X25-m 80GB gen2 i mars. Oppdatere firmware og kjørte en AS-ssd bench test. Resultat: 346. Har kjørt SSD tweaker og tok nylig en test hvor resultatet på AS-ssd bench ble: 266.

 

I starten så fungerte SSD'en veldig bra, men har blitt ganske treg i forhold til hva den var. Noen forslag til hva jeg bør gjøre? Formatere? SSD erase?

post-213423-0-10930600-1289558821_thumb.png

post-213423-0-69406600-1289558975_thumb.png

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg har en notebook HP Pavilion dv9550. Fant ingen steder i BIOS hvor jeg kunne endre til AHCI. Men husker da jeg skrudde inn den nye harddisken at jeg måtte sette på en adapter på harddisken for at den skulle passe i pc'en (se på bilde under). I programmet Speccy står det er Interface er IDE, så ser ut som adapteren passer til IDE kontroller. Vil det si at jeg ikke får utnyttet TRIM funksjonen da?

 

Eller er det noe jeg kan gjøre?

post-213423-0-99529200-1289576276_thumb.png

post-213423-0-95448400-1289576481_thumb.jpg

Lenke til kommentar

Prøvde å slette en del programmer fra pc'en i går(fikk 17% mer diskplass) og så kjørte en AS-SSD bench test på nytt. Score: 275 (Første score i går: 266)

 

Tok så en manuell TRIM i Intel SSD Toolbox programmet, installerte nyeste versjon av Intel Matrix Storage Manager v8.9.0.1023, og tok en ny manuell TRIM og kjørte en ny bench test. Score: 287

 

Så det hjalp tydligvis med manuell TRIM og ny versjon av Intel Matrix Storage Manager.

 

 

Jeg la ut problemet mitt på HP forumet og fikk svar at BIOS'en til HP pc'er er begrenset, slik at man ikke får tilgang til alt, men var et fåtall av funksjoner. http://h30434.www3.hp.com/t5/Hardware/dv9550-and-Intel-SSD-X25-M-S-ATA-IDE/m-p/372551 Får da altså ikke endret til AHCI mode i BIOS.

 

Hvis noen har en HP notebook og vet hvordan man fikser det så vennligst si ifra :)

Lenke til kommentar

Du får IDE siden kontrolleren står i IDE modus på hovedkortet ditt.

Det du har montert på er rammen som HP er så glad i å ha på sine disker men det er fortsatt SATA.

Hvordan du får slått over til AHCI modus som kreves for TRIM må du sjekke BIOS, men du må også forberede Windows 7 på dette, hvis ikke får du en pen BSOD under oppstart.

Lenke til kommentar

Ok.

 

Leste på et forum at man skulle endre i regedit slik at pc'en skulle boote normalt etter man har satt på AHCI mode. http://www.sevenforums.com/tutorials/61869-ahci-enable-windows-7-vista.html . Den stod på standard ("0") som den verdien man skal endre til ifølge forumlinken.

 

Problemet mitt nå er at jeg ikke får endret til AHCI mode i min BIOS, pga HP har gjort slik at man har "limited access" i BIOS'en, så jeg kommer ikke inn på alle innstillingene som jeg ville gjort til vanlig. Så vet ikke helt hvordan jeg skal få ordnet det.... :)

Lenke til kommentar

Lastet ned CrystalDiskInfo nå og sjekket hva brukergrensesnittet mitt var, og der står det Serial-ATA og overføringsmetode S-ATA/300. Pc'en min støtter bare S-ATA/150.

 

På "understøttet" står det at TRIM er aktivert, så syns det er merkelig at SSD'en skal falle såpass i ytelse på så kort tid som den har gjort da.

post-213423-0-51199400-1289686455_thumb.png

Lenke til kommentar

Programmet SSD Toolbox har i tilleg til manuell trim. Muligheten for Run fast og ful diagnostic scan. kjørte det nå nettopp og Harddisken

ble som ny. I AS SSD økte poengsummen fra 380 til 417. Det samme som jeg fikk da disken var ny.. Så selv om du dessverre ikke får unyttet det fulle potensialet med ditt nåværende oppsett så regner jeg med at du vil komme opp mot ditt maksimale potensiale med nåværende hardware. Lykke til ..

Lenke til kommentar

Tok å kjørte en Full Diagnostic Scan og manuell TRIM fem ganger. Fikk da AS-SSD score på 338. Betydelig høyere enn 266 jeg hadde på første bench test i går.

 

Har stilt inn schedule Intel SSD Optimizer til å kjøre daglig foristeden ukentlig som jeg har hatt til nå. Håpe det hjelper å kjøre det litt oftere for å opprettholde og kanskje øke AS-SSD scoren enda litt. :)

Lenke til kommentar

Tok å kjørte en Full Diagnostic Scan og manuell TRIM fem ganger. Fikk da AS-SSD score på 338. Betydelig høyere enn 266 jeg hadde på første bench test i går.

 

Har stilt inn schedule Intel SSD Optimizer til å kjøre daglig foristeden ukentlig som jeg har hatt til nå. Håpe det hjelper å kjøre det litt oftere for å opprettholde og kanskje øke AS-SSD scoren enda litt. :)

 

Tror det burde holde å kjøre en gang i uken som anbefalt av Intel Ta heller å kjør de diagnoseprogrammene en gang i måneden. Så vil du ha en fresh Hd lenge . Er jo raskt nok slik det er nå..

Lenke til kommentar

Hehe, disken er jo kjapp, men husker det var en liten snert ekstra da den var ny :) Alt jeg trykte på poppa opp med en gang, nå er det litt delay.

 

Men leser på et HP forum, http://h30434.www3.hp.com/t5/Hardware/dv9550-and-Intel-SSD-X25-M-S-ATA-IDE/m-p/372551 , at hvis går inn i Enhetsbehandling og høyre klikker (hos meg) Intel® ICH8M-E/M SATA AHCI Controller, velger Egenskaper -> Driverdetaljer. Og hvis "isator.sys" er installert, så er AHCI aktivert. Stemmer dette?

 

 

Lasta ned en .pdf fil med FQA om Intel SDD Optmizer i går og fant dette svaret:

Q8: How often should the Intel SSD Optimizer be run on the SSD? How long does it take to complete? Can overuse cause problems?

A8: Intel recommends running the Intel Optimizer once a day. Since the total execution time for running the Intel SSD Optimizer runs in a matter of seconds and there is no known risk of harm to the SSD due to continuous repeated use, Intel recommends scheduling the Intel SSD Optimizer to run on a daily basis. Overuse does not cause problems with the SSD but wastes system resources to run the optimizer more than is recommended.

 

 

Der står det at Intel anbefaler Intel Optimizer en gang om dagen, men i Intel SSD Toolbox anbefales det ukentlig skanning. Så er vel ikke krise om jeg har på Intel Optimizer en gang om dagen foreløpig for å se om det hjelper? :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...