Gå til innhold

Panserbataljonen August 2011


Lerma250592

Anbefalte innlegg

Godt sagt Killswitch.

 

Jeg er glad for at Kav.Esk finner og lokaliserer FI for oss.

Jeg er glad for at stridsvognesk hamrer skiten ut av det meste av den tunge fienden

Så kommer vi stormere og tar resten av FI som ligger nede i skyttergropene.

 

Så kommer kampstøtte og gir oss FR og San.Tropp henter ut våre skadede.

 

Alle er avhengige av hverandre

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Vel talt! Stridsvogneskadron 2 er hærens fregatt eller F-16, men forskjellen er at våpensystemet ikke kommer frem uten "gode venner" og det er felleskapet i panserbataljonen som er viktig! Tjenesten i stridsvogneskadronen er krevende, tung og ikke minst sinnsykt artig og kult! Man kan tjenestegjøre enten som skytter, lader eller vognfører på 55 tonn med tysk panserstål - som lett treffer mål ut til 3500meter i lyse eller mørke...

 

Forsvaret handler om hva man har lyst til, være det stormsoldat, sanitetsmann eller skytter på stridsvogn - alle trengs, men man bør gjøre seg opp en mening i forkant. Ikke bli skuffet om du ikke får det du absolutt ikke får det du vil ha - jeg har møtt utallige på innrykksdagen som har vært misfornøyd, men som to måneder siden er svært fornyød med hva de har fått! Uansett - kommer du til PBN så har du alle muligheter for å søke deg til TMBN eller GBU/grenaders stillinger!

 

Sjekk filmen på denne siden og kommentarene fra gutta som har vært der.

http://www.facebook.com/#!/group.php?gid=2365783768

Lenke til kommentar

Med store muligheter for å motsi mitt forrige innlegg, så virka ikke øvelsene til esk2 som det mest krevende akkurat... Måtte jo bort og glane på kolossene noen ganger på diverse øvelser, og det var alltid snop å få. Men, var jo på vogn selv, så vet godt at man får lite søvn når noe skjer og selv om man ikke løper rundt 24\7 så kan det være hat nok å holde vogna på veien etter mange timers kjøring og underskudd på søvn.

Lenke til kommentar

Du gjør på mange måter det. "Hardt" - fysisk eller psykisk er selvfølgelig som alt annet helt avhengig av personlige preferanser. Nå har jeg jobbet noen år i forsvaret og tjenestegjort i flere typer stillinger og jeg er mer sliten etter en uke på øvelse med stridsvogn enn jeg er etter en ukes skimarsj. Når det er sagt så prioriteres fysisk trening like høyt i esk 2 som i de andre eskadronene - da Esk 2 rekrutterer til tmbn og stridsvogn der og skal man kunne være "På" som skytter etter to døgn så er man avhenig av god fysisk form. La oss holde debatten på et saklig grunnlag og la oss fortelle de som vurderer tjeneste i PBN hva som er realitetene med saklige argumenter og fakta.

Lenke til kommentar

Regna nesten litt med et svar i den retningen...

 

Ja, ser godt poenget ditt, var som sagt på vogn selv, nærmere bestemt vognfører. Var bra sliten etter en ukes øvelse, å mestre et beltegående kjøretøy x antall timer i døgnet en uke i strekk krever sin del av psyken. Når det er sagt, så tror jeg de fleste undervurderer hvor krevende vogn faktisk er, både fotfolk og sivilister. Ja, man kan godt argumentere med fot går mye på flankemarsj og gjennomfører svært slitsomme stridstekniske øvelser, men mens dette pågår så støtter gjerne vogn ved siden av, og når fotpaxene er tilbake i stridsrom og kan slappe av, så kjører vogn videre. Det krever sitt å holde konsentrasjonen oppe når man kjører, sørger for at vogn og utstyr er i orden osv når man har gått lenge nok uten søvn.

Lenke til kommentar

Jeg har hvertfall vært gjennom min mengde med psykisk hat på skytterplass på CV90'en i løpet av de 3-4 månedene jeg har hatt skytterstilling...Klart, fottjeneste er krevende det og. Jeg syntes oppriktig synd på gutta våre på Hvitmink nå, da de lå i stilling i 3-ish timer i noe som kan ha vært nærme 50 effektive minus. Dog, det å sitte 18 timer på skytterplass og scanne fra venstre mot høyre tar på det også..

 

Tror egentlig konklusjonen blir at om du er innkalt til PBN vil du få en ganske krevende tjeneste nærmest uannsett, det være seg psykisk, fysisk eller administrativt..

Lenke til kommentar

Hvis man vil ha en god miks av fysisk tjeneste og kikking i sikte kan jeg anbefale laser ass. på OP-lag. Veldig hardt å måtte gå opp, opp, opp og så ligge våken i lang tid og titte igjennom laseren. Men fy søren så gøy. Aldri hatt det så spennende som når jeg lå i laseren på øvelse Høstmink. Savner følelsen av å ha hatt ei lang vakt i laseren, for så å krype bak i sikker stilling og lage seg en kopp kaffe :love: Får også sett CV-90 og Leo2 i aksjon, og det er mildt sagt imponerende.

Lenke til kommentar

Diverse stabsstillinger med påfølgende kjøring og mange arbeidsoppgaver er til tider ribbet for tid til søvn. Men er vanskelig å si en spesifikk stilling som har minst søvn, da dette avhenger veldig på hva man gjør. Selvom man sover lite på en øvelse, kan det være at man får sove mye på en annen. For meg gikk det veldig opp og ned. På noen øvelser ble det 3-4 timer søvn på et par netter, mens andre kunne jeg ligge og dra med i 12 timer.

Lenke til kommentar

Du kan jo søke befalsskole for så å prøve å komme deg som vognkommandør på enten Leo eller CV..VK'en min sover hvertfall fint lite til tider på øvelse. Tror også en god del av stabsstillingene krever at du ikke trenger så ekstremt mye søvn, slik som sambandsmann på sjefsvogna vår, f.eks...stakkars kar..

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Men er ikke nødvendigvis at han får den søvnen han trenger, som jeg tror Hvorre mener. Jeg avsluttet min førstegangstjeneste som OpsAss i Stab med 6, 9 og 12 timers vakter, med påfølgende lite søvn som en konsekvens av at når man endelig var ferdig på vakt, så var det tid til å flytte KO.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Utvalgt er oppskrytt. Var hvertfall det da jeg brukte siden. Får vel tilgang der 1 måned før man skal inn eller noe, var ingen som brukte det, kun noen som snakket om hva de skulle pakke og hvor de var fra, og det finner man jo ut når man først er i leir uansett.

Endret av KingArms
Lenke til kommentar

Jeg fikk faktisk ganske mye ut av Utvalgt. Det var veldig greit å finne ut om det var noen jeg kjente som skulle tjenestegjøre i samme leir som meg osv. Samt stille spørsmål til befal om div ting som: hårlengde ved innrykk, hvor lenge rekrutten varer, hva får vi oppleve i løpet av året, hvilke kjøretøy har de ulike eskadronene og hvem der er som kommer på hva.

Lenke til kommentar

Haha dette med hårlengde lurer jeg litt på. Kommer nok til å ha middels langt hår når jeg går inn. Må jeg skinne meg da eller what? :D

 

 

Reglene er vel at håret skal følge hodets form (ikke hanekam og "tøffe" (latterlige) amerikanske soldatklipper), samtidig som at det ikke skal dekke over øret, eller nå uniformen bak i nakken.

 

 

Men dette håndheves VELDIG individuelt i eskadronene

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...