Gå til innhold

Artilleribataljonen - Januar 2011


109A3GNM

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hyggelige folk i 6Sierra, Batteri Olga hvertfall. Batteri Nils har jo innrykk i august og støtter PBn, mens Batteri Olga har innrykk i januar og støtter 2Bn. Vet ikke så mye om ArtBn annet enn de har en fin vedlikeholdshall, holder til på en fin leir og BK troppen (6S) har en veldig fancy M113 vogn som følger med oss på øvelser.

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Hei! Jeg skal inn i arbn 18. Januar, gleder meg stort:D

 

Har du tenkt på hvilken tropp du vil i eller?

 

Selv håper jeg på art-jeger. Men etter 2 år på latsida er jeg redd jeg ligger litt under krava:/

 

Vil ha ein mest mulig aktiv tjeneste, lyst til å verve meg etter året er omme:D

Lenke til kommentar

Kjenner en som skal inn i august, han skal satse på art.jeger visstnok.

 

Dersom dere skal i ArtBn håper jeg dere stifter kjennskap til en troppsfører der ved navn F*******d. Ekstremt dyktig i det han gjør, er vel blant det nærmeste man kommer drill-sersjant a lá de amerikanske, her i Norge i hvert fall. Gled dere :thumbup:

Endret av L4r5
Anonymiserte en person som ikke deltar i debatten selv.
Lenke til kommentar

Jeg er i ArtBn, og støtter meg til han over meg! Han er en skikkelig kjernekar!

 

Sp0nge: Du får se hva du går til først. Plutselig finner du ut av at felt ikke er så gøy allikevel. Men OP-troppen kan være noe, men sånn veldig krevende er det ikke, og OP er i realiteten kjedelig. Det du kan "skryte" av er at du har det verre enn mange andre i felt.

 

Ellers kan jeg si at det er ganske greit her oppe. Kan ikke røpe for mye på et åpent diskusjonsforum, men dere vil oppleve både hat og moro. Satser/håper på å være med dere på mestringsøvelsen også som nestlagsfører.

Endret av Goldshoten
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Vi kan si det så enkelt og greit. At dersom Goldshoten ikke selv har vært i OP-troppen har han ingen ting han skulle sagt.

 

Til trådstarter:

 

Du kommer til å få et fantastisk år i ArtBn på en betingelse. Gir du 100% hele veien, er deg selv, og aktivt ønsker å utvikle deg selv som soldat og person.

 

Som kjent, har artjeger innrykk i august. OP-troppene har innrykk både august og januar. For å sette dette på spissen, skal jeg nå utdype hva oppgavene til artjeger, og OP-troppen er.

 

Artjegere har som hovedoppgave å lede tung ild på dypet. Dette vil i praksis si at de i en offansiv operasjon starter noe tidligere enn manøverstyrkene, for å komme lengst mulig inn i operasjonsteigen før angrepet starter. Her er oppgaven til artjegerne å etablere OPer, altså observasjonsposter, samt lede ild på viktige fiendtlige elementer som befinner seg langt bak i stridsfeltet. Eksempelvis fiendtlig artilleri, komandoplasser, osv. I artjeger har man mulighet til å bruke både båt og helikopter, samt gjennomføre laget i forsvar skarpt.

 

OP-troppen sin oppgave er å følge manøverstyrkene i fremste linje av stridsfeltet, og gi nærildstøtte med artilleri og BK mot fiendtlig infanteri, og kjøretøy. OP-troppen jobber også bak fiendens linjer, men skjeldent mer enn 2-3 kilometer foran egne linjer. OP-troppen er i motsetning til artjegerne både ment å fungere på vogn, og fot. Noe som innebærer kryssutdannelse mellom fotstrid med infanteristene, vognstrid med egne vognstyrker, og jegertjeneste. I det siste har jegertjenesten blitt noe nedprioritert grunnet de nye vognene vi bruker. Samt at det å fungere som vanlig stormsoldat/infanterist er langt viktigere i stridsfeltet da det er dette OP-troppen som oftest gjør. Det skal da være sagt at OP-troppen i likhet med artjeger bruker både båt, og helikopter under sin oppdragsløsning. Forskjellen som sådan er at OP-soldatene er mekanisert infanteri på fronten, og artjeger Lager OPer bak fiendens linjer.

 

 

Håper dette gav deg et mer utfyllende svar enn "op er kjedelig, artjeger er kult"

 

Hilsen tidligere artjeger/OP-soldat

Endret av Skvikke
  • Liker 4
Lenke til kommentar

Hehe, liten regnefeil - mulig, men det ene nedslaget var synlig fra hvor jeg var på daværende tidspunkt og om jeg ikke er HELT på bærtur hender det at det ligger noen oppklaringsfolk på akkurat den fjellryggen... Kunne blitt stygt.

 

(Går dog utifra at avdelingene samkjører såpass at det ikke ligger folk under granatenes bane, og at det dermed ikke var noen fare)

Lenke til kommentar

Hehe, liten regnefeil - mulig, men det ene nedslaget var synlig fra hvor jeg var på daværende tidspunkt og om jeg ikke er HELT på bærtur hender det at det ligger noen oppklaringsfolk på akkurat den fjellryggen... Kunne blitt stygt.

 

(Går dog utifra at avdelingene samkjører såpass at det ikke ligger folk under granatenes bane, og at det dermed ikke var noen fare)

 

Det stemmer. I fredstid skal det i teorien være umulig å treffe noen med mindre kanonkommandørene gjør svært grove feil. Dette på grunn av alle sikkerhetsmalene vi bruker.

 

Når det gjelder episoden hvor det ble skutt bomskudd i fjellveggen ble dette overdramatisert ut av alle proposjoner! Planen var å skyte OVER fjellet (som også ligger i skytefeltet), men på grunn av en liten feil i kreteverdien, ble granatbanen noe lavere enn antatt. Det var aldri fare for liv og helse i denne episoden. :)

Lenke til kommentar

Hei.

 

Jeg var i Batteri Olga i 2010. Nils suger :p

 

Vi knuste erfarne Nils på første bataljonsøvelsen våres. Å det er flaut :p

 

Men i alt, mitt år i Batteri O var det beste. Kunne ikke hatt ett bedre år.

Bare vær forbredt på MYE felt!! Å mye kanonskyting ;)

 

Jeg har faktisk en video på Youtube av ladedrillen våres. (Jeg er han til høyre som du ser med engang)

 

 

Å du ser sikkert en av Batteri Nils sine videoer der også. De er ikke akuratt effektive :p

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...