Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Mister hk med tiden?


muummi

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det er riktig at en motor mister noe effekt når den blir eldre.

Dette p.g.a. slitasje i motor. Men en vanlig motor med 140 hk merker man nok ikke store forskjellen på før den har gått svært langt og er mye slitt.

Har man nye plugger og luftfilter og bensinsystemet er ok så er nok hk stabilt.

Hvis sylindre og stempel blir slitt for mye mister man effekt av motoren, toppen der ventilene sitter blir også slitt slik at tenning og bensinblanding kan bli feil.

Da mister man trykket(kompresjonen) i motoren og den blir svak, men det vil merkes p.g.a. blå eller svart røyk når man kjører.

 

Det er mer avhengig av hvor mye motoren har gått en hvor gammel den er. Men er motoren veldig gammel og stått mye kan man få leksjer i tetninger som er tørre og sprukket også.

 

Hvis du føler at motoren din er blitt svakere så prøv å bytt luftfilter og plugger samt å rense bensinsystemet. Har man slitt gearkasse kan dette også gjøre at bilen kjennes svak, men da er det nok ulyd i fra denne også.

Lenke til kommentar

Jeg har en relativt liten TDI motor i bilen min, og jeg har heller inntrykk av at den har blitt litt livligere etter 25.000 km. Men den er jo knapt nok innkjørt selv om jeg har hatt den snart fire år. Det kommer sikkert til et punkt hvor den blir slappere når ting begynner å bli slitt, men da har jeg sikkert byttet den ut for lengst.

Lenke til kommentar

Jeg har en 88 mod som har gått 380 000km nå. Den har alle sine orginale 160hk. Det eneste jeg har gjort siden kjøpet er bytta av toppakning og ventiltetninger pga. oljeforbruk.

 

Det var fortsatt fine honingsmerker i sylinderveggene.

Endret av Virion
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...