Gå til innhold

Utdanning på nett.


Tommywelle

Anbefalte innlegg

Hei. Jeg er en gutt på 21 år. Har vg1 salg og service. Vg1 elektro. Men takler ikke skolebenken så dette er ikke noe jeg ønsker.

 

Jeg har veldig lyst til å bli noe innen data, som programmere/dataingeniør/webutvikler.

Data er noe jeg lærer fort og jobber effektivt med.

Har sett litt på nettstudier men finner kun disse som krever fullført videregående skole.

 

Noen her som vet om nettstudier som ikke krever noe spesielt skole? Som jeg kN starte på og få meg en god jobb innen data når det er fullført?

 

Tar imot tips og råd. Takk.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei. Man vurderes veldig etter kompetanse i denne bransjen. Om du sikter inn på en jobb hvor de gjerne foretrekker personer med formell kompetanse (bachelor o.l.), så må du vise til svært god realkompetanse (erfaring, referanser, kurs o.l.). Så det er en risiko for at du ikke får jobbet med akkurat det du har lyst til om du ikke har nok formell kompetanse. Da er det jo litt dumt å ha brukt mye tid og penger på å ta nettkurs. De profesjonelle utviklerne jeg har møtt som er sjøllærte har mye driv i seg til å plukke opp ting på egenhånd og gjør ting "hands-on", jeg tror ikke mange av de har gått på nettkurs men jeg kan jo ta feil. Om du tenker du er en av de "hands-on" typene så tenker jeg ett godt tips er å bare kjøpe en bok å begynne å programmere.

Endret av tickinghd
  • Liker 1
Lenke til kommentar

1. Fullfør vgs

2. Få deg en bachelor

3. Gjør egne prosjekter på fritiden under utdannelse

4. Få gode karakterer

4. Når du har 1-2mnd igjen av studiet, så sender du søknader til alle mulig steder du kunne tenke deg å jobbe.

 

Det finnes flinke energiske folk med flaks som har klart seg fint uten, men det ville ikke vært noe jeg hadde satsa fremtiden min på..

Lenke til kommentar

Jeg har søkt på .net studie på www.ecademy.no da de annbefaler meg det selv om jeg ikke har studiekompetanse.

 

Om jeg ikke får plass har jeg tenkt og fullføre alle kursene innunder webdesign/programmering og finansiere dette med freelansing.

 

Når fullført så vil jeg totalt ha over 13 kurs innenfor webdesign og endel referanser etter freelansingen.

Tror dere dette er en smart vei å gå? Det er jo ganske mye kompetanse man sitter på etter alle de kursene:)

Lenke til kommentar

Saken er at konkurransen er stor. Man er ikke garantert en god jobb med kun en bachelor i IT, og når du da ikke har det engang så kan du jo tenke deg selv hvordan du vil stille. Hvis du først får deg en relevant jobb så vil det telle mye, men jeg ville nok uten tvil helst hatt en grad i bunnen for slike jobber. Innen drift vil sertifiseringer veie veldig tungt, men det samme gjelder ikke utvikling. En god utdannelse er viktig for å komme i gang og deretter vil erfaring drive deg videre.

Lenke til kommentar

Kun formell kompetanse, eller en solid portefølje av fullførte freelanse-jobber hjelper. Gründervirksomhet kan fungere, men å gå den veien for å bli kjøpt opp av en større aktør og få jobbe videre, det er for risikabelt i din situasjon.

 

Det er 14 på dusinet av folk som tror de kan web-design/koding uten å ha nok papirer. Den tradisjonelle måten å gjøre det på er på vei ut, så markedet blir bare enda værre for de som kun kan manuelle gammeldagse måter å gjøre det på.

 

Bedrifter blir pushet på enkle CMS-løsninger fra større aktører, ja tilogmed utenlandske aktører er godt på vei inn i markedet.

 

Vil du ha en trygg jobb innen slikt, så skaff deg papirer, noe annet er ren idioti. Vil man så er det mulig å kombinere slikt med "jobb, barn og leilighet" - men da må man virkelig ville det.

 

Går jo fint ann å skaffe VGS-kompetansen samtidig som man jobber fulltid om man vil det, og deretter så er studiehverdagen gjerne fin og fleksibel.

 

Ta deg sammen og godta at man må sitte litt på skolebenken for å kunne komme seg inn på enkelte jobber. Har man viljen, så klarer de fleste det.

Lenke til kommentar

Ja ser det nå at det lønner seg med utdannelse. Men om det skulle være slik T jeg hadde kommet inn på en .net nettstudie hos ecademy.no og fullført den tatt eksamen og fått da det som som grunnlag. Og heller bygget på med kurs etter dette og erfaringer. Hvordan ville jeg stilt da? Har absolutt ingen erfaring med nettstudier:

Lenke til kommentar

Har du tenkt noe på hvordan du skal få erfaring, og kurs (sertifikater), etter at du har fullført ecademy? Om du ikke får erfaring blir det vanskelig å bruke ecademy eksamene til så mye er jeg redd. Det gjelder ikke bare ecademy, men også en høyere grad kan bli utdatert om man ikke får arbeidserfaring på sikt. Jeg tror ecademy er bortkastet for deg med mindre du får omsatt kompetansen til erfaring veldig raskt.

Lenke til kommentar

Om du virkelig brenner for programmering så gjør du det uansett om du har en jobb i horisonten. Du involverer deg da i åpenkildekodeprosjekter, gjør gratisoppdrag, deltar på forumer og leser bøker.

 

Om du bare tenker på å gjøre en karriere så har du allerede fått mange gode råd i denne tråden. Strategien din er ikke noe mange vil anbefale, sånn er det bare.

 

Det er mange som tar ingeniørutdannelse gjennom ett ettårig forkurs på høgskole, har du sett på dette alternativet?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...