Gå til innhold

Tvangsutsending av barn fra Brasil


Endring av lov om familiegjenforening  

9 stemmer

  1. 1. Barn av immigrant, som gifter seg med Norsk statsborger, bør få opphold, så sant mannen har penger til å underholde kone og barn

    • Ja, men kun hvis Norsk ektefelle har penger til å forsørge
      2
    • Ja, det er uansett uetisk å skille mor/barn.
      4
    • Nei, de får klare seg selv.
      1
    • Vet ikke
      2


Anbefalte innlegg

På facebook er det opprettet en støttegruppe for Paolla og søsteren, som ligger an til å bli sendt hjem til Brasil. Gå inn på siden, les saken, og støtt opp om disse to, som ellers går en usikker skjebne i møte:

 

http://www.facebook.com/#!/event.php?eid=104068006325937

 

Kopiert fra facebook støttegruppen:

''12. oktober 2010 fikk familen til Paolla brev fra UNE (utlendingsnemda) om at Paolla og hennes lillesøster ikke har fått innvilget søknaden om oppholdstillatelse her i Norge. De må altså reise tilbake til hjemlandet sitt, Brasil. De har fått utkastelsesbegjær satt til 25. oktober 2010 og de må være ute av landet innen den datoen.

 

Det som er hjerteskjærende og brutalt, er at moren til disse to jentene og deres lillesøster igjen, har fått oppholdstillatelse i Norge pga. at faren til lillesøster på 1 år er norsk. Det vil med andre ord si at moren må velge mellom den minste dattern eller de to eldste. Skal hun bli i Norge sammen med den yngste, eller skal hun reise sammen med de to eldste til Brasil? Et umlig valg for en mor å ta! "

 

 

Jeg synes det er rart at de ikke får være her sammen med sin mor, da begge er umyndige, noen som har greie på slike saker?

Endret av hexicon
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg skulle ønske at slike prosesser var basert mer på vurderinger fra sak til sak isteden for å forholde seg slavisk til regelverket. Et alt for generaliserende regelverk har sine svakheter, spesielt når menneskefaktor er involvert i prosessen slik som i dette tilfelle. Det å kunne fravike regelverket i spesielle saker hadde vært mer rettferdig system, men dessverre slik er det ikke per i dag. UDI har et ganske stram, og i mange tilfeller presis regelverk, å forholde seg til. Regelverket fattes gjennom politiske prosesser, og ikke i byråkratiet i UDI. Dermed kan man heller ikke klage til UDI når slike tilfeller oppstår, men må rette skytset mot politiske vedtak som begrenser byråkratiet i UDI til å handle ut fra sak til sak.

Endret av statsviter
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...