Gå til innhold

gfx og cpu, hjelp til en oldtimer


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Akkurat nå er jeg ikke oppdatert fullstendig på HK og CPU i forhold til forskjeller mellom AMD og Intel, så jeg skal ikke komme med noen konkrete forslag. Men det som ville vært mitt utgangspunkt er følgende: 1156 fra Intel er en død socket. AM3 vil mest sansynlig få flere nye CPU'er.

 

Ved å se på pris på kort med USB3 og SATA3 tipper jeg AM3 kommer ut billigst. Ved å velge en rimelig AM3-CPU nå kan du oppgradere etter hvert til en 6-kjerne. Om du ikke driver med bilde-eller video trenger du strengt tatt ikke 6 kjerner. Jeg ville vurdert en greit klokket 4kjerners phenomII som vil kunne dra spill uten problemer. 4 kjerner er greit i forhold til Win7, selv om 3kjerner også yter godt. OM du vil dra den helt ut i forhold til pris/ytelse kan du gamble på å låse opp en 3-kjerne til fire kjerner :) Da vil du med godsamvittighet kunne kjøre på meden høyt klokket 6-kjerne neste år når prisene har gått litt ned.

 

Tomshardware testet de nye 6870 og 6850 og viser ytelse rett over og rett under 5850. Et av disse nye kortene ville jo være greit påditt oppsett, det blir egentlig bare spørsmål om pris.

Lenke til kommentar

Nåja, de er vel omtrent like døde. Bulldozer/Bobcat krever AM3+, selv om den sokkelen er bakoverkompatibel med AM3. Jeg ser ikke helt poenget med å oppgradere hovedkortet til AM3+ for å benytte AM3-prosessor, men det er nå så. Intel i5-760 og i7-870S(low) kom forresten ut i juli for 1156.

http://www.xbitlabs.com/news/cpu/display/20100826225852_Desktop_Bulldozer_Processors_Will_Require_New_Platforms_AMD.html

 

Uansett er det meningsløst å kjøpe "fremtidssikker" maskinvare når utviklingen fortsatt går rimelig kjapt.

 

 

HD68x0 vil nok gjøre ting med prisnivået på HD58x0 og GTX460, så det får du selv vurdere om du vil vente på prisfall. Det er en måned igjen til HD69x0 kommer.

 

Edit: GTX580 skal også komme ut før jul.

Endret av Lch
Lenke til kommentar

Lch: "Nei, HD68x0 er i samme sjikt som HD57x0, og førstnevnte erstatter sistnevnte. Det blir HD69x0-kortene som blir de "nye" HD58x0, disse kommer ikke før ultimo november. NDA for HD68x0 oppheves på fredag. Jeg vet ikke om det er planlagt en arvtager til HD5970, altså et kort med 2x Cayman XT."

 

Vet ikke hvor du henter informasjonen din fra, men her bommet du seriøst mye :tease: Du bør vurdere andre kilder så du ikke villeder de som ikke har så mye greie på disse tingene :whistle:

 

Bortsett fra det er det gjerne slik at man får ytelse etter hvilken pris man betaler, det være seg grafikk eller CPU. Av og til kan man jo likevel være heldig å treffe veldig gode kjøp i forhold til pris / ytelse.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...