Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Lyver min mor om bilforsikringen sin?


Anbefalte innlegg

Hadde moren din faktisk vilt lånt bort bilen til deg så hadde hun nok fikset dette med forsikringen. Dette er en enkel sak, og for å fjerne argumentet hennes angående dyrere forsikring, så blar du opp den summen det koster ekstra i året og gir til moren din.

 

Case Closed :)

 

.....

 

Med mindre hun ikke har råd til den økte forsikringspremien. Her snakker man om flere tusen i året på en bil med kasko.

 

For å ta min bil og forsikring som ett eksempel, så er prisforskjellen 7671,- i året i forskjell på at alle brukere er over 25 år kontra at alle brukere er over 18 år.

 

Dette varierer såklart fra bil til bil, men alle dere som sier at dette er en enkel fiks har sannsynligvis ingen forsikringer å betale selv.

Jeg har betalt mine egne forsikringer siden jeg fikk lappen på bil i 1994 så den uttallesen blir nok litt drøy :)

 

Jeg synes den økte forsikringssummen grunnet lavere alder er en liten sum å betale hvis det er dette som skal til for å låne en bil "gratis" for å ragge rundt.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hehe, ok. Så er det noen som betaler forsikringene sine selv her inne :)

 

Men selv om det er en "liten sum" i den store sammenheng, er det ikke en selvfølge at moren har 500+ kr til overs hver mnd.

Er ikke det jeg antyder heller...

Jeg mener at trådstarter selv skal betale den økte forsikringssummen og ikke moren.

 

Har man ikke råd til 500,- ekstra pr.mnd. så har man vel kanskje litt for stram økonomi etter min smak... men det er jo en prioriteringssak hver familie må stå for selv...

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Det er jo rett og slett bullshit å si at forsikringsselskapet vil kreve regress fordi nuen under 25 kjører bilen. Det skjer ikke. Du blir ikke stående personlig ansvarlig, og du kommer ikke til å bli gjeldsslave resten av livet.

 

Forsikringsselskapet blir nok litt grinete, og moren din får krav om å betale en egenandel som er en god del høyere enn vanlig.

 

Og: Vóila! Bilen blir fkset på forsikringen.

 

 

Ting er ikke så enkelt, viss du kjører en bil du ikke har lov til og kjøre, kommer ikke forsikringsselskapet til og legge ut viss du gjør noe, såklart gjør dem ikke det. Det er helt absurd og tenke på den måten der. om du kjører på en fotgjenger og han blir alvorlig skada så blir du ståande personlig ansvarlig, forsikringsselskap ønsker aldri og betale ut forsikringer, dem går gladelig til retten med dette, og deres advokater er spesialiserte på sånne saker, du er dømt til og tape, siden du faktisk har gjort noe ulovelig, kostnadane du må gi for og dette blir en sum som ikke ligner på noe ..

Så det er lettere og bare oppgradere forsikringen, eller kjøpe din egen bil, dette er ikke noe og spekulere, og heilt garantert den feile plassen og gjøre ting du ikke burde ha gjort, det er et klart regelverk og det og ta sjangser med det ender som regel med Murphys lov.

 

Er en sak hjemme nå, om en ulykke som var for en stund siden der sjåføren og eigeren utav bilen riskera fengsel.

 

Det er hvis bilen er fullstendig uten forsikring (altså lovpålagt ansvarsforsikring) at man får krav i den størrelsesorden du snakker om. Aldersgrensen er som de andre er inne på (hvertfall i alle forsikringsselskap jeg har vært borti) KUN for å redusere forsikringspremien for de som er voksne, og gir KUN økt egenandel dersom noe skulle skje når noen som er for ung låner bilen.

Lenke til kommentar

Er ikke det jeg antyder heller...

Jeg mener at trådstarter selv skal betale den økte forsikringssummen og ikke moren.

 

Har man ikke råd til 500,- ekstra pr.mnd. så har man vel kanskje litt for stram økonomi etter min smak... men det er jo en prioriteringssak hver familie må stå for selv...

 

Dette er jeg selvsagt helt enig i, både det første og det siste. Det skal sies at mamma helt fint hadde kunnet ta seg råd til dette, men når hun ikke vil det har jeg ingen problemer med å betale selv. Takk for mye konstruktiv hjelp! Forøvrig kan jeg også legge til at jeg ikke er en drittunge som leverer bilen tilbake med tom tank og klager over at jeg ikke kommer noe sted. Dette handlet kun om forsikringen!

Endret av Maggis
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...