Gå til innhold

Rar lyd fra strømforsyning


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Har en Chieftec CFT-560-A12C strømforsyning i pcen min(selvbygd) som har begynt å lage er merkelig lyd om dagen...

 

Vifta på undersiden bråstopper liksom hele tida. Noen ganger kjører den også i gang litt ekstra i et par sekunder, før den bråstopper igjen.

 

Bråstoppene varierer fra å skje hvert 5 sekund, til kanskje hvert 10 minutt.

 

PCen fungerer helt greit, er bare så plagsom lyd!

 

Noen som vet hva dette kan komme av?

 

 

 

Har sett litt på den, men det ser ikke ut til at det er noe som ligger i veien å blokkerer. Har ingenting å si om jeg dunker litt borti heller, så virker som om den er "programmert" til å gjøre det her... Kan det være en slags innstilling eller noe?

 

 

Vært flott om noen kunne hjelpe meg:D

 

 

-Anders

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

De fleste nyere PSuer har innebygget temperatur overvåkning som regulerer viftehastighetene. Høres ut som det er dette som gjør at den stopper og starter - men det er merkeig at den skal gjøre det hele tiden. Normalt vil den finne et happy medium for å ha stabil temperatur hele tiden.

 

Har det vært sånn hele tiden, eller kom det senere?

 

I uansett tilfelle har jeg desverre ikke så mye råd for hvordan du skal fikse dette. Det eneste jeg kunne tenkt meg å gjort selv om det var et stort irritasjonsmoment var å tjuvkoble den viften som starter og stopper hele tiden dirkte til f.eks. 5volt railen slik at den alltid går på en stabil sakte hastighet. Det bør du bare gjøre dersom det er en annen vifte også selvfølgelig, siden 5volt vil være for tregt dersom det er den eneste viften - men 12volt vil nok sikkert lage litt mye unødvendig støy for en sekundær vifte.

 

Vær alltid veldig VELDIG forsiktig når du roter inni en PSU. Egentlig bør du søke hjelp fra en som har erfaring med å behandle slikt utstyr, men så lenge du ikke rører noe annet enn viften og 5volt ledningen så burde det ikke være mye som kan gå galt. PSUer må lades ut (stå helt frakoblet alt) i mange timer før du åpner den da det finnes komponenter inni som kan holde en sterk farlig ladning lange etter den er frakoblet. Jeg ville latt den stå over natten som minimum dersom du velger å gjøre noe slikt.

 

-Stigma

Endret av Stigma
Lenke til kommentar
  • 3 måneder senere...

fikk akuratt samme problem i dag, helt utav det blå, høres ut som noe blokkerer viften eller noe lignende, har akuratt samme vifte som trådstarter, fant du noe som fikset lyden?

 

PS; det har vært sinnsykt kaldt i det rommet denne pc'n står på, kan det rote med temperatur overvåkningen?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...