Gå til innhold

Kamera til en 5 åring..


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Minstejenta fikk et relativt billig, vanntett og rosa fuji kamera for et nesten 2 år siden. Det har ungene hatt stor glede av, bl.a. har det har blitt brukt til å ta opp tv program!!! Kameraet er vanntett på ekte, grundig testet i basseng. Det var en liten vinner. At bildekvaliteten er ganske dårlig bekymrer ungene lite.

 

Tror de fleste fem - seks åringer klarer å betjene den ene knappen for å ta bilde, samt hjulet for å skifte mellom film og bilde - hvis de er vil. Vår ønsket seg kamera selv, hun var riktignok nesten 6, men hun trengte svært lite veiledning.

Lenke til kommentar

Kan hende du har en young Einstein, men jeg tror Nikons kamera ville blitt for avansert for min fireåring. Har tenkt på å kjøpe kamera til han, men da mer i gaten dette her.

0,3 megapiksler og meget mulig bedriten kvalitet på optikken også. Kan være at det om noen år ville vært ok å hatt bilder med brukbar kvalitet selv om man var fem år når man tok bildet. Det er minner, like fullt. Jeg har stor glede av bilder jeg tok med mine foreldres kamera da jeg var 5-6 år. Hadde bildekvaliteten vært "rævva" ville det vært trist.

 

Når det er sagt gir sikkert L21 mer enn gode nok bilder til det bruket. Og en femåring lærer seg tekniske ting mye lettere enn vi tror. De fleste smårollinger er ikke store når de klarer å betjene mobilen godt nok til å ringe med eller starte spill på den.

 

L21 er imidlertid ikke et veldig solid kamera, da det stort sett er billig plast.

Lenke til kommentar

[quote name='Marekatten' date='11. oktober 2010 - 21:32' timestamp='1286825542'

L21 er imidlertid ikke et veldig solid kamera, da det stort sett er billig plast.

 

Det gjelder vel de fleste kamera i den prisklassen. Når det er sagt tror jeg nok at 5 åringen fint behersker dette kameraet og bildene blir nok også helt ok. Barna mine fikk begge hver sin av en tidligere versjon som het Nikon L14 for noen år siden og begge virker fint den dag i dag.

Lenke til kommentar

Min 5-åring har en Coolpix L22, som tar helt ok bilder. Som alle kompakter jeg har vært borti, er optikken ekstremt sårbar for flare.

 

Kameraet har vært i gulvet (flislagt sådan) et par ganger, med det resultat at zoomen er ødelagt. ellers fungerer alt bra. Jeg har en eldre datter, som også fikk kompakt på samme nivå som 5-åring (en Polaroid-sak), og hun har hatt mye glede av det.

 

Småbarna syns filmfunksjonen er spesielt morsom, stillbilder er ikke like gøy.

Lenke til kommentar

Jeg lurer på å kjøpe et kamera til min datter på 5 år.

Jeg fant et kamera til 499,-

Nikon COOLPIX L21 Rosa

 

Hva tror dere?? har dere noen andre forslag??

 

Jeg ble lei av engangskamera og kjøpte Samsung ES65 (tror det var det) til min sønn.

Dette tar helt greie bilder, og film.

Det er oppladbart og vi har selv brukt det i de tilfellene jeg synes at speilrefleksen er litt stor å dra med.

 

har enda ikke fremkalt noen for jeg ligger et par år tilbake, men skal fremkalle også.

har brukt bildene på digital fotoramme som jeg har i stua og ikke merket noe dårlige bilder.

 

Tar litt dårlige bilder innendørs i mørket; de blir litt gule, men det gjør jo ofte bildene innendørs.

 

Han er kjempefornøyd og har fått hatt det med seg i barnehagen en gang (spesiell anledning) det har gått i bakken og ser skikkelig translet ut, men fungerer enda.

 

Menyvalget er kjempeenkelt og kameraet er lite (men det er det jo mange som er) slik at det passer greit i en barnehånd.

 

Kommer til å gjenta kjøpet om han ødelegger det, men det har fungert godt til nå og det er over 1 år gammelt. (var 5 da det ble kjøpt inn)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...