Gå til innhold

Hvorden er utsikten for jobb innen it-bransjen, og hva bør..


Anbefalte innlegg

Står på trappene til å søke.

 

Vil gjerne høre fra folk med erfaring hva som i så fall vil være det mest fremtidsrettede studie?

 

It-akademiet har jo forskjellige studie-retninger, men er it-akademiet noe å satse på, eller bør man satse på vanlig høyskole/universitet hvor man får vekttall?

 

Veldig glad for tilbakemeldinger. :-?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ta for guds skyld og glem IT utdannelse. Det er et sinnsykt overskudd av fagfolk i denne bransjen. Markedet er fremdeles fryktelig labert, og det sies opp teknisk personell hver eneste dag.

Jeg har jobbet i denne bransjen i 13år, og de siste 2 åra har nesten alle de gamle kollegaene mine blitt sagt opp og tvunget til å bytte bransje.

Lenke til kommentar

Det finnes mange arbeidsledige med it kompetanse og erfaring i markedet i dag, så nyutdannede har liten mulighet til å få jobb. Det kan jo endre seg, men det tar nok minst 3-5 år. Hvis du kan utdanne deg innen datasikkerhet, så har du nok en mulighet, da behovet for kompetanse innen det området er stort. It-akademiet duger ihvertfall ikke til noe som helst.

Lenke til kommentar

tja i norge, sverige, danmark glem å få jobb hvis du er ny utdannet innen it.

 

men er du villig til å ta en utrolig dårlig betalt support jobb i ireland, uk, skotland så kan du få jobb der

ta en titt på www.jobsearch.co.uk www.planetrecruit.com www.jobserve.com ( usikker på den siste linken )

 

sjekk lønningene på utenlands support jobber å se om du virklig vil bruke så mange tusen på utdanning for den lønna.

 

skandinaviske arbeidsgivere vil eller ha folk med erfaring en med noen cert's å et par års utdanning så du vil be arbeidsledig hvis du kun vil jobbe i norge.

 

ta eller å bli snekker, rørlegger, lege, eller flyvertine eller noe sånt rart.

det er nå hvertfall sikre yrker å du tjener like mye

Lenke til kommentar

Hei! Styr unna it-akademiet!. Jeg gikk webmaster/e-handel over et år og betalte 72000 kroner for kurset. Kunne like gjerne brent pengene.

 

Har du aldri tatt i en datamaskin kan du kanskje ha utbytte av kurset, it-akademiet baserer seg på folk som får støtte til utdannelse, ikke folk med ambisjoner om å bli flink (noen har de ambisjonene da), slik at nivået på kunnskapen i klassen blir heller dårlig, noe som gjør at undervisningen blir deretter. Jeg er langt fra noe dataekspert, men selv jeg syntes kurset var plankekjøring.

 

Blir mye penger å betale for å ha et kurs på cven som ingen vil ansette deg for. Bruk heller 15000 på bøker og studer selv, samtidig som du går et høgskolekurs.

Lenke til kommentar

Ville uansett satsa på en lang utdannelse. 3-5 år. Når du da er ferdig er sjangsene store for at ting har endra seg, samt man har mye bedre og utdypende forståelse av emnet. Altså; forhåpentligvis bedre tider, stiller sterkere mot "mengden" av andre søkere og man blir flinkere i det man driver med. I utganspunktet "krever" arbeidsgivere idag at man er nyutdannet, men har 10 års erfaring. Det skjer ikke! Ta utdanning, og PRØV å finn deg en jobb. Ikke blir skremt vekk fra noe du har lyst å gjøre bare fordi det kan være vanskelig å få jobb en periode.

Lenke til kommentar

Den gang jeg begynte utdannelsen var IT noe av det minst smarte man kunne velge, siden markedet var dårlig på den tiden. Da jeg var ferdig var situasjonen en helt annen og markedet hadde stort underskudd på IT folk....Markedet svinger hele tiden. Utdann deg til det du har virkelig lyst til å jobbe med og tenk mindre på hva andre sier er lurt, bra etc.

Lenke til kommentar

Jeg har jobbet i bransjen i 6 år nå og selv om jeg har jobb (systemutvikler) så ser jeg om etter noe nytt. Og kan bare si at det er ekstremt vanskelig marked for tida. Jeg vil uansett anbefale deg å begynne på en 2-3 årig utdanning nå (universitet/høyskole) og da spesielt fokusere på enten programmering eller databaser. Database folk vil det alltid være bruk for, det samme med programmerere. Vi begynner å se visse positive tegn i bransjen nå. Det begynner å komme flere oppdrag, samt at flere selskaper har utsatt oppgraderinger av teknologi grunnet de dårlige tidene.

Lenke til kommentar

ta eller å bli snekker, rørlegger, lege, eller flyvertine eller noe sånt rart.

det er nå hvertfall sikre yrker å du tjener like mye

 

Flyvertinne :o :lol: Tror jeg kan tenke meg *en god del* yrker som er sikrere enn det.

 

Jeg har tatt 2 utdannelser: Sosionom og dataingeniør. Begge skreik etter arbeidskraft da jeg begynte utdannelsen og begge fløt over av arbeidskraft da jeg var ferdig...

 

Mao dette skifter med tiden. Om 3-5 år vil det helt sikkert ikke flyte over av kompetente data folk, da de som nå er overflødige vil finne andre yrker.

 

Ikke se deg blind på etterspørselen etter arbeidskraft pr idag, velg deg et yrke som du trivs i. Det vil *alltid* være etterspørsel etter dyktige folk :yes:

 

Jeg avsluttet dataingeniør utdannelsen min sist sommer, og har vært i full jobb fra dag 1 8)

Lenke til kommentar

Hvis jeg skulle tatt min utdanning i dag og var veldig interesert i IT, ville jeg satset på en kryss utdanning som innvolverer IT, men som samtidig kunne gi deg en fot innenfor administrative eller pedagogiske delen i et firma. Da er det lettere å komme inn i et firma, du får flere føtter å stå på, samtidig som du etter å ha kommet inn i et firma kan snuse på flere ledd og kanksje peke ut en retning da..

Lenke til kommentar

Selv om det er færre som søker IT nå og situasjonen om 5 år kan bli annerledes så er det ikke så fryktelig mange færre som tar den utdannelsen. Plassene på uni for IT blir jo fylt opp likevel, selv om søkertallet har blitt en del lavere.

 

Om 5 år kan alt skje, men jeg syns du bare bør velge etter det du har mest lyst til å jobbe med og ikke tenke så mye på hvor man får tjent mest penger...

Lenke til kommentar

Hei!

Jobber selv i it-bransjen, og ja, det er latterlig tøft der ute nå. Men det er rett og slett tåpelig å droppe en it-utdannelse på grunn av situasjonen slik den er nå. Dette svinger i all yrker, som det har blitt nevnt allerede. Se på læreryrket, der det var stort underskudd for et par år siden. Nå er man jo heldig hvis man kan få en vikarjobb som lærer.

 

Med andre ord, studer IT. Begynn gjerne på en høyskoleutdannelse, ta en bachelor-grad på tre år, se hvordan tingene er da, og fortsett eventuelt på en mastergrad dersom markedet fremdeles er labert. Og dersom det ikke har skjedd noen bedring innen den tid, ja så er det ikke mye håp for databransjen :-D

Lenke til kommentar

Man er nok avhengig av master eller lignende nå ja, er en stund siden folk ble plukka ut av skolen ettter et par vektall.

 

Dama, som har 3 årig høyskole har søkt på jobber i et år nå uten resultat.

Hu er for tiden med i et dataspill nettverk, som har som mål å få fram spillutviklere, der får de bla tips fra folk fra funcom og interloop osv.

Har hørt fra hu at det skal startes opp en spillutviklerlinje på høyskolen i hamar. Spill industrien skal være ekspanderende.

 

Så i dagbladet her at det var en kis som ble plukka ut til å være med å mekke 3d til matrix3, så er du veldig flink innen et emne i IT så er vel sjansene der.

Lenke til kommentar

Spill-jobb er vel nesten det vanskeligste å få....man må i hvert fall være meget dyktig.

 

Uansett...det er jo egentlig perfekt å starte på sin it-utdannelse nå som jobb-markedet er dårlig. Jeg ventet litt for lenge med min slik at jeg kom ut i markedet et års tid etter at toppen var nådd...da var det vanskeligere å få arbeid, og umulig å bli med på en it-boble (hvor man kunne få seg lett-tjente penger).

 

Går du 3-5 år på skolen nå (høgskole eller universitet) er det stor sannsynlighet for at du får deg jobb når du er klar. Med en så lang utdannelse er det også sannsynlig at universitetet/høgskolen er interessert i å beholde deg et par år til som forsker :)

Grei erfaring å ha med seg videre...ok betaling også.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...