Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Tåkesyn kommer av?


Bllink

Anbefalte innlegg

Har hatt det et par ganger før, ca 5 skal jeg gjette ut av det blå, men hadde det sist igår.

Begynner med at synet blir veldig blurrette, det forværer seg, og til slutt har eg veldig vanskelig med å fokusere på ting. Ser eg feks på et fjes, så ser jeg nesten ikke hvem det er. Imens dette pågår så blir eg veldig varm, puster litt tungt, har VELDIG vanskelig med å se på lys og er ganske svimmel. Når tåkesynet går over (varierer fra 10min-30min ca), går det inn i en DUNDRANDES hodepine, eneste som hjelper for meg da er å ta 2 ibuxer, og legge seg ned å sove. Men det og er ganske vanskelig, sia når eg lukker igjen øynene, så blir jeg ganske svimmel og uvel, og føler meg på spy. Når jeg våkner igjen er eg forsovidt fin, bare ganske slapp, og vist jeg rister på hodet, kjenner jeg smerte i hodet.

 

Noen som vet hva dette kommer av? Drakk ca 1 liter saft den dagen på jobb, så er ikke logisk om det kommer av for lite væste. Håper dette er "normalt", ellers er det noe alvorlig gale oppi topplokket mitt.

 

Takker for svar ;)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Dette er med all sannsynlighet migrene med aura.

 

http://www.janssen-cilag.no/disease/detail.jhtml?itemname=migraine_about

 

Aura

 

For personer som har migrene med aura, oppstår auraen vanligvis like før hodepinen kommer. For de fleste består auraen av ulike synsfenomener, og de vanligste er lysgnister og lysglimt i synsfeltet (fotopsier). Det kan også være sikksakkmønster (teikopsier), og enkelte kan oppleve en innskrenkning av synsfeltet (skotom). Andre fenomener kan være ulike lukter, lyder eller forbigående nummenhet i deler av kroppen.

 

Hodepine

 

Hodepine er det mest fremtredende symptomet hos de fleste som opplever migrene. Den varer som regel mellom 4 og 72 timer. Ofte er den kun lokalisert til den ene siden av hodet, men den kan skifte side under anfallet. Smertene er ofte pulserende og så sterk at daglige gjøremål ikke er mulige å gjennomføre. Smerten blir ofte verre ved fysiske anstrengelser. Migrene kan medføre store personlige begrensninger både hjemme og i jobbsammenheng.

 

Og det er absolutt på sin plass med et besøk hos legen.

 

God tur !

Lenke til kommentar

ikke for å bekymre deg... når jeg tenker meg om, FOR å bekymre deg, det høres overhode ikke normalt ut. kontakt LEGE STRAKS. :ohmy:

 

 

Hva slags kommentar er det ? Går ann å holde seg litt saklig..

 

 

Som skrivd over, det høres ut som migrene. Reis til fastlegen din, han kan fortelle deg mer nøyaktig hva det kan være :) Men tviler sterkt på at det er noe alvorlig, selv om migrene i seg selv kan være veldig irriterende å plagsomt, så er det ikke en alvorlig sykdom for de fleste. Også en grunn til at jeg tror det er migrene er at du sier at du får vondt når du ser på lyst, også ett vanlig symptom på Migrene, fordi under anfallet blir øynene sensitive til lys, og det som fungerer best er å ta migrene tabeletter, og legge seg i et bekmørkt rom. Og så klart drikke nokk veske :)

 

EDIT: Tror nok ikke du får beskjed av legen om at det er vesketap, for såvidt jeg vet av egen erfaring, så fører ikke vesketap til en hodepine så uutholdelig at man må gå og legge seg for å bli bedre :)

Endret av Elwani
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...