Gå til innhold

[Løst] Støv på Olympus obiektiv


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det spørs hvor håret er, men generelt er det relativt vanskelig å demontere nyere zoomobjektiver. Komplisert oppbygning, og er knapt laget for å demonteres på en enkel måte. Mulig at noen på et dedikert Olympus-forum vet noe, eventuelt om det finnes noen kyndige som kan gi det et forsøk. Sjansen er uansett svært stor for at det blir dyrere enn å kjøpe f.eks. en ny 14-42, prøv å lete litt på bruktmarkedet.

 

Har jeg forresten forstått riktig om håret faktisk dukker opp på bildene?

Lenke til kommentar

Vises det på bildene?

 

Hvis ikke -> drit i det og ta bilder.

 

Eller: Hvis du ser det i søkeren, og ikke på bildene, så ligger håret på mattskiva. Drit i det, og gå ut å ta bilder.

 

Hvis det vises på bildene -> sjekk om det er noe på sensoren, ett hår inne i objektivet vises nesten garantert ikke på bilder. Hvis det er noe på sensoren, lever inn kameraet og få noen til å rense det for deg, med mindre du er helt stødig på hva og hvordan du renser en sensor. Lett å gjøre ting verre og kanskje ødelegge ting hvis du roter rundt der inne.

 

Hvis det vises på bildene, og det ikke er på sensoren, altså inne i objektivet, så bruker du objektivet som brevvekt og kjøper ett nytt 14-42mm på ebay til noen få hundrelapper. Garantert billigere enn å få det gamle fikset, og du får ett bedre objektiv på kjøpet.

Lenke til kommentar

Ikke send inn kameraet før du prøver

metoden.

 

Blåsebelg inn på sensor med mirror lock up. Kameraet holdt slik at IKKE STØV KOMMER INN I KAMERAET.

 

Selv gjør jeg dette med mitt kamera ca en gang pr dag om jeg har byttet mye mellom objektivene.

 

Det nytter iallefall på mitt kamera selv om de lærde strides om det er effektivt. Bare bruk en kraftig blåsebelg.

(P.s ikke nødvendigvis en "Rocket blower")

Lenke til kommentar

I vet at støvet er på selve obiektivet fordi når jeg har skrudd det av og holder det opp mot en klar bakgrunn som himmelen så seg jeg tydelig at det er støv der. Men støvet er ikke med på bildene men det er ganske irriterende.

 

Hvis det ikke vises på bildene dine så er det jo ikke noe annet enn akkurat det du sier,- irriterende. Det skal svært mye støv til før det vises i noe særlig grad på bilder, selv riper og sprekker på linseelementer vises som regel ikke. På enkelte gamle objektiver er det faktisk ett kvalitetstegn at det er ett par luftbobler inne i glasset på linseelementene,- det viste at de hadde produsert glasset på en optimal måte.

 

Alle objektiver samler opp støv etter hvert som de blir brukt. Jeg ser på det slik: Ta to forskjellige objektiver,- produsert omtrent på samme tid, eid av samme person. Det ene har masse bruksmerker,- støv lakkskader og en smule riper. Det andre ser nytt ut, uten støv, uten riper. Hvilket objektiv tror du er best? Jeg kan nesten garantere at det som er mest brukt også er det beste objektivet.

 

selvsagt er det irriterende med litt støv inne i ett objektiv, men det er uungåelig, så lenge utstyret blir brukt. Vi må ikke bli så redde for utstyret at vi ikke kan ta oss råd til å bruke det! Vær heller stolt over at du har brukt utstyret så mye at du faktisk har fått bruksmerker.

 

Nåh,- Ut og ta bilder! :thumbup:

Lenke til kommentar

Hvis det er på sensor så er det reklamasjonsgrunn iflg. Olympus norge, så da får du det fikset gratis.

Link (dokumentasjon) for denne påstanden?

here u go

Skjerve er vel salgssjef i Olympus Norge hvis jeg ikke tar styggfeil.

 

 

Var en fra Olympus Norge, som var litt bråkjekk på et kurs jeg var på, der garanterte han at de av oss som opplevde støv på sensoren til Olympus skulle få ett nytt kamerea, han hadde til dags dato ikke opplevd støv på en Oly sensor. (hvor mye som var skryt er jo en ting...)

 

Men han var såpass stor i kjeften at jeg fikk nummeret hans, og hvis jeg fikk støv på sensoren så skulle han personlige ordne ett nytt kamera til meg... men må nevnes, at jeg har virkelig ikke kunne tatt han på ordet enda....

 

Til trådstarter, hvis du virkelig irriterer deg så forferdelig over det håret, så har jeg en 14-42 som ligger i skapet.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...