Gå til innhold

Hva feiler Abit NF7-S's integrerte lydkort? hjelp!


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Har selv Abit Nf7-s v1,2 og opplever samme problem som dere. Ikke ofte, så sjelden at jeg ikke har brydd meg mye. En gang per 2-3. dag eller noe. Så er det bare å restarte lydkilden, så er problemet borte. Men er jo irriterende i spill o.l. Etter å ha lett litt på forumet til Abit er det flere forslag til løsning. Det første og letteste er dette;

 

Åpne kontrollpanelet for Soundstorm ( ligger på taskbaren). Så går du till programmer så åpner du "Kontrollpanel for multimedier". Så der går du till Audio så til Sound playback - Advanced. Der går du til Performance og stiller så hardware acceleration ned til basic (nest nederste).

 

Så kommer den litt vanskligere måten. Dette er hva du gjør; Høyreklikk på "Min datamaskin" velg egenskaper velg Hardware så Device Manager. Så går du på "Computer, mest sansynlig den øverste på listen. Så dobbeklikker du på den og velger den som står der. Så åpner du den og velger drivere. Så velger du å oppdatere drivere.

Så blir det litt anderledes for XP og Win2k. I Win2k er det slik; "Display a list og known drivers............" så velger du "Show all hardware off this device class". Så velger du (standard computers) så velger du "Advanced konfiguration and Power interface (ACPI) PC". I XP må du restarte 2 ganger, i Win2k en gang. En liten advarsel her, noen (som jbb her) har da ikke klart å boote XP, men måtte bruke sikekrhetsmodus for å gå tillbake til den gamle settingen. Da er det en del ting som bugger seg, så det greieste var å kjøre Repair.

 

TriSonic, det at du ikke kommer inn i kontrollpanelet har jeg også. Tror de fleste har det.

Jbb har forresten nyeste BIOS og nyeste Nforce2 drivere (det var jeg som satt opp Pc'en hans). Det er v2.0 har har, og XP med siste oppdateringer.

Videre tips motas med glede.

Mvh P@rm@nn

Lenke til kommentar
Så velger du (standard computers) så velger du "Advanced konfiguration and Power interface (ACPI) PC". I XP må du restarte 2 ganger, i Win2k en gang. En liten advarsel her, noen (som jbb her) har da ikke klart å boote XP, men måtte bruke sikekrhetsmodus for å gå tillbake til den gamle settingen. Da er det en del ting som bugger seg, så det greieste var å kjøre Repair.

Jeg hadde dette problemet da jeg kjøpte dette, og da ble det løsningen ganske fort. Standard BIOS med hk rev 2.

Lenke til kommentar
formann: det funket ikke det. Etter et par timer med gaming kom sprakelyden. :( grr abit

 

Det har ingenting med Abit å gjøre.. dette er et kjent problem på de fleste nForce2 baserte kort. Ikke så rart siden lydkretsen er intergrert i dette.

 

Synes det er rart at det ikke hjalp å mute inngangene. Dette har hjulpet for så godt som alle hitill, inkludert meg selv.

Lenke til kommentar

Hei!

 

Jeg har kjøpt ett Asus A7N8X kort og sliter med samme problem der også. Trodde egentlig Asus holdt seg ganske på matta når det gjaldt standard'er osv men i flg Asus så skal man ikke installere NVIDIA sine drivere på Asus kortene og de påstår at deres drivere er nyere enn de som ligger på NVidia sin site noe jeg mener er BS.

 

Har litt på dette tidligere og folk sier også at Nvidia kortene er kresne på Audio Codec's som installeres.

 

Noen der med Asus kort som vet hva man mister (Eller om man mister noe) ved å bruke NVidia sine referanse drivere ?

 

Er ikke Asus så bra på AMD plattformen som på Intel ? Kjører også ett Asus P4B533-E kort som jeg er kjempe fornøyd med samt alle andre Asus kort jeg har hatt. Dette er første AMD kortet mitt... På A7N8X kortet har jeg hatt en del små feil.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...