Gå til innhold

HD 5870 nedklokka etter GSOD?


Minsc

Anbefalte innlegg

Hei. Jeg har akkurat kjøpt meg nytt (brukt) skjermkort: XFX Radeon HD 5870 XT. Jeg installerte og kjørte MSI afterburner for å sjekke ting og høre på viftestøy.. Da sto det at Core Clock var på 865MHz, mens Memory Clock var på 1300MHz.. Jeg dro opp GTA 4 for å teste hvordan ytelsen var osv, men etter et kvarter med gaming fikk jeg en såkalt GSOD. Starta pcen på nytt, dro opp MSI Afterburner igjen.. og nå står Core på 800 og Memory på 1000?! Er det i det hele tatt trygt å sette de opp igjen til det de var i sted?

 

Edit: kortet var ikke overklokka.

Endret av Minsc
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Den står på 800/1000 under load, ja. Så det er ikke nedklokka pga. idle. Glemte forresten å si at når kortet var på 865/1300 så klokka det seg veldig mye ned når det idla, mens nå står det på max hele tiden..altså 800/1000. Hmm....

 

Når det gjelder signaturen min, så har jeg hatt den helt siden jeg registrerte meg her ^^

Lenke til kommentar

Okey, da får jeg satse på at noen andre titter innom tråden min ;)

Ja, som sagt så er dette XTversjonen, som er klokket opp til 865/1300.

Jeg kjører stabilitetstest på 1680x1050 i FurMark nå med 850/1200. Har ihvertfall ingen artifacts og ligger på 62grader etter 8 minutter uten at tempen har beveget seg noe oppover de siste minuttene. Men syns det er like underlig som deg, dette her.. Vil veldig gjerne ha noen svar!

Endret av Minsc
Lenke til kommentar

Da har jeg fått det opp på 900/1300 uten at temperaturen har oversteget 70grader, så da burde dette gå fint :) Får se om jeg klokker opp litt mer senere ;)

Lurer fortsatt på hvorfor Core og Memory clock gikk ned av seg selv etter GSOD. Og hvorfor de ikke klokkes ned når kortet er idle. Har noen svar på dette, så vil jeg gjerne vite det!

 

edit: har funnet ut at kortet ikke vil idle på rikig clock hvis kortet er overklokket. Finner ikke ut hvordan man fikser problemet.

Endret av Minsc
Lenke til kommentar

Ser på signaturen din at du hadde en 5830 før, kanskje 800/1000 var hva du kjørte 5830'en på, og det var lagra i afterburner?

 

Ang. idle clock ved overclocking så må du flashe bios for å få dette til å fungere skikkelig. Jeg har satt 930/1300 som default clock på min 5870, og alt av pwm fungerer som det skal.

 

Du kan laste ned bios'er her http://www.techpowerup.com/vgabios/index.php?architecture=&manufacturer=&model=HD%205870&interface=&memSize=0&page=2 ellers kan du redigere biosen selv, men det er litt mer tidkrevende, men fungerer like bra. Da trenger du et program som heter WinFlash og Radeon Bios Editor.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...